Ti hogyan kérnétek meg valakit, hogy vállalja a keresztanyaságot? Verset írjak neki? Kérdezzem meg szemtől szemben? Írjak neki levelet (ugyanabban a városban lakunk)? Facebookon kérdezzem meg? Facebookon küldjek egy oldalt ahol ezt kérdezi valaki?
Akit meg szeretnék kérni, az nekem egy nagyon fontos és tiszteletreméltó személy :)
A magyar tanárom lenne az, aki nagyon közel áll hozzám. Ha sírtam megvígasztalt, ha segíteni kellett, bármiben segített stb..
És ez nem rajongás. Tényleg nagyon szeretem és nagyon fontos lenne, hogy igent mondjon. 8. osztályos vagyok és még nem vagyok megkeresztelve. :/
Iskolai évem végén illetve nyári szünet elején szeretném megkérdezni tőle. És még egyszer mondom, ez nem csupán rajongás, ez én nagyon komolyan veszem és halálosan komolyan gondolom. :)
Előző kommentelőnek:
De én lennék a keresztgyerek :)
Egyébként ő biztosan vallásos? Pontosabban gyakorolja a vallását?
És te miért szeretnéd a keresztelkedést?
Előző kommentelő:
Mi számít gyakorlásnak?
Mert szeretnék megkeresztelkedni, és mert fontos ez a személy és szeretném ha a családom része lenni, akár a vallásomat vele gyakorolni.
Először azt kellene tisztázni, hogy ő meg van-e keresztelve.
Anélkül nem lehet keresztanya.
De még a keresztényeken belül sem mindegy, hogy melyik egyházhoz tartozik ő, és melyiknél keresztelnek téged.
Ha ő igazán vallásos, akkor viszont nagy felelősséget vesz a nyakába veled.
Mert ez nem csak arról szól, hogy megtiszteltetés neki...
Hogy válaszoljak...személyesen lenne a legjobb,egyedül vagy valamelyik szülőddel meglátogatod, és megkéred, előtte jelezd telefonon a látogatási szándékod.... Készíthetsz egy lapot is, amivel felkéred, se akkor is illik beszélni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!