Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Igaza van a családomnak, hogy...

Igaza van a családomnak, hogy nem élhetek így tovább?

Figyelt kérdés

Nem használom ki a szüleimet, amikor otthon vagyok, mindig leadom az aktuális garantált bérminimumnak megfelelõ összeget és a szüleim sincsenek rámszorulva.

Nem konvencionális életstílusom van: külföldi idénymunkákból élek egyetem mellett. Voltam Ausztriában, Görögországban, Egyitomban, Mallorcán. Abból a pénzbõl élek évközben illetve alkalmi munkákból. Közeleg a záróvizsgám és a szüleim azt mondták, választanom kell: vagy külföldre megyek és akkor kint maradok és többet nem jövök haza lakni vagy pedig itt maradok, de akkor a diplomámban helyezkedem el (vagy hasonló területen). Mert nekik is elegük van abból, hogy itthon vagyok, amikor nekem kényelmes, de a felelōsségbõl és az áldozathozatalból már nem veszem ki a részem (értsd. nagyapámnak szívrohama van, de én nem veszem ki a részem, mert Egyiptomban vagyok). Szerintük hiányzik belõlem a lojalitás, mert albérlõként, párkapcsolatban, munkahelyen olyan benyomást fogok kelt, aki kereket old, amint jön egy jó lehetõség.

Akármit döntök, õk támogatnak, ha majd egyszer lakást akarok venni, õk vigyáznak rá, de azt nem csinálhatom tovább, hogy 6-8 hónapot nem vagyok itthon, utána meg itthon ülök.

2022. dec. 18. 09:46
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
45%

30!

Meg a bulizás meg az akármi? De, belefer. Csupán ez esetben nem kell azt mondani, hogy ő hozzá járul a csaladi kasszahoz. Mert nyilván nem 1000 forint se a fodrász, se a kozmetikus, se a cipő, se a buli. Ezeket a felnőtt, keresettel rendelkező ember magának állja ám.

2022. dec. 18. 13:12
 32/50 anonim ***** válasza:
90%
31, értelek, de gondold végig másképp is. Nem neki kell a teljes rezsit fizetni a lakásra, a kajára, harmada jut mindenkire. Családok élnek úgy, hogy (én is keverem ezeket a minimumos pénzeket) ekkora összeget visznek haza a szülők. Az meg, hogy a gyerekem pár ezrembe kerül pluszban akkor sem egy teljes eltartás összege. Még ha időnként bulizni megy, akkor sem.
2022. dec. 18. 13:37
 33/50 anonim ***** válasza:
44%

32!

De ez a gyerek felnőtt, az év nagy részében nem él otthon, van saját jövedelme. Miért kellene a családi kasszabol finanszírozni neki bármit is?

2022. dec. 18. 13:41
 34/50 anonim ***** válasza:
90%

33, itt tényleg megállt a tudományom. Nálam azért, mert jól esik nekem. És nem meghatározott évre vállaltam őt, de a szomszéd kisgyereknek is vettem már fagyit.

De nem is ez a lényeg, csak nem eltartani kell ezt a gyereket, fedezi a kiadásait míg itthon van. A saját szülője meg ne megszabja az útját, hanem mondja meg, hogy menj gyerek, nem akarom, hogy itt lakj tovább.

2022. dec. 18. 13:46
 35/50 anonim ***** válasza:
42%

34!

A nem meghatározott évre vallaltal gyereket nem jelenti azt, hogy élete végéig rajtad élősködhet amikor neki tetszik. Márpedig itt láthatóan ez a helyzet. Hopp, most itthon van 3 hónapig, addig lead x forintot, amiből y-t újra elvész, merthat családi kassza a bulira, ugye, de segíteni semmiben nem segít.

2022. dec. 18. 13:56
 36/50 anonim ***** válasza:
0%
Ezen utazások alatt megy a szex is a külföldiekkel?
2022. dec. 18. 13:58
 37/50 anonim ***** válasza:
100%
35, én ezt tényleg nem értem. Többet kellene leadnia mint amennyit felél? Nem keresgélnék most, hogy milyen összegről beszélünk pontosan, de nem hiszem, hogy abba nem fér bele megosztott költségként egy normál életszínvonal. De mondom, nincs ezzel gond, küldjék el, de ne szabják meg, mi az a kettő amiből választhat. Én nem küldeném el, de elfogadom, ha más szerint ez élősködés. Akkor annyit mondjon, meddig költözzön el, de utána ne ajánlgassa, hogy vigyáz a lakására, majd kiadja olyannak kevesebbért, akinek megfelel, hogy 6 hónapig csak ő él ott, a maradékban meg ketten. De ebbe már tényleg nem szólhat bele a szülő. Vagy külföld, vagy itthon, de akkor... Nem kell ez.
2022. dec. 18. 14:08
 38/50 anonim ***** válasza:
85%

A szüleid nem jól fogalmazták meg, igazából mit is szeretnének Tőled.

Természetesen felnőtt korodban úgy élsz, ahogy neked tetszik.

A világ bármely táján élhetsz, dolgozhatsz akár időszakosan is, majd Mo-on szintén úgy, ahogy neked tetszik, de a szüleidnek is jogukban áll azt mondani, ők nem szeretnének ebben az életformában olyan módon részt venni, hogy az időszakos itthoni tartózkodásodhoz biztosítsák a lakhatásodat, akár belefizetsz a költségekbe, akár nem.

Tekintheted ezt ultimátumnak is a szüleid részéről, de veheted úgy is, hogy az elköltözés az ára a teljes önállósodásodnak, a szabad életednek.

A Te életformád valóban nem konvencionális, de fogalmazhatunk úgy is, hogy cseppet sem családcentrikus, ezért próbáld elfogadni, hogy a családi béke kedvéért egészségesebb, ha nem a szüleid otthonát tekinted "főhadiszállásnak", ahová időszakosan hazaruccanhatsz akkor, és annyi ideig, amikor neked jól esik.

Az életformád a szüleidnek kényelmetlen, idegen, nem illik bele az értékrendjükbe. Lehet ezért haragudni rájuk, de el is lehet fogadni az ő szempontjaikat is.

2022. dec. 18. 14:13
 39/50 anonim ***** válasza:
67%
A minimálbér most 133.000 ha jól tudom...
2022. dec. 18. 14:18
 40/50 anonim ***** válasza:
84%
Bocs, 200.000.
2022. dec. 18. 14:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!