Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit csináltál volna a helyembe...

Mit csináltál volna a helyemben? Megmondtad volna a rokon gyerekeknek, hogy nem kapnak az eperből? (lent részletezem)

Figyelt kérdés
Tegnap délután történt. Jöttem haza a vásárlásból, vettem a piacon egy kis epret is kóstolóba a gyerekeimnek (20dekát mindösszesen). Egyszerre értünk oda hozzánk a sógornőmékkel, akik a gyerekeikkel jöttek (3 és 8 évesek). Felmentünk a lakásba, gyorsan nekiálltam kipakolni, hogy ne csak úgy szatyrostul legyen ledobva minden órákon át. A sógornőmék gyerekei észrevették az epret és egyből rávetették magukat, hogy ők is kérnek. Kínos lett volna azt mondani, hogy nem kaptok, ezért hát adtam nekik. A vége az lett, hogy 2-2-őt megettek, 3 db maradt. Ti mit tettetek volna? Megmondtátok volna, hogy nem kapnak belőle? Azért is bánt a dolog, mert nem vagyunk túl tehetősek és tényleg csak kóstolóba vettem kivételesen a gyerekeimnek az epret. Sógornőmék sokkal pénzesebbek nálunk és még csak annyit sem mondtak, hogy hoznak helyette másik adagot.
2023. ápr. 7. 18:40
1 2 3 4 5 6
 11/59 anonim ***** válasza:
68%
Ez volt az ügyes helyzetmegoldás. Egy váratlan helyzetben ez így alakult. Ne tekintsd tragédiának. A rokon gyerekek örültek.
2023. ápr. 7. 19:01
 12/59 A kérdező kommentje:
4: ez tényleg pont fordított helyzet. Ilyen esetben elhiszem, hogy rosszul esett, hogy a szemed láttára ették meg a paradicsomot. Viszont nálunk nem ették volna meg az epret a gyerekeim, amíg itt vannak a rokon gyerekek, így nem esett volna rosszul nekik. Hazafelé meg ők is tudtak volna venni maguknak, ha szerettek volna.
2023. ápr. 7. 19:01
 13/59 A kérdező kommentje:
8: ilyesmit tényleg lehetett volna mondani.
2023. ápr. 7. 19:05
 14/59 anonim ***** válasza:
38%
A legjobb amit tehetsz egy ilyen helyzetben, hogy adsz nekik. Kisgyerekeknek nagyon rosszul tud az esni, ha ott van a szemük előtt valami finomság és nem kaphatnak belőle. Remélem maradt a te gyerekeidnek is legalább 1-1 szem.
2023. ápr. 7. 19:11
 15/59 anonim ***** válasza:
74%
Ritka pofátlana sógornőd, ráadásul jól szarul neveli a gyerekeit, alap hogy követelezőnek, nem várják meg hoyg megkínálja őket a házigazda.
2023. ápr. 7. 19:16
 16/59 A kérdező kommentje:
9: Nem tudtam úgy pakolni, hogy ne lássák, mert odajöttek nézni, ahogy pakolok. Maximum félbehagyhattam volna a pakolást.
2023. ápr. 7. 19:19
 17/59 A kérdező kommentje:
15: Hát, ők alapból ilyen nyüzsgő, rohangászós, mindenhol-ott-vannak típusú gyerekek, ráadásul elég kis rámenősek, nagyszájúak is... ezért is volt kínos nekem a helyzet, mert nem olyan típusú gyerekek, akiket szép szóval le lehet beszélni bármiről is.
2023. ápr. 7. 19:24
 18/59 anonim ***** válasza:
96%
Én megmondtam volna kedvesen, hogy az későbbre van, és most nem lehet megenni, mert különben nem lesz majd amikor kell, amikorra vettem. De a szüleiktől kérjenek, biztos kapnak majd. Ha kitör a hiszti, szólnék a szüleiknek, hogy magyarázzák el nekik. Vagy ha tudom, hogy ilyenek, és tudom, hogy nem adhatok, zacskóstul félre raktam volna a dolgokat, hogy később, ha elmentek elpakoljam majd.
2023. ápr. 7. 19:29
 19/59 anonim ***** válasza:
92%

Mondhattad volna azt, hogy a húsvéti sütire vetted, és szépen beteszed a hűtőszekrénybe.

Vagy azt, ami az igazság, hogy a gyerekeidnek vetted, de egy-egy szemet kaphatnak. Helyette engedted, hogy több, mint a felét fölfalják.

2023. ápr. 7. 19:32
 20/59 anonim ***** válasza:
29%

hogyan akartad elosztani a gyerekeid közt a hét darab epret?

Ha ennyire nincs pénz és és sajnálod tőlük, miért pakoltad ki előttük?

2023. ápr. 7. 20:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!