Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ha a családban láthatatlannak...

Ha a családban láthatatlannak érzem magam az mindenképpen az én hibám? Hogyan érezzek másképp?

Figyelt kérdés

Pl.. ha van valami ünnepség, akkor van, hogy azért nem megyek, mert amikor ott vagyok, úgy érzem, hogy megváltoztam, az életem el ment egy bizonyos irányba, de a család meg maradt a régiben

Itt a gyerekek a fontosak, meg, hogy egyeütt legyünk stb..

Én pl, már kisebb korom óta, mindenféle diétán élek, azért, hogy végre ne legyen semmi féle tünetem evés után..nagyjából úgy néz ki megtaláltam azt amit követnem kell(lényegében, nyers zöldség, gyümölcs, turmixok, meg főtt hús pár naponta).. de pl ezt nem lehet tartani amikor családnál vagyok

Pl elmegyek egy sütis eseményre, és állandóan nem-et kell mondanom, meg magyarázkodnom, hogy miért nem csinálom én ezt (már ez van legalább 15 éve)

És annyira fárasztó, hogy begolyóztam tőle, a barátaimmal is emiatt szakadt meg a kapcsolatom, mert állandóan magyaráztam, hogy én azt nem eszem, ők ezt nem értették meg, és akkor inkább azt mondam, hogy akkor elég legyen.. egyre kevesebbszer beszéltem velük, és vége lett

Elég magányos életmód, de eddig nem találtam még ki jobbat, ha lennének emberek akiket megtalálnék, és velük megértetném magam anélkül, hogy magyarázkodnom kéne, az maga lenne a mennyország, de amikor vissza gondolom milyen a való élet

Az emberek el vannak foglalva, a munkával, meg a gyerekek, meg, mit főztem ma és mi lesz holnap

És nem találom a helyem főként ez miatt? Kicsit olyan érzés, mintha ledobtak volna egy bolygóra, és találjam ki, hogyan illeszkedjek be bármi útmutató nélkül

29f

2023. júl. 6. 21:23
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
90%

Csak te csinálsz ebből gondot, ezért kár tönkretenni a kapcsolataidat.

"Köszönöm, nem kérek." - És kész.

2023. júl. 6. 21:47
 2/27 anonim ***** válasza:
80%
Kisebb korod óta élsz mindenféle diétán, amit nyilván akkor a szüleid biztosítottak. Most meg hirtelen nem lehet náluk ezt tartani? Nem hiszem.
2023. júl. 6. 21:47
 3/27 anonim ***** válasza:
73%

Mint gluténmentes és vegetáriánus ember megértem az evéses problémát, míg mások simán ehetnek bárhol bármit én nem tudok enni egy fagyit, vagy egy spontán burgert akárhol. Még egy buliban sem ihatok akármit.

Viszont ezen túl kell lépni, ha ilyen esemény van, akkor viszek magammal vagy nem eszek/iszok.

Ami neked hiányzik az a figyelem, azt veszem ki a szavaidból. A családod nem foglalkozik az étkezéseddel, nem sajnál hogy szegény 29 éves felnőtt ember nem ehet ezt vagy azt. Ismétlem, bunkóság semmivel nem készülni amit te ehetsz, hiszen ők a családod, de emiatt nem találkozni velük azt is jelenti hogy nem vagy rájuk kíváncsi mint emberekre.

Igen, felnövünk megváltozik az életünk, értékrendünk elkanyarodhat a szüleinktől, ez normális.

A barátokkal ugyanez. Csak azért nem találkozni velük mert nem sajnálnak állandóan amiatt hogy mit ehetsz és mit nem, a te hibád és nem az övék.

2023. júl. 6. 21:59
 4/27 anonim ***** válasza:
83%
Ortorexia befigyel. De ha mégsem, akkor nem voltak igazi barátok. Én is ismerek olyan embert, aki mindenféle diétán van, de egyáltalán nem releváns a barátságunk szempontjából.
2023. júl. 6. 22:08
 5/27 anonim ***** válasza:
70%

nem értem miért kell ezen hisztizned, köszönöd, nem kérsz, ha meg tudod hogy nagycsaládi esemény van, és nem tudnak külön a te speciális diétádhoz nagy tételben igazodni, viszel kaját.

amúgy a barátaid védelmében, én is leépítem azokat az embereket, akik egész nap csak azon hisztiznek, hgy mit csinálnak máshogy mint én. képzeld nekem még vegán haverom is van, pedig eszek húst, és ez nem akadályoz meg bennünket abban hogy elmenjünk teázni. az meg szintén nem az emberek hibája, hogy minden kapcsolatod velük megreked olyan felszínes szinten, hogy csak a munkátokról tudtok csevegni.

a gyerekekre meg egyszerűen nem értem, hogy eben a kontextusban miért haragszol.

2023. júl. 6. 22:41
 6/27 anonim ***** válasza:
89%
Gluténmentes diétán vagyok, keresztszennyeződés sem lehet, tehát gyakorlatilag azt eszem, amit viszek. Még a kiterjedt baráti köröm is megszokta, hogy mindenre azt mondom, köszönöm, nem kérek. Egyszer elmondtam, miért, többet nem magyarázkodok. Senki nem sértődik meg ezen, aki értelmes. Ezért egyetlen barátot sem vesztettem, nem gubóztam be. Csak mindenhová viszek ételt, italt.
2023. júl. 6. 22:48
 7/27 anonim ***** válasza:
93%
Kicsit tul angy ügyet kerekítesz belőle, el lehet ezt magyarázni nekik sértödés nélkül is.
2023. júl. 6. 23:05
 8/27 anonim ***** válasza:
67%

Én máshonnan közelíteném meg a problémát. "lényegében, nyers zöldség, gyümölcs, turmixok, meg főtt hús pár naponta" Szeritem nagyon sovány vagy. Találkoztam ilyen emberrel és tényleg rossz volt nézni ahogy szó szerint semmit nem eszik pedig nem beteg. Ha beteg lenne mint az ismerősöm aki glutén érzékeny ezért nem ehet máshol, akkor azt megértik az emberek. Látom hogy igen. De nálad nem ez van. Valószínű aggódnak érted ezért akarnak etetni. Nem lenne egyszerűbb elmennék étel intolerancia vizsgálatra ha gond van az ételekkel mint sanyargatnod magad?

Az meg hogy megváltozott az érdeklődésed az normális pláne huszonevesen. Ha a családi összejövetel egyik oka hogy együtt legyetek az tök normális. Az hogy téged ez untat az nem más hibája. Tudom milyen, mindenki tudja, szerintem mert a legtöbb ember érzett már úgy higy fejben teljesen máshol volt az ilyen eseményeken. De néha részt veszel és ennyi, így a szüleiddel töltesz egy kis időt. Ennyit el lehet viselni.

2023. júl. 7. 09:02
 9/27 anonim ***** válasza:
80%
Ennek a nagyrésze csak hiszti. Gondolom orvosnál nem voltál, csak otthon kísérletezgettél és van pár bevált étel, de azt sem tudod mit kell kerülnöd. Nekem is többféle allergiám és intoleranciám van, mégis vannak barátaim, járunk sokfelé, pár napja pl grilleztünk, simán megoldottuk. A családi ebédeket is, nyilván tudják, hogy nekem van jópár olyan amit nem ehetek, külön nem kell főzni, mert feltalálom magam vagy ha úgy van viszek magammal (amikor sokan vagyunk nem várom el, hogy nekem még külön csináljanak). Senkit sem érdekel, hogy azt eszem. Tudják miért, egyáltalán nem téma. Az meg, hogy mi a téma egy ilyenen? Az ami a legtöbbjüket érinti 🤷🏼‍♀️. A munkahely, a család, a gyerekek (már akinek van vagy tervez), vagy valami aktuális téma. Nekem is van olyan, amikor olyan beszédtéma van, ami nem érint vagy nem érdekel. Olyankor is feltalálom magam vagy keresek olyat, akivel másról lehet épp beszélni, mert őt sem annyira izgatja.
2023. júl. 7. 09:05
 10/27 anonim ***** válasza:
100%
9-es vagyok. Jah vinni is úgy viszek a családi/baráti kajálásokra, hogy nagyobb adagot és aki akar ehet belőle. Nem egyszer volt olyan, hogy direkt így is szerveztük. Mindenki vitt kaját, én nyilván olyat amit ehetek és probléma megoldva
2023. júl. 7. 09:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!