Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Nem vagyok figyelmes? Ez az...

Nem vagyok figyelmes? Ez az egész csak hiszti, és lehetnék megértőbb?

Figyelt kérdés

Amióta megszületett a gyermekünk, anyós és annak anyukája, állandóan velünk akarnak lógni, mindenhova el akarnak kísérni ahova a kicsivel megyünk, még ha csak ide a faluba megyek el sétálni akkor is. Amivel nem lenne baj, de szegény párom mamája nem tud sétálni, idős már 3 percenként meg kell állni. Anyós meg olyan, hogy ha valami kis rendezvény van, amiről én is tudok, akkor azt hiszi, hogy egyből megyünk is, és ha esetleg aznap megmondom neki, hogy figyelj nincs kedvem menni, vagy a gyerek túl hisztis akkor jön a sértődés. Vagy ha pár percet késünk akkor szintén.

Ha családi összejövetel van, de nekünk aznapra van programunk, szinte ránk parancsol, hogy márpedig menni fogunk mi is mert látni akarják a gyereket.

Hetente 1x minimum látják, de ez néha nekem sok. Párom szerint túlreagálom, és a heti 1 alkalom kibírható.

Lassan 2 éves a gyermekünk. Nyilván az elején nem jöttek ennyire sűrűn, de pl tavaly nyáron és idén nyáron napi volt, hogy napi szinten jöttek velem mindenhova, volt, hogy inkább már le se mentem a gyerekkel.

2022. nov. 22. 01:18
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%
Mérgezze csak meg akkor. Ez a lényege. Így lehetnénk normális társadalom. Vagy egy életet kellene leélni úgy, hogy állandóan bólogató üzemmód van, nincs szabad akaratom, nem mondhatok nemet, mert ez meg ez mit szól, oda a családi béke? Hú basszus, így nem lehet élni. Vagyis lehet, csak az nem élet. És fényévekre van még, hogy az erre behuzalozott agy kitisztuljon. Mert nem képesek látni az emberek. Csak néznek.
2022. nov. 22. 10:24
 22/30 anonim ***** válasza:
100%

21: tökéletesen egyetértek veled! Vannak helyzetek, amikor bólogatni kell, (mert felesleges belemennyi olyasféle konfliktusba pl.) de általánosságban az én életem az enyém, nem a másiké.

nehogy már az anyós szabja meg, hogy mikor hova megyünk/mehetünk a gyerekemmel. Ennyi erővel majd én beszólok neki, hogy mondja le a kontrollt az orvosnál, mert márpedig most megyünk! Olyankor bezzeg ki van akadva.

Kérdező: Mondj nemet :) Nem és kész. Vagy oktasd ki mindenki előtt.

2022. nov. 22. 10:29
 23/30 anonim ***** válasza:
100%

Olyan helyzetben, ami nem kártékony rám nézve, én is elengedem a fülem mellett, de mikor korlátozni akarnak, meg kontrollt gyakorolni, na ott vége mindenkinek. Mint egy szúnyogot, úgy morzsolom össze az ilyen embereket.

És azért tudom, hogy tanulható, mert nekem is meg kellett tanulni.

2022. nov. 22. 10:35
 24/30 anonim ***** válasza:
93%

Én nem azt mondtam, hogy ne mondjon nemet, csak elmondtam, hogy azért nehéz általában keménynek lenni a másik családjával, mert onnantól kezdve szinte fix a gyűlölködés és sértődés, ami jelen esetben a férjemln keresztül fog beszivárogni a családba. Az ő fülébe sutyorognak majd, aztán le merem fogadni, hogy jönnek majd a szűk családi viták is.

Ezért mondtam, hogy ezt az elején el kell vágni, és a kérdezőt se értem, miért hagyta, hogy ennyire rátelepedjenek. Meg a férje is hülye.

De másrészt, abban sem adok igazat a kérdezőnek, hogy heti 1 alkalom sok, szerint normális, szerető családban tök rendben van, hogy a szülők és gyerekek, unokák heti egy alkalommal találkozzanak, pláne, ha egy faluban laknak. Azt kellene elérni, ha neki több tehet, hogy maradjon ez a heti fix 1 alkalom, akár neki se muszáj menni, biciklizzen át a gyerekkel, hadd vigyázzanak rá a nagyszülők egy délután, menjen haza, pihenjen, tegye a dolgát, majd elszalad érte este.

Akkor a kecske is jóllakik, meg a káposzta is megmarad.

2022. nov. 22. 10:41
 25/30 anonim ***** válasza:
93%

Mi az h rádparancsol?! A kutyája vagy?

Akkor ne viselkedj úgy!

A férjed meg vigye egyedül a gyereket ha akarja. Te meg addig pihensz.

2022. nov. 22. 11:22
 26/30 anonim ***** válasza:
100%
nem igazán
2022. nov. 22. 11:41
 27/30 anonim ***** válasza:
100%

Nekem meg valahogy úgy tűnik mintha csak mutogatni akarnák a gyereket, mint a bazári majmot.

A faluban sétálásnál ott vannak a programokon ott KELL lennie a gyereknek.

Inkább érzem úgy hogy csak azt akarják láttatni magukról hogy milyen jó nagyszülők, mintsem valóban időt töltenének a gyerekkel

2022. nov. 22. 12:14
 28/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a kedves választ! Akkor tényleg nem én reagálom túl. A heti 1x alkalom nekem se lenne gond, de mivel már eléggé napi szintűvé váltak a találkozások egy időre elég lenne a 2 heti alkalom.

Nem szoktam nekik szólni, de van, hogy a faluba összefutunk, eléggé kicsi, és akkor, becsatlakoznak, mind1 hova megyek ők jönnek.

Egyébként anyós kijelentett, hogy ő nem fog vigyázni a gyerekre, így az, hogy egy délutánt velük töltsön az nem opció.

2022. nov. 22. 23:16
 29/30 anonim ***** válasza:
100%

Szóval tényleg csak kifelé akarja mutatni h ő mennyire remek

Gyönyörű

2022. nov. 23. 08:10
 30/30 anonim válasza:
100%
Nem olvastam el a válaszokat,de nemhogy hisztis vagy,hanem inkább türelmes. Én már rég elküldtem volna a halál legbecsesebb szervére a drága anyost.
2022. nov. 25. 21:13
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!