Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Távoli, tehetős rokonok 8...

Távoli, tehetős rokonok 8 éves kislánya jön vendégségbe hozzánk. Mi nem vagyunk gazdagok, elég sok bútorunk, műszaki eszközünk régi, autónk nincs. Ha megkérdezi a kislány?

Figyelt kérdés
hogy miért nem veszünk újat, szebbet, illik mondani egy kisgyereknek, hogy nincs rá pénzünk? Vagy milyen értelmes dolgot lehet mondani? Nyilván azt úgysem hiszi el, hogy nekünk ez tetszik, megfelel...
2023. aug. 14. 19:43
1 2 3 4 5
 11/48 Darius- ***** válasza:
5%
Ha mindenképp olyat akarsz mondani, ami nem igaz talán mondd nem a tiedek voltak a bútorok és éppen renováltok, de addig is kell valami, ezért még nem dobtad ki azokat. Nekem nem jut eszembe ennél jobb ötlet.
2023. aug. 14. 20:13
 12/48 anonim ***** válasza:
95%
Tehetos csaladbol szarmazom, tinikoromig fogalmam nem volt ezekrol a dolgokrol, eszre se vettem. Tulgondolod.
2023. aug. 14. 20:22
 13/48 A kérdező kommentje:
7: Inkább attól, hogy a szülei fogják túlgondolni és mi leszünk az irigyek, úgy, mint a többi szegényebb ismerős, rokon.
2023. aug. 14. 20:23
 14/48 A kérdező kommentje:
8: Mert a gyerekeim unokatestvére, és ők rendszeresen meghívják vendégségbe az én gyerekeimet. Szeretném viszonozni nekik. Egyébként meg aranyos kislány, csak kettőnk világa ég és föld, tűz és víz.
2023. aug. 14. 20:25
 15/48 anonim ***** válasza:
96%
De mit kell ezen túlgondolni? A gyerek nem gondolom, hogy ilyeneket fog kérdezni, a szülei meg úgyis tudják, hogy nem vagytok annyira eleresztve pénzzel, nem? Valószínűleg ők sem foglalkoznak ezzel, hiszen elengedték hozzátok a kislányt vendégségbe, vagyis nekik is teljesen megfeleltek így, ahogy vagytok, régebbi bútorokkal, autó nélkül is.
2023. aug. 14. 20:27
 16/48 anonim ***** válasza:
77%

Ha ilyen rossz a viszony, mit keres nálatok a gyerek?

Ha neked meg ilyen szinten nincs önértékelésed, hogy egy 8 éves gyerek teljesen valószínűtlen kérdésétől és ítélkezésétől rettegsz, akkor menj pszichológushoz. Bár ahhoz is pénz kell.

17/48 A kérdező kommentje:
10: Azt gondolom nem tudja, hogy olcsóbb, az viszont egyértelmű, hogy rosszabb minőségű, kényelmetlenebb, nincsenek olyan funkciói, stb...
 18/48 anonim ***** válasza:
94%

Soha nem jutott volna eszembe ilyen kérdést feltenni. Kisebb koromban azért nem, mert nem érdekelt, nagyobb koromban meg már tudtam, hogy mi az illem.

Ha mégis megkérdezi, amit kétlek, akkor mondd azt, hogy addig használjátok, amíg működik, majd ha elromlik/baja lesz/eltörik vagy akármi, akkor vesztek másikat.

2023. aug. 14. 20:29
 19/48 anonim ***** válasza:
93%
Egy 8 éves konkrétan leszarja, hogy milyen a kanapé.
2023. aug. 14. 20:30
 20/48 anonim ***** válasza:
94%

Fura nekem ez egyébként.

A tágabb családunkban van igazán tehetős vállalkozó (ezzel még keveset mondtam. Baromi gazdag. De tényleg.), mi meg.. hát átlagosan élünk. Van autónk (15 éves), van egy lakásunk, normálisan berendezve, de semmiből nem a legmodernebb van.

Tudod, hogy mi mondott a rokon, amikor legutóbb találkoztunk? Könnyes szemmel megkérdezte, miért nem találkozunk gyakrabban, mert a 400 km távolság miatt ritka az olyan alkalom, amikor mindenki együtt van. Na, kb ennyire foglalkozik egy normális ember a másik anyagi helyzetével.

2023. aug. 14. 20:33
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!