Mit csináltál volna a helyemben? Megmondtad volna a rokon gyerekeknek, hogy nem kapnak az eperből? (lent részletezem)
Akkor se tátsa ott a száját.
Hagyjuk már ezt a "tátja a száját" szöveget. 3 meg 8 éves gyerekről beszélünk emberek.
Tudom, ők a szar szemét neveletlen ördögök, mert a gyakori népe már születésekor előre köszönt az orvosnak. De 2 gyerekről beszélünk.
A rokonnál is tök mindegy, mit kerestek ott, miért voltak ott. Persze elhordhatjuk a szar szemét mocskos gazdagékat, hogy oda járnak ingyen élni mert meg mertek zabálni NÉGY DARAB epret, főbe kellene lőni őket vagy élve elásni, nem?
Akárhogy nézem, itt simán a kérdező lehetett volna leleményesebb és a sok lehetőség közül bármelyik másikat választhatta volna, nem tette.
Erről nem a gyerek tehet, nem a rokon tehet, csak a kérdező aki nem áll ki magáért 2 kisgyerek ellen.
Ez az eper leszállt, szerintem kár ezen agyalni.
Természetes hogy adsz nekik és általában az emberek nem veszik észre hogy a másiknak nem telik rá és ez egy kivételes alkalom volt, hogy volt otthon eper. Egy gyerek végképp nem gondol erre.
Majd legközelebb tudod h a csak a gyerekeidnek szánt dolgot eldugod e rokon elől.
Ez tipikusan egy olyan dolog h csak magadnak csinálsz ideget belőle. Értem én, én is jártam már így szomszéd gyerekkel de felesleges ezen szorongani, engedd el
"A 20 deka eper 1500 Ft körül volt" (#41)
Húúú, ez de durva! 7500 Ft/ kiló??? Aaaaaz igen!
Nálunk minden nap erre jár egy zöldség-gyümölcs "mozgóárus" a házak között, hangosbemondóval kiabál. Tegnap épp azt kiabálta, hogy "Friss, mézédes epret hoztam, 1 kg 1500 Ft, 2 kiló csak 2500 Ft. A kóstolás ingyenes és kötelező. :D"
Nálunk 1 kilót kapni 1500-ért, nem 20 dekát.
Amúgy én is jártam már így, nagyon hasonló szituációban. Akkor és ott megtanultam, hogy ha valami olyasmi van nálam, amit nem szeretnék megosztani másokkal vagy elosztogatni (vagy azért mert drága volt, vagy azért mert kevés van belőle, vagy azért mert kifejezetten valamilyen ételbe szánom stb.), akkor azt nem szabad elővenni mások előtt. A tanulópénz meg volt nekem is. Azóta nem pakolok ki a szatyorból mások előtt.
Egyébként ez a szatyorból kipakolás -epertől függetlenül- szerintem alapjáraton kényes téma tud lenni. Én pl. kényelmetlenül és kellemetlenül érzem magam, amikor azt lesik, hogy vajon mi kerül elő pakolás közben; "ezt mennyiért vetted - azt mennyiért vetted", "hú de drágán vetted biztos lóvés vagy és csak úgy kétkézzel szóród a pénzt minden marhaságra", vagy épp ellenkezőleg, "miért ezt az olcsó sz.rt vetted meg, ennyire csórók vagytok hogy nem telik jobbra csak ilyen silány gagyi vacakra"? Szóval én nem szoktam mások előtt pakolászni, csak amikor mi ketten vagyunk itthon és nincs senki más rajtunk kívül a lakásban. Ha már hárman vagyunk, akkor félreteszem a bevásárlótáskákat valahova hűvös helyre és csak akkor pakolom ki, ha már elmentek. 1-2 órát kibír a szatyorban a cucc, ha csak nincs éppen kánikula. Kivéve, ha mirelit van a szatyorban, zöldség vagy húsok vagy ilyesmi, azt bedobom gyorsan a fagyasztóba, hogy ne olvadjon ki vagy ne folyjon ki a leve ha esetleg felolvadna. De a többit soha nem szedem elő mások előtt. Mindenkinek jobb így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!