Igaza van a családomnak, hogy nem élhetek így tovább?
Nem használom ki a szüleimet, amikor otthon vagyok, mindig leadom az aktuális garantált bérminimumnak megfelelõ összeget és a szüleim sincsenek rámszorulva.
Nem konvencionális életstílusom van: külföldi idénymunkákból élek egyetem mellett. Voltam Ausztriában, Görögországban, Egyitomban, Mallorcán. Abból a pénzbõl élek évközben illetve alkalmi munkákból. Közeleg a záróvizsgám és a szüleim azt mondták, választanom kell: vagy külföldre megyek és akkor kint maradok és többet nem jövök haza lakni vagy pedig itt maradok, de akkor a diplomámban helyezkedem el (vagy hasonló területen). Mert nekik is elegük van abból, hogy itthon vagyok, amikor nekem kényelmes, de a felelōsségbõl és az áldozathozatalból már nem veszem ki a részem (értsd. nagyapámnak szívrohama van, de én nem veszem ki a részem, mert Egyiptomban vagyok). Szerintük hiányzik belõlem a lojalitás, mert albérlõként, párkapcsolatban, munkahelyen olyan benyomást fogok kelt, aki kereket old, amint jön egy jó lehetõség.
Akármit döntök, õk támogatnak, ha majd egyszer lakást akarok venni, õk vigyáznak rá, de azt nem csinálhatom tovább, hogy 6-8 hónapot nem vagyok itthon, utána meg itthon ülök.
20!
Pedig azt nyújtottál, de nyilván azt gondolsz, amit akarsz. A kérdező szülei nyilván nem úgy gondolkoznak, ahogy te
Mert minimálbért akartam írni, csak elrontottam
Ja, mert a minimálbért el lehet írni garantált bérminimumra 😂
Nézd, ha a terhükre vagy, akkor költözz el, de semmi közük hozzá hogy akarod élni az életedet. Emellett roppant pofátlanságnak érzem, hogy a tanuló gyerektől elvesznek egy teljes fizetésnyi összeget, de kijelentik, hogy nem vagy felelősségteljes és lojális.
“ Nem használom ki a szüleimet, amikor otthon vagyok, mindig leadom az aktuális garantált bérminimumnak megfelelõ összeget “
Vs.
“Mert nekik is elegük van abból, hogy itthon vagyok, amikor nekem kényelmes, de a felelōsségbõl és az áldozathozatalból már nem veszem ki a részem “.
Makszemnyit ellentmondásos vagy, nem baj?
"Nem használom ki a szüleimet, amikor otthon vagyok, mindig leadom az aktuális garantált bérminimumnak megfelelõ összeget és a szüleim sincsenek rámszorulva."
"Meg ha fodrászhoz/kozmetikushoz/bulizni akarok menni vagy kell egy új cipo, akkor azt a családi kasszából fizetem, csak nagyobb kiadást (telefon, laptop, tablet) fizetem magamnak."
#26: Na igen...
Megint egy gumicsont-ízű cukorka. :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!