Mit csináltál volna a helyemben? Megmondtad volna a rokon
gyerekeknek, hogy nem kapnak az eperből? (lent
részletezem)
Figyelt kérdés
Tegnap délután történt. Jöttem haza a vásárlásból, vettem a piacon egy kis epret is kóstolóba a gyerekeimnek (20dekát mindösszesen). Egyszerre értünk oda hozzánk a sógornőmékkel, akik a gyerekeikkel jöttek (3 és 8 évesek). Felmentünk a lakásba, gyorsan nekiálltam kipakolni, hogy ne csak úgy szatyrostul legyen ledobva minden órákon át. A sógornőmék gyerekei észrevették az epret és egyből rávetették magukat, hogy ők is kérnek. Kínos lett volna azt mondani, hogy nem kaptok, ezért hát adtam nekik. A vége az lett, hogy 2-2-őt megettek, 3 db maradt. Ti mit tettetek volna? Megmondtátok volna, hogy nem kapnak belőle? Azért is bánt a dolog, mert nem vagyunk túl tehetősek és tényleg csak kóstolóba vettem kivételesen a gyerekeimnek az epret. Sógornőmék sokkal pénzesebbek nálunk és még csak annyit sem mondtak, hogy hoznak helyette másik adagot.
“és még csak annyit sem mondtak, hogy hoznak helyette másik adagot.”
Ez nagyon primitív!
Neked semmi méltóságod?
2023. ápr. 7. 18:42
3/59 A kérdező kommentje:
2: lehet, hogy nincs méltóságom, ezek szerint, de pénzem sincs sok. Ráadásul nem úgy készültem, hogy a gyerekeim elöl kell odaadnom az epret, olyasvalakinek, aki több kilónyit tudna venni belőle, azt sem érezné meg. Sajnos tényleg nagy a különbség kettőnk között anyagilag.
2023. ápr. 7. 18:47
4/59 anonim válasza:
Én is jártam hasonlóképpen, csak mi voltunk a csóró család és a vendéglátók éppen vacsoráztatták a nálam 4-5 évvel fiatalabb gyerekeiket és 2 szem primőr aranyárban lévő paradicsomot vágtak a kis szendvicseikre, én álltam a gyerekszoba ajtajában, csorgott a nyálam és nagyon kínosan éreztem magamat.
Mai napig nagyon rossz emlék, pedig már télen-nyáron lehetne enni de az nem ugyanaz.
2023. ápr. 7. 18:50
5/59 anonim válasza:
Ezt nem tudtad volna kivedeni sehogy, kar ezen bosszankodni.
Visszakerni 4 szem epret inkabb sajat magad lejaratasa lenne, nemet mondani a gyerekeknek meg bunkosag.
Sajnos ez van, nincs jo valasz erre.
2023. ápr. 7. 18:51
6/59 anonim válasza:
Primitívség? Az a primitívség hogy odamegyek valakihez, és mint a kiéhezett kutya felzabálom amit a másik vett... Mi ez már, hogy kiköveteli?
2023. ápr. 7. 18:53
7/59 A kérdező kommentje:
5: én is úgy gondolom, hogy nem lehetett jól kijönni ebből a szituációból, de azért feltettem ezt a kérdést, hátha valaki ügyesebben meg tudta volna oldani a helyzetet.
2023. ápr. 7. 18:56
8/59 anonim válasza:
"Bocs, de az egy recepthez kell, nem csak úgy megenni vettem" Ennyit mondtam volna.
2023. ápr. 7. 18:59
9/59 anonim válasza:
Vagy úgy pakoltam volna, hogy ne vegyék észre az epret (nem hiszem, hogy ez megoldhatatlan lett volna) vagy pedig oadaadtam volna nekik és a gyerekeimnek vettem volna pár napon belül másikat.
Mi például megtehetnenk, hogy akár egy kiló epret is vegyünk a gyerekeknek, de ilyenkor nem veszünk. Ízetlen, éretlen vacak horror áron.
2023. ápr. 7. 18:59
10/59 anonim válasza:
Nem, természetesen adtam volna nekik én is. A sógornődet se hibáztasd, a lóvésokban fel sem merül, hogy neked ez megterhelő lehet (pár szem eper pláne), neki természetes, hogy megengedhetik maguknak. Engedd el a témát.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!