Vállaljam így a keresztanyaságot?
Pap függő. Apukám lehetett keresztapa, úgy hogy csak keresztelve van. A mostani pap nem engedi, csak ha elsőáldozó és bérmálkozó a jelölt. Ugyanis az első jelölt én voltam, mert látták, hogy a nagyobbik gyerkőc mennyire kötődik hozzám, de mivel a pap nem engedi, így én lecsúsztam.
Illetve nem a facebook műsor a prioritás. Elnézést, hogy én ezt nagyon szerettem volna és vágytam rá.
Ez nem a keresztszülőségről szól. Hanem egy traumáról, ami miatt megfelelési kenyszeres lettél.
A traumát leírtad. A testvéreidet vitték a keresztanyjuk ide-oda nyaralni.
Neked pedig nem volt keresztanyad, vagy nem olyan, amire vágytál. Ezt szeretnéd kompenzálni.
Tudtommal nem csak elsőáldozás, bérmálkozás is kell ehhez. Ha ez fontos volt neked, miért nem csináltad ezeket meg?
Jól érzed, az nem lenne igazi keresztszülőség, csak vihetsz te is ajándékot.
Amúgy meg esetedben azért sincs értelme a keresztszülőségnek, mert egy keresztszülőnek hivatalosan az a dolga hogy biztosítsa gyerek vallásos nevelését. Minden más csak parádé.
Mondom ezt úgy, hogy rühellem az egész katolikus egyházat, és utasítottam vissza pont emiatt keresztszülői felkérést.
Lehet több keresztszülő hivatalosan is, mindhárom unokaocsemnek 2-2 keresztapja és keresztanyja van. Az más kérdés, hogy ebből összesen 1 keresztanya, aki valóban foglalkozik velük, tehát ennyit ér az egész.
Egy kicsit túldimenzionálod az egészet. Ugyanúgy foglalkozhatsz velük, ha nem vagy keresztszülő akkor is, nem kell ennek ekkora feneket keríteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!