Kismenyem azt mondja nem érdekli, hogy jóban vagyunk-e?
Fiam és a felesége nemrég visszaköltöztek a környékünkre. Előtte évekig az ország másik felén laktak. Nagyon örültem én is, rokonaink is hogy a fiam visszatért. Unoka is van, a kisfiút is nagyon szereti mindenki én is imádom!
Menyem mindig kicsit furcsa volt. Összejöveteleknél gyakran elvonul nem beszélget másokkal, csendben van, bezárkózik. Kérdeztem már a fiamat azt mondta a felesége ilyen másokkal is.
Múltkor összejöttünk születésnapot ünnepelni, hát ott is rossz volt ránézni a menyemre olyan fancsali képpel ült végig. Másnap még átjöttek ebédre és akkor megkérdeztem tőle hogy minden rendben van-e, hogy jól érzi-e magát mert úgy érzem nem érezte jól magát, mi ennek az oka. Erre azt mondta, hogy nem szeret emberek között lenni (mondott valami megneveztést valami szindróma). Modntam neki hogy legalább születésnapokon megpróbálhatna kicsit mosolyogni, azért az nem olyan nehéz, ez így nem lesz jó mire azt mondta nekem hogy őt nem érdekli hogy kedvelem-e vagy sem! Hogy neki nem fontos hogy én vagy a fiam rokonai kedvelik -e meg mit mondanak róla. Az érdekli hogy a fiam szeresse mások pedig nem érdeklik!
Mondtam neki hogy akkor ezek után nem kell jönnie az összejövetelekre. Azt mondta neki megfelel. A kisfiú meg a fiam jöhet amikor akarnak de ő akkor nem jön.
Szerintem nagyon udvariatlan és gonosz dolog volt ez tőle! Én reagálom túl vagy tényleg bunkó a menyem? Szerintem illene jóban lennie a rokonsággal legalább megpróbálni! Mi mindig szeretel fogadtuk!
legalább néha megpróbálhatnál kicsit megértő lenni, azért az nem olyan nehéz, ez így nem lesz jó 🙂
Elmpndta hogy mással is ilyen, nem szereti az embereket, hozzatenném a család kedvéért eddig megtette hogy elment. Erre te bekavarsz. Most öszintén mi értrlme volt azt mondani hogy ne is jöjjön ezentúl. Mpndhattad volna hogy szívesen látjátok, de tudomásul veszitek hogy ilyen, nem haragszotok ha nem jön.
3. Az amit írsz. Asperger szindróma, azt hiszem azt mondta. Én nem tudom mi az, de akkor sem értem miért miért esne nehezére kicsit kedvesebbnek lenni mikor összejön a család. Ritkán találkozunk 1-2 havonta egyszer, nem minden hétvégén. Kicsit megerőltethetné magát szerintem. Nekem is kellet életem során olyan dolgokat csinálni ami nem tetszett annyira, de nem tettszhet mindig minden az embernek. Ez természetes. Attól még igyekezhetne kicsit kedvesebb lenni pláne hogy tényleg (!!!!) mindig kedves voltam vele, a nagynénik unokatestvérek is. Csomó baja van, gluténérzekeny, nem eszik tejterméket megtanultam úgy főzni hogy neki is jó legyen és akkor ez a hála?! Hogy nem érdekli hogy kedvelem-e?
Innentől engem sem fog érdekelni.
Hol a hála?
Hú kérdező, baszki... Nem lennék a kismenyed. De ha mégis, azt is megbannad, hogy megszulettel.
megtanultam úgy főzni hogy neki is jó legyen és akkor ez a hála?!
Mikor érti meg a korosztályod hogy nem a főzés mindennek a közepe, az hogy nrm raksz elé olyat ami megbetegíti rlég alap.
nem érdekli hogy kedvelem-e?
Ennek a mondatnak azért volt előzménye..
#12 Talán ha valakinek "problémája" van, utána járhatnál, hogy mit is jelent. Aspergeres. Tudod, rossz kapcsolatteremtő képesség, nem tudja normálisan értelmezni a testbeszédet, stb, mindez átlagos, vagy átlagon felüli intelligencia mellé. Kb ugyanaz, mint az autizmus, a funkcionáló autistáknál, csak megkésett beszédfejlődés nélkül. Tájékozódj, mert ez így fotelpszichológia, mint amikor a klinikai depresszióra a laikus hülye benyögi, hogy csak mosolyogj többet, és akkor meg is van oldva.
Azért meg nem tudom mi a faxt kéne hálálkodni, hogy figyelembe veszed az ételérzékenységeit. Mit vársz, komolyan? Térden állva hálálkodjon, hogy "Ó drága, méltóságos anyós, köszönöm, hogy nem mérgezel meg!"? Ez alap, már bocs.
Hát öregem, ha nem valami ócska troll vagy, nem csodálkozom, hogy a menyed nem érzi jól magát a társaságodban. Semmit nem fog veszíteni veled, ha nem megy többé.
Miért nem nézel utána, mi az Asperger-szindróma (amúgy az autizmus egy enyhe változata), miért nem vagy kicsit nyitottabb és próbálod az ő helyébe képzelni magad? Tudod mennyiszer kell az aspergereseknek megjátszaniuk magukat csak azért, hogy a hozzád hasonló bunkók ne szólják meg őket? Lényegében arról szól az egész életük, hogy próbálnak beolvadni, próbálnak olyanok lenni, "mint mindenki más", de ez csak úgy sekerül, ha elrejtik a valódi személyiségjegyeiket és másnak mutatják magukat. Tudod mennyire fárasztó mentálisan nap mint nap ezt a szerepet játszani? Ez nem a "kicsit megerőltetem magam", hanem sokkal több, sokkal kimerítőbb. A magadfajta szűklátókörű, tájékozódni nem is akaró egybitesek ezt el sem tudják képzelni. Respekt a menyednek, amiért felvállalta magát és nem hódolt be a magadfajták elvárásainak. Nagyon jól teszi, nem fog semmit veszíteni, ha nem megy hozzátok, sőt. Én sem mennék és lesz@rnám, hogy mit gondolnál rólam.
"Csomó baja van, gluténérzekeny, nem eszik tejterméket megtanultam úgy főzni hogy neki is jó legyen és akkor ez a hála?!"
Hát ha gluténérzékeny, akkor nem fogja megenni máshogy, szóval vagy hozzott volna magával kaját, vagy ne is ment volna el. Az őseid nevét ne foglalja imádatba, amiért te ilyen nemes, kegyes vagy, hogy saját akaratodból így döntöttél? -.-' Neki az is nagy dolog, hogy elment ezekre. Láthatóan nem érezte jól magát, ehhez nem kell kedvelni vagy utálni a másikat.
Ha te valamire mondjuk allergiás lennél, akkor a vendéglátódnak (aki erről tudna) örök hála és kitüntetett figyelem járna, amiért olyan étellel kínál, amiben nincs benne az a bizonyos összetevő?
Kedvelned kellene akkor is, ha amúgy egy szemét ember, csak mert olyan kaját tesz eléd, amire nem vagy allergiás?
Gondolkozz már.
Képzeld, kisanyós, neki valószínűleg sokkal megerőltetőbb lenne veled jópofizni a családi összejöveteleken, mint amilyen megerőltető neked lett volna az, hogy utánanézz az ő szindrómájának, és hogy ez mivel jár.
Amúgy meg lehet a többi családtag sem kedvel téged igazából, csak hálából jópofiznak, hogy nem raksz pl. ciánt a kajájukba...
U.i.: a fiad helyében biztos félrehívtalak volna egy picit, miután erről a kedves kis megmozdulásodról beszámol a feleségem, hogy szállj le róla sürgősen, mert még egy ilyen, és többet én sem fogok családi bulizni veletek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!