Vállaljam így a keresztanyaságot?
Figyelt kérdés
Mióta az eszemet tudom, nagy vágyam volt, hogy keresztanyuka lehessek, hiszen gyerekkoromban csak azt láttam, hogy a két testvéremet nyaralni, kirándulni vitte a keresztanyjuk. Lehet, hogy hülyeség, de ez annyira megragadt bennem, hogy megfogadtam, én leszek a világ legjobb keresztanyukája. Most született a családban egy kisbaba, akinek a húgomat kérték fel, mert én nem vagyok elsőáldozó, se bérmálkozó. A húgom októberben lesz bérmálkozó, hogy lehessen keresztanya. Viszont azt mondták a szülők, hogy lehetek én is a keresztanya, de én nem kerülök bele a keresztlevélbe és úgy fog felnőni a gyerkőc, hogy kettő keresztanyukája van. Viszont nem vagyok biztos benne, hogy én így ezt szeretném. Mivel nekem ez fontos, hivatalosan szerettem volna ezt az egész procedúrát. Nem akarom, hogy a húgom bármikor kijátszhassa az "én vagyok az igazi keresztanya" kártyát és hasonlók. Úgy érzem, hogy felkértek, mert nem akarnak megbántani és ennyi.2023. aug. 28. 08:32
31/34 anonim válasza:
Töröltetheted a válaszomat, fenntartom: szerencsétlen gyerek, ő az egyedüli, aki sérül a ti f... cicaharcotok során. Szánalmasak vagytok mind.
32/34 A kérdező kommentje:
Nem töröltettem semmit.
És ne aggódj, nem fog sérülni, nem vállalom így a keresztanyaságot.
Semmilyen cicaharc nem volt, de nyilván jobban belelátsz az életembe, mint én.
2023. aug. 29. 10:17
33/34 anonim válasza:
Dehogynem, ott fog sérülni, hogy azt látja majd, hogy a másikkal mennyivel jobban bánsz
34/34 anonim válasza:
Hány éves vagy? Nem értem, mi ez a kitörő vágy, más más gyerekét pénzelhesd, meg pesztrálhasd, ha lehetne sajátod is, akivel foglalkozz! Mert az esetek döntő többségében ezt jelenti a keresztszülőség, nem pedig az eredeti jelentéstartalmat, akkor meg nem mindegy? Ráaádsul, ahogy a ti családotokban is látszott, elég éles különbség volt, hol volt a te kereszanyád, amíg a testvéredéké nyaraltatta őket (téged meg simán kihagytak a buliból azon az alapon, hogy nem vagy a nevére írva? Ez is milyen gáz már...)?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!