Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Vállaljam így a keresztanyaságot?

Vállaljam így a keresztanyaságot?

Figyelt kérdés
Mióta az eszemet tudom, nagy vágyam volt, hogy keresztanyuka lehessek, hiszen gyerekkoromban csak azt láttam, hogy a két testvéremet nyaralni, kirándulni vitte a keresztanyjuk. Lehet, hogy hülyeség, de ez annyira megragadt bennem, hogy megfogadtam, én leszek a világ legjobb keresztanyukája. Most született a családban egy kisbaba, akinek a húgomat kérték fel, mert én nem vagyok elsőáldozó, se bérmálkozó. A húgom októberben lesz bérmálkozó, hogy lehessen keresztanya. Viszont azt mondták a szülők, hogy lehetek én is a keresztanya, de én nem kerülök bele a keresztlevélbe és úgy fog felnőni a gyerkőc, hogy kettő keresztanyukája van. Viszont nem vagyok biztos benne, hogy én így ezt szeretném. Mivel nekem ez fontos, hivatalosan szerettem volna ezt az egész procedúrát. Nem akarom, hogy a húgom bármikor kijátszhassa az "én vagyok az igazi keresztanya" kártyát és hasonlók. Úgy érzem, hogy felkértek, mert nem akarnak megbántani és ennyi.

2023. aug. 28. 08:32
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
43%

Nálunk az elsőáldozás kötelező volt, a bérmálkozás nem.

Továbbra sem értem, ha neked ez ilyen fontos, akkor mi az akadálya, hogy elsőáldozó legyél vagy bármit teljesíts, ami nálatok elvárás. Minek akarsz az lenni, ha te semmit se teszel érte?

2023. aug. 28. 12:00
 22/34 anonim ***** válasza:
68%

*Most született a családban egy kisbaba"

Egy kisbaba. Neked nem a gyerek fontos, hanem hogy mondhasd, hogy keresztanya vagy az meg a keresztgyereked.

2023. aug. 28. 12:10
 23/34 anonim ***** válasza:
40%
Ha akarok gyereket, csinálok magamnak, más gyerekét meg minek pénzelni?
2023. aug. 28. 13:00
 24/34 anonim ***** válasza:
65%
A bátyádnak született gyereke, ugye? A múltkor még nem azon háborogtál, hogy a sógornőd családjából kérték fel a keresztanyát, pedig te már milyen régen eldöntötted egyes-egyedül, hogy te leszel az?
2023. aug. 28. 13:06
 25/34 A kérdező kommentje:

27-es szerintem összekeversz egy másik kérdezővel.

Nincs bátyám, két húgom van.

2023. aug. 28. 13:34
 26/34 anonim ***** válasza:
81%
Nem értelek, a keresztanyaságtól függetlenül annyit foglalkozhatsu a gyerekkel amennyit akarsz. Persze ha engedik a szülők. Ha meg nem tökmindegy hogy keresztanya vagy vagy nem. Annak hitéleti szempontból van jelentősége.
2023. aug. 28. 14:34
 27/34 anonim ***** válasza:
81%

Én sem értem, hogy ha te a gyerekkel szeretnél törődni, akkor miért ilyen fontos neked ez a titulus, miközben nem is vagy hívő keresztény. Legalábbis nem így jött le sem a kommentjeidből, sem abból, hogy nem voltál elsőáldozó és bérmálkozni sem meg a keresztanyaságból sem a vallásos részét emeled ki a dolognak, ami ugye elvileg a lényeg lenne.

Bocs, ezt tényleg nem bántásnak szánom, csak nem érthető nekem. Ha maga a kicsi a fontos, vele törődhetsz egy jófej nagynéni, unokatesó, barátnő stb akármilyen szerepben is, nem kell ehhez keresztanyának lenned.

2023. aug. 28. 17:52
 28/34 anonim ***** válasza:
100%

"Ugyanis az első jelölt én voltam, mert látták, hogy a nagyobbik gyerkőc mennyire kötődik hozzám"

Ezek szerint van kisebbik gyerkőc is? Legyél annak a keresztanyja.

2023. aug. 28. 18:18
 29/34 anonim ***** válasza:
80%
Ha te így már nem szeretnéd, akkor jobb lenne, ha nem vállalnád.
2023. aug. 28. 21:20
 30/34 anonim ***** válasza:
100%
Igy inkább ne.
2023. aug. 28. 22:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!