Mit csináltál volna a helyemben? Megmondtad volna a rokon gyerekeknek, hogy nem kapnak az eperből? (lent részletezem)
14:
“Kisgyerekeknek nagyon rosszul tud az esni, ha ott van a szemük előtt valami finomság és nem kaphatnak belőle.“ hat ez van, mikor tanulja meg ha nem most? Neha pofara fognak esni az eletben. Azert vannak a szulok hogy megtanitsak nekik, nem zabalhatnak fel mindent vendegsegben mert az taplo dolog. Plane ugy nem, hogy sogorno tisztaban van a kerdezo anyagi helyzetevel, es nem kell ilyenkor a gyerekekkel takarozni. Gondolom a kerdezo gyerekei sem koveteloznek mert el lett nekik magyarazva ertelmesen. Ha sogorno ugyanezt nem tette meg a sajat gyerekeivel, az nehogymar a kerdezo problemaja legyen. Sajnos utolag mar nem lehet tenni semmit, de tanulni lehet az esetbol.
24!
Azt tanulják meg, hogy bármikor szabad kérni a rokon felnőttől ennivalót, mert adnak nekik, ez a normális. Attól még nem kell szándékosan pofára is ejteni a gyereket. Az lett volna a tapló dolog, ha a kérdező nem adott volna a rokon gyerekeknek epret, csak azért, hogy aztán az övéi felzabálhassák az összeset. A sógornő gyerekei sem követelőztek, hanem kértek az eperből.
20: 3-3 eper jutott volna és egy meg lett volna felezve. Ennyi 20 deka. Így osztottam volna el a gyerekeim között, bár nem értem, hogy ez miért kérdés...
Azt hittem, hogy gyorsan ki tudok pakolni, hogy ne maradjon minden a szatyorban, ne nyomódjon össze jobban, ha már hazacipeltem. Az egész kb fél percet vett igénybe, nem is gondoltam, hogy bármi probléma lesz abból, hogy seperc alatt kipakolok.
25:
A kerdezo ezt irta: “és egyből rávetették magukat, hogy ők is kérnek.” A szohasznalatbol itelve nem gondolom, hogy illedelmesen kertek volna. Raadasul mi az, hogy az ovei felzabalhassak?? A sajat gyerekeinek vette a kicsi penzebol, nem az unokatesoknak..az a taplo dolog, hogy nekik nem ad?? Sogornotol nem taplo, hogy nem beszel otthon a gyerekeivel, hogy nem enni mennek vendegsegben? Olvasd el meg egyszer, a kerdezot nem veti fel a penz, a SAJAT gyerekeinek vette azt a keves epret, nem a rokon gyerekeknek. Meg ha 1 vagy 2 kilorol beszelnenk, azt mondanam oke, de itt 200 grammrol beszelunk ami lofing mennyiseg.
27: Azért is volt a szóhasználat, mert, bár szeretem őket, de tény, hogy nem épp két nyugodt, visszafogott kisgyerekről van szó, hanem elég nagyszájúak, akaratosak mind a ketten. Nem olyan típusúak, akik szép halkan, illedelmesen kérnek, inkább olyan kis cserfes,hangos, viháncolós gyerekek.
Azért is esik rosszul ami történt, mert megbeszéltem még reggel a gyerekeimmel, hogy viszek nekik délután epret, de csak keveset fogok tudni, csak kóstolóba, mert túl drága. Hát így most a kevésnél is kevesebb lett végül.
27! "A kerdezo ezt irta: “és egyből rávetették magukat, hogy ők is kérnek." A szóhasználatból ítélve gondolom, hogy normálisan, illedelmesen kértek. Tudom, hogy a saját gyerekeinek vette, de ez nem ok arra, hogy a másénak ne adjon belőle!
"az a taplo dolog, hogy nekik nem ad??" Igen. A sógornő nem tapló, pont hogy jól neveli a gyerekeit, amiért azt tanítja nekik, hogy vendégségben lehet enni kérni. Attól, hogy a kérdező szegény, még nem kell az másiktól sajnálni az ételt. 200 g lófing mennyiség az igaz, de az a 2-2 darab amit megettek, meg még inkább az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!