Ha a családban láthatatlannak érzem magam az mindenképpen az én hibám? Hogyan érezzek másképp?
Pl.. ha van valami ünnepség, akkor van, hogy azért nem megyek, mert amikor ott vagyok, úgy érzem, hogy megváltoztam, az életem el ment egy bizonyos irányba, de a család meg maradt a régiben
Itt a gyerekek a fontosak, meg, hogy egyeütt legyünk stb..
Én pl, már kisebb korom óta, mindenféle diétán élek, azért, hogy végre ne legyen semmi féle tünetem evés után..nagyjából úgy néz ki megtaláltam azt amit követnem kell(lényegében, nyers zöldség, gyümölcs, turmixok, meg főtt hús pár naponta).. de pl ezt nem lehet tartani amikor családnál vagyok
Pl elmegyek egy sütis eseményre, és állandóan nem-et kell mondanom, meg magyarázkodnom, hogy miért nem csinálom én ezt (már ez van legalább 15 éve)
És annyira fárasztó, hogy begolyóztam tőle, a barátaimmal is emiatt szakadt meg a kapcsolatom, mert állandóan magyaráztam, hogy én azt nem eszem, ők ezt nem értették meg, és akkor inkább azt mondam, hogy akkor elég legyen.. egyre kevesebbszer beszéltem velük, és vége lett
Elég magányos életmód, de eddig nem találtam még ki jobbat, ha lennének emberek akiket megtalálnék, és velük megértetném magam anélkül, hogy magyarázkodnom kéne, az maga lenne a mennyország, de amikor vissza gondolom milyen a való élet
Az emberek el vannak foglalva, a munkával, meg a gyerekek, meg, mit főztem ma és mi lesz holnap
És nem találom a helyem főként ez miatt? Kicsit olyan érzés, mintha ledobtak volna egy bolygóra, és találjam ki, hogyan illeszkedjek be bármi útmutató nélkül
29f
Az étel intolerancia teszt nem mutat ki semmit, eleget jártam orvoshoz, hogy meggyőződjek arról, hogy ők nem tudnak segíteni, ők az egyetlen dolog amihez értenek, hogy elnyomják a tünetet
6. (meg aki úgy ezt átélte már)
Elmondom mi okozza a gondot,
Akárhányszor is szóvátettem kisebb koromban, lekicsinylően kezeltek (amire persze most már csak azt mondják, hogy azt nem úgy értettük, meg nem így stb.. ne úgy vedd)
És aztán volt mindenféle tünetem, fáradékonyság, kedvtelenség, allergiák, bőrön nem volt szép ( ezzel még most is küzdök, ha valami olyan eszek), állandóan a gyomorsavamat éreztem a torkomban, már aludni is szarul aludtam, gyakorlatilag így telt el az elmúlt 15 év..
És sokszor megkaptam, hogy én vagyok az az érzékeny fajta, mint kb egy agyon nemesített paradicsom ami tök jó gyümölcsöt ad de kb csak arra jó hogy kihúzd a földből és otthagyd elszáradni, mivel nem lehet a kedvébe járni állandóan
És ezzel az érzéssel nem tudtam mit kezdeni, bárhogyan fogalmaztam, mindig csak azt kaptam, hogy most már lépjek túl rajta, ne agyaljak ezen.. de közbe meg az összes testi problémám jelen volt..
Akkor elmerültem a megoldás felé vezető úton, spriritualitás, kicsit vegyük le a fókuszt a jelen problémákról és fókuszáljunk arra mi a jó.. közben meg keresgéltem azt az ételt mi az ami nem okoz gondot
És így eljutottam erre a remete szerű életmódra, ami nem azon alapul, hogy állandóan elnyomom a tünetetet, hanem ami okozza, azt oldom meg
Ha hiszti lenne, akkor miért döntenék úgy, hogy inkább hagyok mindenkit magára, és egyedül csinálom az életemet? Nem várom el, hogy megváltozzanak, mert tudom, hogy ez lehetetlen elvárás.. Az egyetlen dolog amit csinálhatok, hogy magamat megváltozatatom, és ha ebben az állandó megfelelési kényszerben tartanak, akkor ezt nem tudom elérni, úgy hogy inkább egyedül vagyok addig amíg elérem a céljaimat, amikor is már nem tudnak befolyásolni, és rám erőltetni az akaratukat
Miért döntenék úgy már évek óta, hogy inkább nem barátkozom senkivel? Mert nekem ez így jó? Jó érzés, ez a totál magány és senki nem ért meg érzés? Nem lehet, hogy egy olyan megoldást keresek, ami tényleg működik?
Az a gond, hogy ha pl azt említem, hogy nem szeretek úgy kinézni mint egy drogos.. magyarul nem szeretem, ha bőröm abnormálisan néz ki
Akkor mindig csak az látom az embereken, hogy ez valami nagyon durva hiúság?!
És ezért nem tudom normálisan elmagyarázni senkinek, mivel nem kapok vissza megértést..
"Akárhányszor is szóvátettem kisebb koromban, lekicsinylően kezeltek "
"már kisebb korom óta, mindenféle diétán élek"
Aha, szóval elmentél gyerekként és magadnak vásároltál, főztél. Mert ha diétáztál, azt valaki megoldotta neked, szóval lépj tovább.
Étel allergia teszt nem mutat ki semmit, szóval tényleg marad az, hogy az érzéseimre hagyatkozom. De ha emberek közé megyek akkor úgy érzem, mintha érvelnem kellene amellett, hogy miért utasítok el ezt meg azt
16.
Te mit csinálnál akkor, hogy ha nem találnád a megoldást egy problémára amivel már évek óta küzdesz? Szenvedél és szépen lassan engednéd, hogy az áldozat mentalitás depresszióva vigyen
Vagy tennél valami olyan ami a megoldás felé terel?
Ez valamiért hihetetlenül hangzik. Szerintem nem mentél. A étel utáni kiütés allergiától szokott lenni.
Valamilyen szinten mindenki átmegy ezen. Mások nem isznak alkoholt mégis erőltetik egyesek. "De csak egyet" Vannak akik nem esznek zsírosat." De csak egy kicsit egyél" Nem kell ezért depressziósnak lenned. Legközelebbi osszejovetelkor menj egy fél órával hamarabb és készíts gyümölcstálat pl, vagy valami zöldséges dolgot. Vagy zöldséget sem eszel? Te is keszíthetsz valamit.
Nincs olyan varázslat ami hirtelen megoldás mindent. Esetleg nézhetnéd más szemszögből dolgokat.
Milyen gyakran mész családi találkozókra?
Nálunk is van a családban, aki speciális diétán él, ő mindig hozza otthonról a kaját a családi összejövetelekre kis műanyag dobozkában, és csak azt eszi, amit ő hozott. Amikor egyhetes nyaralásra megyünk, ő külön vásárol be és főz a szálláson magának és külön a gyerekeinek, akik nem diétáznak.
Elhiszem, hogy idegesítő, amikor tukmálják a kaját, amit te nem ehetsz, de azért ez nem a világ vége. Igazából simán megoldható, hogy ne azt edd, amit a többi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!