Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit csináltál volna a helyembe...

Mit csináltál volna a helyemben? Megmondtad volna a rokon gyerekeknek, hogy nem kapnak az eperből? (lent részletezem)

Figyelt kérdés
Tegnap délután történt. Jöttem haza a vásárlásból, vettem a piacon egy kis epret is kóstolóba a gyerekeimnek (20dekát mindösszesen). Egyszerre értünk oda hozzánk a sógornőmékkel, akik a gyerekeikkel jöttek (3 és 8 évesek). Felmentünk a lakásba, gyorsan nekiálltam kipakolni, hogy ne csak úgy szatyrostul legyen ledobva minden órákon át. A sógornőmék gyerekei észrevették az epret és egyből rávetették magukat, hogy ők is kérnek. Kínos lett volna azt mondani, hogy nem kaptok, ezért hát adtam nekik. A vége az lett, hogy 2-2-őt megettek, 3 db maradt. Ti mit tettetek volna? Megmondtátok volna, hogy nem kapnak belőle? Azért is bánt a dolog, mert nem vagyunk túl tehetősek és tényleg csak kóstolóba vettem kivételesen a gyerekeimnek az epret. Sógornőmék sokkal pénzesebbek nálunk és még csak annyit sem mondtak, hogy hoznak helyette másik adagot.
2023. ápr. 7. 18:40
1 2 3 4 5 6
 41/59 A kérdező kommentje:
35: A 20 deka eper 1500 Ft körül volt, ami nekünk luxuskiadásnak számít. Kivételesen vettem, egy alkalommal, mert ennyi luxus azért hadd járjon és tényleg nagyon gusztusos, pirosra érett és finom is volt. Egy kiló alma vagy banán nyilván nem vág földhöz, tehát nem úgy kell elképzelni, hogy nyomorgunk. (aki pl. előttem vásárolt, 11 ezret fizetett, annyi epret vett. Nyilván hozzá képest nyomorgunk...)
2023. ápr. 8. 09:03
 42/59 anonim ***** válasza:
89%

Sem a gyerekeket, sem a sógornőt nem hibáztatom. Ez csak és kizárólag rajtad múlt.

"Nem tudok adni belőle, sütihez lesz, de ha megkéritek anyut, biztos vesz nektek"

"Recepthez vettem, nem megenni, de ha megkéritek anyut, biztos vesz nektek"

"Lórinak és Bélának vettem jutalom gyanánt, sajnos nem tudok adni nektek, de ha ti is jól viselkedtek, biztos meg tudjátok győzni anyut[...]"

"Lórinak és Bélának vettem, mert jól viselkedtek, tessék, kaptok 1-1 szem kóstolót, jó?"

Szóval igen, én megmondtam volna, millió módja van az elutasításuknak sértődés nélkül. Te valószínűleg stresszhelyzetben nem tudsz jól reagálni, amivel semmi baj nincs, csak akkor meg ne emészd magad rajta, két napja történt.

2023. ápr. 8. 12:13
 43/59 anonim ***** válasza:
89%

Mondjuk a sógornő egy elég nagy paraszt, hogy látja, hogy pakolsz, de okésnak gondolja, hogy a gyerekei végignézik a vásárlásodat és válogatnak belőle maguknak.

Mondjuk nekem már az is fura, hogy akkor jönnek, mikor te nem vagy otthon, dolgod van, stb.

A sógornőd is, meg a gyerekei is eléggé olyannak tűnnek, akik leszarják mások privát szféráját, mások otthonát, kényelmét, csak berontanak, mint az elefántok és letarolnak mindent.

Nem biztos, hogy annyira nagyon szoros kapcsolatot tartanék egy ilyen bagázzsal.

2023. ápr. 8. 13:51
 44/59 anonim ***** válasza:
58%

Kicsit túl van tolva ez az egész dilemma.

Megoldható lett volna azzal, hogy megmondja a kérdező, hogy receptbe, vagy másnapra vette ezért nem lehet most megenni. Szarul esik a gyereknek? Na bumm, meg kell tanulni, hogy nem minden az övék.

Vagy elég lett volna nekik adni 1-1 szemet, akkor maradt volna a saját gyerekeinek 2-2 darab és mindenki boldog lenne.

A gonosz sógort se kell szidni, nem ő tehet róla, hogy a kérdező töketlenül oldotta meg a feladatot és nem mondta meg őszintén, hogy nem ad.

Vagy csak simán félbe kellett volna vágni mindet, és adni mindenkinek 1,5 darabot, a maradék 1-et meg megeszi maga.

2023. ápr. 8. 14:33
 45/59 anonim ***** válasza:
19%

Előre látom, hogy le leszek pontozva, mert szegénység van.

De könyörgöm, 4 szem eperről beszélünk, maximum 1.000 Forintról. Az egész nem ér annyit, hogy kérdést írjon ki róla valaki és egész nap ezen pörögjön.

2023. ápr. 8. 14:42
 46/59 anonim ***** válasza:
94%
45: Szerintem a kérdező azért pörgött ezen annyit, mert érzi, hogy nem lett volna szabad a gyermekeitől elvenni és hagyni, hogy más megkapja. Úgy érzi, hogy mulasztott.
2023. ápr. 8. 14:56
 47/59 Metionin ***** válasza:
92%
Tutira nem adtam volna, anyagi helyzettől és a gyümölcs milyenségétől függetlenül. Eleve nekem olyan abszurd ez, másvalaki otthonában az idegen gyerek lesi ahogy kipakol a házigazda és követelik, hogy adj nekik belőle? Hát a lófaxt, etesse őket az édes szülőjük. Nettó bunkóság és a sógornődnek sem volt annyi esze, hogy ne engedje a kölkeit más bevásárlását lesni meg abból válogatni. Nem nektek vettem, sütibe kell, bocsesz de ez nem a tiétek, pont. Ha hisztiznek, anyuka majd vesz nekik.
2023. ápr. 8. 17:45
 48/59 anonim ***** válasza:
50%
#46 Értem én, hogy azt érzi mulasztott. De erről ki tehet? Ő maga.
2023. ápr. 8. 17:52
 49/59 anonim ***** válasza:
4%

"Eleve nekem olyan abszurd ez, másvalaki otthonában az idegen gyerek lesi ahogy kipakol a házigazda..."

Milyen idegen gyerek? A sogornoje gyerekei. Unokahugai/unokaöccsei, bakker

2023. ápr. 8. 18:32
 50/59 anonim ***** válasza:
96%

Bocs, nem olvastam végig a válaszokat.

Én bevágtam volna a szatyrot a spájzba, aztán kipakolok, amikor elmentek. Gondolom, nem az idők végezetéig maradtak Nálatok.

2023. ápr. 8. 18:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!