Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ha a családban láthatatlannak...

Ha a családban láthatatlannak érzem magam az mindenképpen az én hibám? Hogyan érezzek másképp?

Figyelt kérdés

Pl.. ha van valami ünnepség, akkor van, hogy azért nem megyek, mert amikor ott vagyok, úgy érzem, hogy megváltoztam, az életem el ment egy bizonyos irányba, de a család meg maradt a régiben

Itt a gyerekek a fontosak, meg, hogy egyeütt legyünk stb..

Én pl, már kisebb korom óta, mindenféle diétán élek, azért, hogy végre ne legyen semmi féle tünetem evés után..nagyjából úgy néz ki megtaláltam azt amit követnem kell(lényegében, nyers zöldség, gyümölcs, turmixok, meg főtt hús pár naponta).. de pl ezt nem lehet tartani amikor családnál vagyok

Pl elmegyek egy sütis eseményre, és állandóan nem-et kell mondanom, meg magyarázkodnom, hogy miért nem csinálom én ezt (már ez van legalább 15 éve)

És annyira fárasztó, hogy begolyóztam tőle, a barátaimmal is emiatt szakadt meg a kapcsolatom, mert állandóan magyaráztam, hogy én azt nem eszem, ők ezt nem értették meg, és akkor inkább azt mondam, hogy akkor elég legyen.. egyre kevesebbszer beszéltem velük, és vége lett

Elég magányos életmód, de eddig nem találtam még ki jobbat, ha lennének emberek akiket megtalálnék, és velük megértetném magam anélkül, hogy magyarázkodnom kéne, az maga lenne a mennyország, de amikor vissza gondolom milyen a való élet

Az emberek el vannak foglalva, a munkával, meg a gyerekek, meg, mit főztem ma és mi lesz holnap

És nem találom a helyem főként ez miatt? Kicsit olyan érzés, mintha ledobtak volna egy bolygóra, és találjam ki, hogyan illeszkedjek be bármi útmutató nélkül

29f

2023. júl. 6. 21:23
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

19.

Nem tudom érted e a problmémát, szerintem nem, mármint felületesen lehet, hogy érted, de az egyértelmű, hogy nem mentél át ezen

Képzelj el egy

- zenészt aki filmkészítők közé téved, és azok mondják, hogy inkább azt csinálja

- egy sportolók aki kövér emberek közé téved és azok tukmálják rá a kaját meg azt az életmódot

- egy tudóst, aki informatikusok közé keveredik, és probálják győzködni, hogy inkább az jobb szakma

- egy szakácsot aki festőművészek közé kerül és azok állandóan meg akarják győzni, hogy szerintük, jobb az, ha az ember festőművész

Szerinted van e értelme a fekete báránynak állandóan küzdenie az árral szemben, vagy inkább türelmesen kivárja amíg talál egy olyan közösséget amíg nem lesz olyan akik között nem kell magyarázkodni, mert értik az egészet ( még ha ennek megtalálása, sok időbe telik)

2023. júl. 7. 16:14
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

6-os vagyok, cöliákiás, keresztszennyező glutén sem lehet (orvos állapította meg, vérvizsgálattal és gasztroszkópiával). Nekem nem probléma, ha valaki tukmál valamit, határozottan megmondom, hogy nem. Vékony is vagyok, hízni akarok, de nehezen megy. Sokszor megkapom, hogy már megint fogytam, egyek. Aki ismer, tudja, hogy szinte állandóan eszem, így azok nem piszkálnak, a többi meg nem érdekel. Olyan szépen le lehet ezeket pattintani magunkról!

(Mellékesen: gluténérzékenységet nem tudnak megállapítani, ha gluténmentesen eszel. Akkor hamis negatív eredmény jön ki).

2023. júl. 7. 17:43
 23/27 A kérdező kommentje:

22-es

Most nem tudom melyik jobb, amikor semmit nem állapítanak meg de az életed egy romhalmaz a tüneteid miatt

Vagy amikor meg állapítanak valamit és arra tudsz alapozni, hogy azért nem

Én mire alapozzam állításomat olyan határozottan, a hiúság a lenézendő nálunk..tehát ha a kinézetedre akár olyan hatással van a probléma ami megnehezíti jócskán a szociális életedet, akkor az csupán hiúság, és veled van a probléma és lenézendő.. ezért erre nem tudok alapozni?!

2023. júl. 7. 17:47
 24/27 anonim ***** válasza:
29 éves vagy, én meg kétszer annyi. 3 éve állapították meg a bajom, és addig is voltak tüneteim, gondolhatod. 29 éves koromban mégsem nyávogtam, nem gubóztam be. Azért vannak most is barátaim.
2023. júl. 7. 17:51
 25/27 A kérdező kommentje:

Nem nyávogok, nem úgy néz ki, hogy ki elmegyek egy ilyen partyra, és amint valaki hozzámszól valami olyat, akkor bedurcizok lol

Csak az, hogy érzelmileg egyfajta lenyomatot hagyott bennem ez az egész ez alatt a másfél évtized alatt.. és nem tudom ezt kinek elmondani, leírni valahova, mert mindenki el van foglalva a maga problémáival, ami érthető.. De attól még nem segít semmit, hogy csak egyre jobban zavar, és az egyetlen megoldás amit kapok, hogy lehetne rosszabb is..

Olyan mintha az ember élete, arról szólna, hoy a problémáit ne megoldja, hanem csak szenvedjen velük amíg véget nem ér az életünk.. Én nem ilyen életre vágyom, nem akarok állandóan magyarázkodni olyanoknak akik ezt nem értik, úgyhogy inkább dolgozok azon, hogy egy következő szintre lépjek

2023. júl. 7. 18:00
 26/27 anonim válasza:
Egy pszichológus sokat segíthet, ők pont ezért vannak.:)
2023. júl. 12. 07:36
 27/27 A kérdező kommentje:
Igen járok
2023. júl. 12. 11:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!