Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Kismenyem azt mondja nem...

Kismenyem azt mondja nem érdekli, hogy jóban vagyunk-e?

Figyelt kérdés

Fiam és a felesége nemrég visszaköltöztek a környékünkre. Előtte évekig az ország másik felén laktak. Nagyon örültem én is, rokonaink is hogy a fiam visszatért. Unoka is van, a kisfiút is nagyon szereti mindenki én is imádom!

Menyem mindig kicsit furcsa volt. Összejöveteleknél gyakran elvonul nem beszélget másokkal, csendben van, bezárkózik. Kérdeztem már a fiamat azt mondta a felesége ilyen másokkal is.

Múltkor összejöttünk születésnapot ünnepelni, hát ott is rossz volt ránézni a menyemre olyan fancsali képpel ült végig. Másnap még átjöttek ebédre és akkor megkérdeztem tőle hogy minden rendben van-e, hogy jól érzi-e magát mert úgy érzem nem érezte jól magát, mi ennek az oka. Erre azt mondta, hogy nem szeret emberek között lenni (mondott valami megneveztést valami szindróma). Modntam neki hogy legalább születésnapokon megpróbálhatna kicsit mosolyogni, azért az nem olyan nehéz, ez így nem lesz jó mire azt mondta nekem hogy őt nem érdekli hogy kedvelem-e vagy sem! Hogy neki nem fontos hogy én vagy a fiam rokonai kedvelik -e meg mit mondanak róla. Az érdekli hogy a fiam szeresse mások pedig nem érdeklik!

Mondtam neki hogy akkor ezek után nem kell jönnie az összejövetelekre. Azt mondta neki megfelel. A kisfiú meg a fiam jöhet amikor akarnak de ő akkor nem jön.

Szerintem nagyon udvariatlan és gonosz dolog volt ez tőle! Én reagálom túl vagy tényleg bunkó a menyem? Szerintem illene jóban lennie a rokonsággal legalább megpróbálni! Mi mindig szeretel fogadtuk!

2023. okt. 28. 20:47
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
89%
Gyakorlatilag kirúgtad, innen már nem lesz visszaút. Havi 2 hétvége az sok. Meg még azt is megszabod, milyen képet vágjon. Ne haragudj, de én se mennék. Nem is mentem hasonló helyzetben, el is fajultak a dolgok. Csak nálunk heti pofavizit volt, ki bírja azt. Utána meg már gúnyolódott, ha mentem pl. húsvétkor látogatóba, hogy na, megjelentem.
2023. okt. 29. 08:25
 32/50 A kérdező kommentje:

31. Nem havi 2 hétvégén jöttek eddig hanem 1 -2 havonta egyszer. Szerintem ez egyáltalán nem sok. Nagy a családunk, sokat járunk össze mindenki szeret mindenkit csak a menyem nem szeret minket ezek szerint.

És igenis rosszul esik hogy én próbáltam a kedvére tenni, beszélgetni vele, külön főzni neki (bezzeg mikor mi mentünk hozzájuk ő rendelt, legfeljebb süteményt készített. Szerintem ez is fura hogy nem volt fontos neki hogy főzzön valamit miközben én csomót állok a konyhában, mikor ők jönnek) erre ő azt mondja nem érdekli hogy kedvelem-e.

Ezek után kicsit sem fogok erőlködni,hogy kedveljen.

Értem hogy valami baja van de ettől nem kellene udvariatlanul beszélni velünk szerintem. Nem adtunk rá okot.

És.nem csak rám nem kíváncsi hanem senkire a családból. És még én vagyok a bunkó.

2023. okt. 29. 09:00
 33/50 A kérdező kommentje:
De jó rendben , akkor elfogadom hogy ő ilyen és nem fogunk összejárni.
2023. okt. 29. 09:01
 34/50 anonim ***** válasza:
89%
Aspergernek ez az egyik oldalra. Amíg nem bízik benned addig nem érdekled. Utána le se vakarhatod magadról. De te egy kiálhatatlan ember vagy. Csak az jó amit te mondasz.
2023. okt. 29. 09:04
 35/50 anonim ***** válasza:
86%

hanem 1 -2 havonta egyszer. - ez sok :D Nem kell a másiknál jópofizgatni havi egyszer, amikor az embernek ÉLETE is van, és a szabad hétvégét mondjuk azzal töltené, amit szívesen csinál, nem egy napot feszeng a lenézős anyósnál.

Elárulom, hogy a többi családtag azért jár össze, mert nincs gerincük a szemedbe mondani, milyen passzív-agresszív mártír vagy, hanem csendben tűr. Valójában meg a háta közepére nem kíván ;)

Bocs, ha tőlem kell megtudnod, de ez az igazság. A hozzád hasonlókat senki sem szereti, csak a menyeden kívül senki másban nincs annyi bátorság, hogy ezt közölje is :D

2023. okt. 29. 09:06
 36/50 anonim ***** válasza:
95%

Végre egy normálisan kidolgozott trollkérdés!

Ennek örömére úgy válaszolok, mintha nem lenne kitaláció az egész: kérdező, ha a menyed aspergeres, hiába követeled tőle, hogy legyen kedvesebb és beszédesebb, ennyi erővel egy féllábú emberbe is beleköthetnél, hogy miért nem táncol a többiekkel.

2023. okt. 29. 09:10
 37/50 anonim ***** válasza:
100%
De te mondtad, hogy akkor ne is menjen. Nem megy, akkor hol itt a baj? Asspergeres embereknél nem jön be ez a passzív-agresszív manipulálás, mert nem értik annyira. Neki nem kell elviselnie a családi banzájokat, neked meg a "fancsali képét", win-win, mindenki nyert. Az Asspergeresek a nonverbális kommunikáció nagy részét sem értik, nekik szenvedés az ilyen családi összejövetel, ahova eddig elment, mert "illik". Ha kicsit utána néztél volna értenéd, miért esik nehezére kapcsolatokat teremteni, ráadásul ők sokszor nyersen őszinték (a sok illemből jópofizóval ellentétben). Valamennyire megtanulják maszkolni az évek során, de ennyi. Ez nem változik, ők ilyenek. Tudom, mert nekem a fiam (igaz ő még csak 10 éves) érintett, de nálunk mindenki elfogadja. Voltunk vele nagy családi ünnepen is, senkit sem zavart, hogy amikor úgy érezte kivonult egyedül lenni vagy egy másik szobába. Azt is, hogy nem akar beszélgetni, csak pár emberrel.
2023. okt. 29. 09:21
 38/50 anonim ***** válasza:
95%

"Értem hogy valami baja van de ettől nem kellene udvariatlanul beszélni velünk szerintem. Nem adtunk rá okot."

De, adtok rá okot, mert elvárod, hogy ott bájologjon, miközben neki ezek a nagy családi banzájok megterhelőek. És nincs baja, hanem aspergeres, ez nem egy betegség, hanem egy másféle idegrendszeri működés. De te még arra sem veszed a fáradtságot, hogy legalább minimálisan utánanézz, csak az a fontos, hogy mindenki megfeleljen a TE elvárásaidnak, és ha valaki nem tesz így, az bunkó.

Nagyon buta vagy sajnos. Jól teszi a menyed, ha nem megy többé hozzátok.

2023. okt. 29. 09:55
 39/50 anonim ***** válasza:
100%

Amugy kizart h ez nem kamu kerdes :) Ilyen anyosok 80-as években voltak.. :)

Amugy kismenyemnek a baratnőt szoktak hivni(regen), nem a fiad felesegét... Az mar csak siman a menyed (de gyanitom, ez neked annyira nem tetszik, ezert a "kismenyezés", mintha ezzel azt sugalnad, nem lesz ez hosszu eletu kapcsolat)

2023. okt. 29. 10:29
 40/50 anonim ***** válasza:
4%

Azert nem cagon h a hozzaszolok miert gondoljak pl alapnak h az anyos megtanuljon a manye alagrgiai szerint fozni. Nem alap! Ha baja van hozz maganak kajat. De az anyos kepes volt figyelembe venni a menye dolgait es ha jonnek neki is olyan etelt keszit amit meg tud enni.

Ez kedvesseg! Ezt illik viszonozni legalabb egy felmoszollyal es koszonom szepennel! Akar aspergeses akar nem. Nem lehet a betegseg moge bujba bunkonak lenni!

A csalad szivesen befogadta volna a menyet de o az aki nem ker belole. Teljesen jogos h akkor nem kell jonnie. Feleslegesen ne keltseg feszkot mert keptelem a minimalis udvariassagot es kedvesseget mitatni. A sajat gyerekeken es a ferjevel valo hazassagat fogja ezzel tonkre vagyni hosszutavon. Leven majd el fog kezdeni hisztizni h de miert megy a ferj a gyerekkkel mar megint latogatoba a nagyihoz! Ja havi kethavi alkalom az olyan sok mi?

2023. okt. 29. 10:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!