Igaza van a családomnak, hogy nem élhetek így tovább?
Nem használom ki a szüleimet, amikor otthon vagyok, mindig leadom az aktuális garantált bérminimumnak megfelelõ összeget és a szüleim sincsenek rámszorulva.
Nem konvencionális életstílusom van: külföldi idénymunkákból élek egyetem mellett. Voltam Ausztriában, Görögországban, Egyitomban, Mallorcán. Abból a pénzbõl élek évközben illetve alkalmi munkákból. Közeleg a záróvizsgám és a szüleim azt mondták, választanom kell: vagy külföldre megyek és akkor kint maradok és többet nem jövök haza lakni vagy pedig itt maradok, de akkor a diplomámban helyezkedem el (vagy hasonló területen). Mert nekik is elegük van abból, hogy itthon vagyok, amikor nekem kényelmes, de a felelōsségbõl és az áldozathozatalból már nem veszem ki a részem (értsd. nagyapámnak szívrohama van, de én nem veszem ki a részem, mert Egyiptomban vagyok). Szerintük hiányzik belõlem a lojalitás, mert albérlõként, párkapcsolatban, munkahelyen olyan benyomást fogok kelt, aki kereket old, amint jön egy jó lehetõség.
Akármit döntök, õk támogatnak, ha majd egyszer lakást akarok venni, õk vigyáznak rá, de azt nem csinálhatom tovább, hogy 6-8 hónapot nem vagyok itthon, utána meg itthon ülök.
Karrier? Dehát most diplomázik. Család: nem tudjuk hány éves a kérdező de feltételezem 25 alatt van. Ha eljön az idő és találkozik valakivel lesz család gondolom. Ennek a mostani helyzethez nincs köze mert lehet higy a repülőn, lehet higy egy szórakozóhelyen, talán egy moziban, de lehet higy éppen a munkahelyén fog vele találkozni.
Lakás: ezt se értem. Tanul. Majd ha a szakmájában fog dolgozni nyilván nem fog külföldön nyaranta pincérkedni vagy nem tudom mit csinál azt írta idenymunka. Majd akkor tud félrerakni.
Miért kellene aggódni? Hogy bejárja Európát mielőtt gyereke lesz? Na akkor tuti hogy nem lesz ilyesmire lehetősége úgyhogy inkább most csinálja.
43!
Évi 6-8 hónapot dolgozik külföldön. Nyilván nem nyaranta pincerkedik...
45!
Nem kell. Mindenki azt csinál, amit akar. A kérdező szülei is. Szerintem érthető, ha a hocipojuk tele van azzal, hogy Juli évi 8-9 hónapig feléjük se néz, aztán 3-4 hónapig otthon lebzsel, a családot meg úgy kezeli, mintha nem leteznenek
Ami bennem felmerült a nagypapa stroke-ja kapcsán, hogy zavaró, hogy üresen fenn kell tartani a helyedet.
Nem vagy ott, hogy átjárj hozzá, viszont be sem tudták költöztetni a szobádba, amikor gáz volt, hisz majd jössh haza, egy idős embernek megszokni egy új helyet 3-4 hét.
Ha így lenne, akkor pl. érthető a fusztrációjuk. De szerintem te magad sem látod, hogy mivel okozol nekik nehézséget, így mi sem nagyon tufjuk kitalálni.
Elég erdekes válaszok születtek.A kérdező egyetemista,mellette dolgozik,pénzt ad haza.Normális szülő,ha teheti támogsta az egyetem alatt a gyerekét.Az,hogy külföldön dolgozik és vilagot lát megint nem baj.Azért dobham ki a gyerekem,mert csak néha van itthon,és nem tudom ellenőrizni.A kérdezőnél idősebb embereket ismerek,akik meg a szüleikkel laknak,mert külföldön dolgoznak,és nincs értelme egy lakást fenntartaniuk.Amikor hazajönnek meg adnak pénzt haza.
A szüleid hülyék,amint tudnék lelépnék.Inkább fizetnék egy albérletet,még ha nem is mindig vagyok benne.Soha nem fognak támogatni,csak megakarnak tőled szabadulni,mert nem ugrálsz nekik,ahogy ők akarják.
Nekem csak annyi lenne a kikötésem, hogy csináld a dolgod, de amikor hazajössz, akkor máshol lakj.
Egyszerűen mert nem lehet tervezni, hogy a másik fél random beállít 2-3 hétre. Akkor pl pótágyat betenni - mert egy szobát nem tartunk fenn csak azért.
Úgy vásárolni, egyáltalán van-e kulcsa, vagy még ahhoz igazítsam a szabadidiőmet, hogy mikor érkezik etc.
Semmi baj nincsen az életstílusoddal, én is így éltem és élek, de amikor hazalátogatok kiveszek egy kis airbnb-t, és ott lakom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!