Mivel jár a keresztanyaság?
Tudják, hogy nem vagyok az... :/
Egy keresztelőn pl. mi lenne a dolgom? Milyen anyagi vonzatai vannak ennek az egésznek?
Betartod az esküt. Támogatod a vallási fejlődésben. Persze a mai világban már csak divat az egész. Meg ajándékot adsz, mert hát mégis csak te vagy a keresztanya. Elfajzott egy kultúra! :-(
Szerintem mond azt, hogy van már olyan személy, akinek te szeretnél a keresztanyja lenni.
Köszönöm a válaszokat!
Valószínűleg el fogom vállalni, ha felkérnek, mert ezt mindenhogy kínos visszautasítani...
Én 16 évesen lettem keresztanya. A gyámhatóság szerinted rámbízta volna a gyereket úgy, hogy magam is kiskorú voltam? Ez nem így működik.
Extrém esetben a gyereket a legközelebbi rokonokra szokták bízni (nagyszülő, nagynéni/nagybácsi). A te feladatod a pici fejlődésének segítése, vallási nevelése, támogatása, motiválása (lenne) elsősorban.
A keresztszülöség semmiféle jogi kötelezettséggel nem jár.
Eredegileg a vallási nevelésben kellene támogatnia a szülöket, ez ma a legtöbb embernek nem fontos, mert csak kirakat-vallásos, akkor, amikor mások látják vagy amikor valamiböl ünneplést lehet csinálni.
Anyagi vonzata sincs igazánból, ha nem akarsz, nem költesz semmit a gyerekre, de adhatsz is neki, amit és amennyit gondolsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!