Mit gondolsz azokról, akik minden személyes adatukat kiadják a facebookon? (név, cím, telefonszám, kulcs a lábtörlő alatt, stb)
Addig nincs baj a személyes adatokkal, amíg levédi, tehát csak ismerősök látják.
A családi képek, meg az idézetek stb... is szörnyűek...
Olyan nincs, hogy levédetik az adataikat mert egy alap informatikai tudással rendelkező ember is simán feltöri. És a Facebook nem vállal semmilyen felelősséget az adatokért (olvassátok el a felhasználói nyilatkozatot).
Nekem a kedvencem a pucér fotók a gyerekeikről....és közben halvány lila gőzük sincs arról, hány pedofil töltögette már le a képeket és ki tudja miket csinál vele. Higgyétek el, ez tényleg így van!
Egyébként személy szerint nem érdekel, ki mit tölt fel/oszt meg, ha érdekes megnézem, ha meg nem, nem nézem meg. Csak sajnos ilyen világban élünk, ezekkel vissza lehet élni.
A főcím kérdésére az a válaszom, hogy hülyék. Aztán csodálkoznak, ha betörnek hozzájuk meg idegenek zaklatják őket.
Az alkérdésre meg az a válaszom, hogy rohadtul idegesítő mindkettő. Kit érdekel, hogy Ödönke mit csinál minden percben? (Még jó, hogy nem már azt nem akarják feltenni, hogy Ödönke mikor sz@rik, már bocs!) Az ezer éves videók lejártak már, idézeteket meg nem tudom, minek írnak ki.
Hát...én a családi képekkel meg idézetekkel úgy vagyok, hogy ott van a leiratkozás gomb, és nem látom többet, vagy ami nem érdekel azt nem nézem meg, és felőlem csinálhatja.
A személyes adatok kiadása elég veszélyes tud lenni, pl chat oldalakon, vagy kamu profilokon felhasználhatják, stb. És kb lenyomozhatatlan lesz a rosszakaró.
Bár én sokkal viccesebbnek találom azt mikor mindenki félti a gépét vírustól, meg jókat röhögök a "hackerek támadják a gépem" kijelentéseken, és mindenki sír hogy ó jajj, csak nehogy ellopják az adataim...mellette meg mindent feltesz fb-ra, és 5 perc alatt mindent megtudhatsz róla, még azt is hogy mikor mekkorát sz@rt.
1. Felelőtlenek és buták, de túlzottan nem izgat, az ő ügyük.
2. A felsorolt dolgoknál sokkal rosszabb a "legyen szíved" kezdetű megosztások, ahol több ezer ember tényleg elhiszi, hogy a kisbabát ingyen műtik, ha eléri az ezer lájkot. Én letiltottam minden ismerőst, aki égett fejű csecsemőt, akasztott kiskutyát, boncolt madarat vagy energiaitalos doboz alján talált oszló egértetemet posztolt. (Ez volt a legújabb.)
A hülye idézeteken átsiklok, nem izgat, a családi fotók meg nem zavarnak, mert az legalább az ismerőseimről szól, az ő életükről, és bevallom, örülök, mikor látom, hogy két régi osztálytárs összeházasodott, vagy valahol szépen cseperedik a kisbaba. Ezért vagyok közösségi oldalon, hogy tudjak azokról az ismerősökről néha valamit, akikkel esetleg nehézkes lenne mindig keresni egymást, mert messze vannak, vagy túl rég láttuk már egymást.
Adatügyileg: amíg privát, addig oké... bár teljes lakcímet, telefonszámot én akkor sem osztanék meg, mert elképzelhető, hogy az ismerősök között is van hátsó szándékú.
Ödönkés képek: egy-két ilyen nem baj, de ha napi 50 ilyen képet kapok, az már sok... bár ott inkább azon kezdek el gondolkodni, hogy az adott embernek miért csak a gyerek körül forog az egész élete. Remélem, én nem leszek ilyen.
A nyálas meg értelmetlen IQ-nuku tinis jellegű idézeteket nem szeretem. A videókkal meg a mi az indián neved c. dolgokkal nincs bajom, utóbbit én is csinálom, ha unatkozom, szerintem poén (persze ha nem spammeli szét vki egy nap 25000 ilyennel a másik falát)... a videó meg jöhet, ha érdekes vagy vicces.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!