Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Távoli, tehetős rokonok 8...

Távoli, tehetős rokonok 8 éves kislánya jön vendégségbe hozzánk. Mi nem vagyunk gazdagok, elég sok bútorunk, műszaki eszközünk régi, autónk nincs. Ha megkérdezi a kislány?

Figyelt kérdés
hogy miért nem veszünk újat, szebbet, illik mondani egy kisgyereknek, hogy nincs rá pénzünk? Vagy milyen értelmes dolgot lehet mondani? Nyilván azt úgysem hiszi el, hogy nekünk ez tetszik, megfelel...
2023. aug. 14. 19:43
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
77%
Ennyire szorongani egy gyerek miatt, baszek. Sajnállak, komolyan. Egy 8 éves általában nem nagyon izgat, kinek milyen cucca van odahaza, de ha mégis, akármit válaszolhatsz rá, miért gyártasz előre vészforgatókönyveket???
2023. aug. 15. 16:46
 42/48 anonim ***** válasza:
94%
Ha a kislány a gyerekeid unokatestvére, ahogy írod az elején, akkor a szülei hogy lehetnek távoli rokonok?
2023. aug. 15. 18:11
 43/48 anonim ***** válasza:
100%
úgy hogy kitalálta az egészet..
2023. aug. 15. 20:59
 44/48 anonim ***** válasza:
91%

Hát attól függ, mennyire nevelik burokban. A férjemnek van egy kőgazdag barátja, ott a gyerek 14 évesen mondta nekem, hogy nem érti, miért élünk bérházban. Kérdeztem, hogy mire tippel, és azt mondta, hogy nem akar megbántani, de szerinte csak azok élnek bérházban, akik lusták, mert nekik a kaputól fel kell sétálni a bejárati ajtóig a kertben, hátul ott a hatalmas udvar, lovaik vannak, akikkel kijárnak, szerinte lustaságból nincs nekünk. Hát kiröhögtem. Mondtam neki, hogy mi ketten a férjemmel nem keresünk annyit, mint az apukája, én is nagyon örülnék a nagy háznak takarítónővel meg lovardával, de ha a minden forintot félretennénk, se engedhetnénk meg magunknak.

Hát köpninyelni nem tudott a kiscsaj.

2023. aug. 16. 17:51
 45/48 anonim ***** válasza:
94%
44-es ez az én buta mostohalányomra pontosan raillett volna 14 evesen. Pedig biztos nem ugyanaz a kiscsaj, tehét szomorú, hogy ez is egy "tipus" most már.
2023. aug. 16. 23:52
 46/48 anonim válasza:
86%
A gyerekek észlelik, de nem az alapján értékelik a felnőtteket, hogy milyen anyagi dolgokat halmoztak fel. Azt már csak a felnőttek figyelik, mert ők már dolgoztak évtizedeken át és nem értik, miért van másnak több. A gyerekek a kisugárzást, első benyomást, viselkedést nézik, hogy ki milyen közvetlen és jólelkű, jószándékú ember. Ha kedves és közvetlen vagy vele és igyekszel neki jó sétákkal, játszóterezésekkel, múzeumokkal örömet okozni, akkor többre fog Téged értékelni bármelyik gazdag ismerősénél, szomszédjánál...
2023. aug. 17. 09:37
 47/48 anonim ***** válasza:
84%
9 éves koromban a szomszédunkba költözött egy nagyon gazdag család. Engem nagyszülők neveltek, szóval tényleg őskori bútoraink voltak, és nem is álltunk jól anyagilag. A szomszéd kislány velem egykorú volt, rögtön barátnők lettünk. Annyira emlékszem, hogy szerettem náluk lenni, csodálni a házukat, mindig vittek ide-oda. 9 évesen már tudtam, hogy vannak, akik megtehetik, hogy ilyen házban élnek, és vannak/voltunk mi, akiknek nem volt erre pénzük, ezért sosem kérdeztem nagyanyámat, hogy nekik miért van olyan, és nekünk miért nincs. Egyébként a legjobb barátnőm abban az időben mégis egy szegény kiscsaj volt, akivel maximum a játszótérre mentem ki.
2023. aug. 17. 13:47
 48/48 anonim ***** válasza:
16%
Hát ne mond neki direkbe HA kérdez h nincs jobbra penzetek
2023. aug. 18. 23:31
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!