Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Rokon eltilthat a temetéstõl?

Rokon eltilthat a temetéstõl?

Figyelt kérdés
Meghalt a húgom és a lánya annyira utál minket, hogy nem mondja meg, mikor vagy hol lesz a temetés.
2023. márc. 14. 12:55
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:
Senki. Nem köszön az utcán, ha néha itthon van, testvére nincs, az apja nem él, Facebookon le vagyunk nála tiltva vagy nincs neki. Csak a mi családunk lakik itthon, a sógorom rokonait már nem ismerem, mert felnõttek és elköltöztek, vagy már nem élnek.
2023. márc. 14. 13:26
 12/33 anonim ***** válasza:
96%

Magyarul nem tartjátok a kapcsolatot, ahogyan eddig is tette, és ezért nem tudsz semmit a temetésről.

Most ha azt mondjuk, nem teheti meg, az mit segít rajtad? Bepereled és rá küldöd a végrehajtokat, hogy kiszedjék belőle a temetés időpontját?

2023. márc. 14. 13:32
 13/33 A kérdező kommentje:
Azt mondta, kidob minket, ha meglát.
2023. márc. 14. 13:35
 14/33 anonim ***** válasza:
91%
Csak úgy nem, tehát ha mégis megjelennél ott nem dobathatna ki. Viszont nem is köteles közölni a temetés helyét is idejét. Én nekem ha iylen lenne az egyik rokonom akkor se mennék el ha megtehetném, mert ahol nem vagyok szívesen látva én oda elvből sem megyek. Én maximum a temetés után 1-2 nappal kimennék a sírhoz vinnék virágot megemlékeznék róla és ennyi.
2023. márc. 14. 13:37
 15/33 anonim ***** válasza:
93%

Majd utólag látogasd meg a sírját. Minek balhézni a temetésen? Akkor sincs semmi ha később nyugodtan csendben meglátogatod a sírját és megemlékezel.

Az elhunyttal szemben tiszteletlenség ez a balhézás. De neki már mindegy leginkább. Úgyhogy elkésni nem fogsz, már nem megy sehova.

2023. márc. 14. 13:43
 16/33 anonim ***** válasza:
79%

nem tilt el hanem nem mondja meg

nem ugynaaz

2023. márc. 14. 13:48
 17/33 anonim ***** válasza:
92%

Nem tilthat el senki, a polgári temetési szertartások teljesen nyilvánosak.

Az elhunyt lakóhelye szerinti lelkészi hivatalnál, vagy az önkormányzatnál kellene érdeklődni.

Részvétem.

2023. márc. 14. 13:50
 18/33 anonim válasza:
29%
El. Láthatod.
2023. márc. 14. 13:51
 19/33 anonim ***** válasza:
72%

"Azt mondta, kidob minket, ha meglát."

. Ok, szóval még flexeled egy kicsit a sztorit.

Azért azt igazán kitalálhattad volna, mi a baja veled. Persze itt az egész délután, de este már más kamukérdések szeretnének szerephez jutni.

2023. márc. 14. 13:55
 20/33 anonim ***** válasza:
95%
Nem biztos, hogy kamu. Kollégám édesanyja (legyen Kati) nem beszélt évek óta az anyjával. Aztán meghalt az anyuka, és Kati elment volna a temetésére. Kati bátyja, akivel szintén nem tarotta a kapcsolatot Kati, kijelentette, hogy oda ne merje tolni a képét a temetésre, mert kihajítja. Azt megengedte, hogy később látogassa a sírt, de a temetésre ne menjen. Ígyhát Kati csak pár nappal később vitt virágot a sírra.
2023. márc. 14. 14:20
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!