Ha párom tesójának nem gratuláltam és semmi reakcióm se volt arra,hogy terhes akkor ez hogy jött ki? Fordítva én se várnám el.
Vége fele jár,nagyoon régen találkoztunk(idén először..) szóval élőben/illetve egyáltalán csak egy alkalommal,amikor köszöntöttem,hogy Szia. De egyáltalán nem hoztam szóba,hogy terhes,nem gratuláltam. Nagyon látványos de úgy viselkedtem,mint eddig bármikor,amikor nem volt terhes. Mert vőlegényem hónapokkal ezelőtt ezt megtette a nevünkben a gratulálást. Erre azt mondta ő is,hogy hát mondhattam volna valamit..de ő a nevünkben ezt megtette több hónapja. Én csak kétszer beszéltem vele,mikor köszöntem és elköszöntem tőle. Sokan voltunk kb 4 óra alatt. 2 hete. Tehát nem villámlátogatás.
Ha lebunkóztok,inkább tanácsot,az segít.
Amikor megtudom valakiről hogy terhes akkor nem gratulálni szoktam, csak annyit mondok, hogy örülök és jó egészséget kívánok a babának és az anyukának. Mert ugye a terhesség alatt bármi történhet.
Konkrétan gratulálni akkor szoktam ha már megszületett a kisbaba.
Volt régen egy munkatársam, 6 hónapos terhesen meg kellett szülnie a babáját mert elhalt a magzat. Egy hónapig nem jött dolgozni, utána meg senki nem tudta hogy mit is mondjon neki...... Nagyon sajnáltuk.
Úgyhogy a nagy gratulálgatás sem biztos hogy olyan jó.
Figyi, a társas együttélésnek vannak íratlan szabályai. Ezek közül az egyik ilyen például az, hogy ha megtudjuk hogy egy nő terhes (vagy először találkozunk vele ebben az állapotában) akkor mondunk valami jókívánságot neki. Gratulálunk, vagy jó egészséget kívánunk, akármi. Nem kell mellé még a bájcsevegés sem. Tök mindegy, milyen viszonyban vagy a nővel ha egy társaságban vagytok, akkor ennyit illik megtenni.
Ha ezt nem teszed meg,ahogy esetünkben is történt, semmi baj nem történik, de jó nagy bunkónak fognak tartani a többiek. Mivel itt a párod tesójáról van szó, ha esetleg te és a párod összeházasodtok, akkor pedálozhatsz majd, hogy jó legyen a viszony a családon belül...
Már megmondtam hogy nem vagyok rájuk kíváncsi, remélem nem jönnek többet.
Úgyh szard le te is őket mint ahogy en tettem.
Ha a kérdező tette volna fel a kérdést, hogy ő terhes, és a sógornő nem gratulált, akkor jönnének itt a válaszok, hogy "nem körülötted forog a világ", vagy "kit érdekel a gyereked".
Persze most a kérdező a hibás, jó kis kettős mérce.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!