Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Igaza van a családomnak, hogy...

Igaza van a családomnak, hogy nem élhetek így tovább?

Figyelt kérdés

Nem használom ki a szüleimet, amikor otthon vagyok, mindig leadom az aktuális garantált bérminimumnak megfelelõ összeget és a szüleim sincsenek rámszorulva.

Nem konvencionális életstílusom van: külföldi idénymunkákból élek egyetem mellett. Voltam Ausztriában, Görögországban, Egyitomban, Mallorcán. Abból a pénzbõl élek évközben illetve alkalmi munkákból. Közeleg a záróvizsgám és a szüleim azt mondták, választanom kell: vagy külföldre megyek és akkor kint maradok és többet nem jövök haza lakni vagy pedig itt maradok, de akkor a diplomámban helyezkedem el (vagy hasonló területen). Mert nekik is elegük van abból, hogy itthon vagyok, amikor nekem kényelmes, de a felelōsségbõl és az áldozathozatalból már nem veszem ki a részem (értsd. nagyapámnak szívrohama van, de én nem veszem ki a részem, mert Egyiptomban vagyok). Szerintük hiányzik belõlem a lojalitás, mert albérlõként, párkapcsolatban, munkahelyen olyan benyomást fogok kelt, aki kereket old, amint jön egy jó lehetõség.

Akármit döntök, õk támogatnak, ha majd egyszer lakást akarok venni, õk vigyáznak rá, de azt nem csinálhatom tovább, hogy 6-8 hónapot nem vagyok itthon, utána meg itthon ülök.

2022. dec. 18. 09:46
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
75%
De hát nem henyél akkor sem, amikor otthon van. Hiszen egyetemre jár. Kérdező, nem a nagypapa betegsége frusztrálja őket, és most a nyakadba sózzák, hogy "akkor bezzeg nem voltál itthon, amikor baj volt?
2022. dec. 18. 10:47
 12/50 anonim ***** válasza:
59%

11!

Az a frusztráló, hogy a kérdező hotelnek nézi őket.

2022. dec. 18. 10:48
 13/50 anonim ***** válasza:
100%

Talán úgy érzik hogyha otthon vagy inkább lakotársként vagy ott nem mint családtag. Ezt is el tudom képzelni. Úgy érttelmezem azt akarják hogyha éppen otthon vagy akkor vedd ki a részt a családi problemaknkezeléséből. Nem bírják nézni hogy otthon vagy és nem segítesz, ezért jobb ha inkább ott se vagy. Csak tipp mert nem írtál részleteket.

De ez is példa arra higy felnőtt emberek miért nem tudnak együtt élni egymással. Neked teljesen más elképzelésed van arról higy hogyan akarod tölteni a napjaidat mint nekik.

Az természetes hogy még nem jött el az idő hogy megállapodj. Nem kellene magukból kiindulniuk higy ők esetleg korán megállapodtak, mivel te más vagy, más célokkal. És igen, vannak emberek akik azt hiszik higyha hamar megállapodtak akkor az a biztos, szerintem meg először inkább tapasztalatot kellene gyűjteni ha van rá lehetőség.

Ezzel az életmóddal nyilván nem fogsz külön albérletet fenntartani mert pár hónapra nem éri meg, de ha meglesz a diplomád és állást kapsz érdemes lenne elkoltoznöd.

2022. dec. 18. 10:50
 14/50 anonim ***** válasza:
68%

Miért kell/miért adsz le garantált bérminimumnak megfelelő összeget havonta?

Ha mindig otthon eszel akkor is, nagyon max 100k-ba kerülsz nekik.

Csoda hogy emellett van pénzed utazni.

2022. dec. 18. 10:52
 15/50 anonim ***** válasza:
69%
#11, Nem nézi hotelnek őket. Ott lakik, mert még egyetemista. Dolgozik, eltartja magát, hozzájárul a lakhatásához és gondolom, gyűjt a jövőjére. A munkája jelenleg, időnként, átmentileg külföldön van és nem Magyarországon. Ha itthon dolgozna, egész évben itt lakna. Akkor is az írnád, hogy hotelnek nézi a szüleit?
2022. dec. 18. 10:59
 16/50 anonim ***** válasza:
31%

15!

De, hotelek nézi őket. Lássuk, mi a hitel fogalma: alkalmi szallashely. Mit csinál a kerdezo? Külföldön tölt 8-9 hónapot, aztán a szülőknel a maradék 3-4-et. Ha egész évben otthon élne, azzal nem lenne semmi baj.

2022. dec. 18. 11:01
 17/50 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem tök menő az életformád, de a szüleid helyében engem is zavarna.

Mindenkinek van egy életritmusa, igényei, szokásai, és mire megszoknák a ritmust, lelépsz. Nyilván közben te is változol, eltelik 6-8 hónap egy új helyen, elhagysz, veszel fel új szokásokat, amiket nekik folyton újra kell tanulni, szokni. Nekik is lesz közben egy életritmusuk, az meg felborul, amikor hazajössz.

Érthető, ha zavarja őket, és valóban kisebb felelősséget követel így, mintha albérletekből ingáznál.

Költözz el tőlük és élj úgy ahogy szeretnél.

2022. dec. 18. 11:02
 18/50 anonim ***** válasza:
97%
A te életed, neked kell döntened
2022. dec. 18. 11:03
 19/50 A kérdező kommentje:

Mert minimálbért akartam írni, csak elrontottam 😅

Mellette van ösztöndíj és havi egy-két hétvégét még dolgozom, vizsgák után is dolgoztam (most már gyakorlaton vagyok, ilyenkor már az ösztöndíj a minimálbérrel egyenlõ)

Meg ha fodrászhoz/kozmetikushoz/bulizni akarok menni vagy kell egy új cipo, akkor azt a családi kasszából fizetem, csak nagyobb kiadást (telefon, laptop, tablet) fizetem magamnak.

2022. dec. 18. 11:04
 20/50 anonim ***** válasza:
86%
#16, a fiam hétközben külföldön dolgozott, a hétvégéit itthon töltötte. Kimosta és kivasalta a holmiját, pihent. Gyűjtött a saját lakásra. (Azóta elköltözött) Nem gondolom, hogy hotelszolgáltatást nyújtottam neki, pedig alkalmi volt a szálláshelye. (A te fogalmaid szerint)
2022. dec. 18. 11:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!