Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit csináltál volna a helyembe...

Mit csináltál volna a helyemben? Megmondtad volna a rokon gyerekeknek, hogy nem kapnak az eperből? (lent részletezem)

Figyelt kérdés
Tegnap délután történt. Jöttem haza a vásárlásból, vettem a piacon egy kis epret is kóstolóba a gyerekeimnek (20dekát mindösszesen). Egyszerre értünk oda hozzánk a sógornőmékkel, akik a gyerekeikkel jöttek (3 és 8 évesek). Felmentünk a lakásba, gyorsan nekiálltam kipakolni, hogy ne csak úgy szatyrostul legyen ledobva minden órákon át. A sógornőmék gyerekei észrevették az epret és egyből rávetették magukat, hogy ők is kérnek. Kínos lett volna azt mondani, hogy nem kaptok, ezért hát adtam nekik. A vége az lett, hogy 2-2-őt megettek, 3 db maradt. Ti mit tettetek volna? Megmondtátok volna, hogy nem kapnak belőle? Azért is bánt a dolog, mert nem vagyunk túl tehetősek és tényleg csak kóstolóba vettem kivételesen a gyerekeimnek az epret. Sógornőmék sokkal pénzesebbek nálunk és még csak annyit sem mondtak, hogy hoznak helyette másik adagot.
2023. ápr. 7. 18:40
1 2 3 4 5 6
 21/59 anonim ***** válasza:
45%
Nehogy már a kérdező hibája legyen hoyg ilyen tetű a sógornője...
2023. ápr. 7. 20:07
 22/59 anonim ***** válasza:
85%
Én ha tudnám, hogy a az adott rokon, akihez megyünk nem túl tehetős, és valószínűleg az is komolyan megterheli anyagilag, hogy valami kínálni valót oda készítsen amikor megyünk, én nem győznék vinni ha megtehetem. Nem ott zabáltatnám be a gyerekeimet a szűkös forrásokból, hanem magam vinnék ajándékba is desszertet, ezt-azt: vendégsébe egyébként sem illik üres kézzel menni. Én vinném az egy kiló epret, ha tudom, hogy a gyerekek szeretik, nem hogy még mint valami seregély had a szegényebb család 7 szem eprét zabálják fel ami lehet az egész havi kis édessége lett volna az ottani gyerekeknek.
2023. ápr. 7. 20:13
 23/59 anonim ***** válasza:
86%
Falra mászom az ilyen pofátlan rámenős kölyköktől. Olyanok, mint a tatárjárás. Jópofizzál velük, járj a kedvükbe, mert hát gyerekek, miközben szemtelenebbek, mint egy külországi koldus.
2023. ápr. 7. 20:31
 24/59 anonim ***** válasza:
89%

14:

“Kisgyerekeknek nagyon rosszul tud az esni, ha ott van a szemük előtt valami finomság és nem kaphatnak belőle.“ hat ez van, mikor tanulja meg ha nem most? Neha pofara fognak esni az eletben. Azert vannak a szulok hogy megtanitsak nekik, nem zabalhatnak fel mindent vendegsegben mert az taplo dolog. Plane ugy nem, hogy sogorno tisztaban van a kerdezo anyagi helyzetevel, es nem kell ilyenkor a gyerekekkel takarozni. Gondolom a kerdezo gyerekei sem koveteloznek mert el lett nekik magyarazva ertelmesen. Ha sogorno ugyanezt nem tette meg a sajat gyerekeivel, az nehogymar a kerdezo problemaja legyen. Sajnos utolag mar nem lehet tenni semmit, de tanulni lehet az esetbol.

2023. ápr. 7. 20:37
 25/59 anonim ***** válasza:
11%

24!

Azt tanulják meg, hogy bármikor szabad kérni a rokon felnőttől ennivalót, mert adnak nekik, ez a normális. Attól még nem kell szándékosan pofára is ejteni a gyereket. Az lett volna a tapló dolog, ha a kérdező nem adott volna a rokon gyerekeknek epret, csak azért, hogy aztán az övéi felzabálhassák az összeset. A sógornő gyerekei sem követelőztek, hanem kértek az eperből.

2023. ápr. 7. 21:07
 26/59 A kérdező kommentje:

20: 3-3 eper jutott volna és egy meg lett volna felezve. Ennyi 20 deka. Így osztottam volna el a gyerekeim között, bár nem értem, hogy ez miért kérdés...

Azt hittem, hogy gyorsan ki tudok pakolni, hogy ne maradjon minden a szatyorban, ne nyomódjon össze jobban, ha már hazacipeltem. Az egész kb fél percet vett igénybe, nem is gondoltam, hogy bármi probléma lesz abból, hogy seperc alatt kipakolok.

2023. ápr. 7. 21:24
 27/59 anonim ***** válasza:
84%

25:

A kerdezo ezt irta: “és egyből rávetették magukat, hogy ők is kérnek.” A szohasznalatbol itelve nem gondolom, hogy illedelmesen kertek volna. Raadasul mi az, hogy az ovei felzabalhassak?? A sajat gyerekeinek vette a kicsi penzebol, nem az unokatesoknak..az a taplo dolog, hogy nekik nem ad?? Sogornotol nem taplo, hogy nem beszel otthon a gyerekeivel, hogy nem enni mennek vendegsegben? Olvasd el meg egyszer, a kerdezot nem veti fel a penz, a SAJAT gyerekeinek vette azt a keves epret, nem a rokon gyerekeknek. Meg ha 1 vagy 2 kilorol beszelnenk, azt mondanam oke, de itt 200 grammrol beszelunk ami lofing mennyiseg.

2023. ápr. 7. 21:26
 28/59 A kérdező kommentje:

27: Azért is volt a szóhasználat, mert, bár szeretem őket, de tény, hogy nem épp két nyugodt, visszafogott kisgyerekről van szó, hanem elég nagyszájúak, akaratosak mind a ketten. Nem olyan típusúak, akik szép halkan, illedelmesen kérnek, inkább olyan kis cserfes,hangos, viháncolós gyerekek.

Azért is esik rosszul ami történt, mert megbeszéltem még reggel a gyerekeimmel, hogy viszek nekik délután epret, de csak keveset fogok tudni, csak kóstolóba, mert túl drága. Hát így most a kevésnél is kevesebb lett végül.

2023. ápr. 7. 21:34
 29/59 anonim ***** válasza:
10%

27! "A kerdezo ezt irta: “és egyből rávetették magukat, hogy ők is kérnek." A szóhasználatból ítélve gondolom, hogy normálisan, illedelmesen kértek. Tudom, hogy a saját gyerekeinek vette, de ez nem ok arra, hogy a másénak ne adjon belőle!

"az a taplo dolog, hogy nekik nem ad??" Igen. A sógornő nem tapló, pont hogy jól neveli a gyerekeit, amiért azt tanítja nekik, hogy vendégségben lehet enni kérni. Attól, hogy a kérdező szegény, még nem kell az másiktól sajnálni az ételt. 200 g lófing mennyiség az igaz, de az a 2-2 darab amit megettek, meg még inkább az.

2023. ápr. 7. 21:46
 30/59 anonim ***** válasza:
19%
A gyerekek ebben csak szenvedő alanyok de már ott kezdve, hogy így envelték őket.
2023. ápr. 7. 21:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!