Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Nem vagyok figyelmes? Ez az...

Nem vagyok figyelmes? Ez az egész csak hiszti, és lehetnék megértőbb?

Figyelt kérdés

Amióta megszületett a gyermekünk, anyós és annak anyukája, állandóan velünk akarnak lógni, mindenhova el akarnak kísérni ahova a kicsivel megyünk, még ha csak ide a faluba megyek el sétálni akkor is. Amivel nem lenne baj, de szegény párom mamája nem tud sétálni, idős már 3 percenként meg kell állni. Anyós meg olyan, hogy ha valami kis rendezvény van, amiről én is tudok, akkor azt hiszi, hogy egyből megyünk is, és ha esetleg aznap megmondom neki, hogy figyelj nincs kedvem menni, vagy a gyerek túl hisztis akkor jön a sértődés. Vagy ha pár percet késünk akkor szintén.

Ha családi összejövetel van, de nekünk aznapra van programunk, szinte ránk parancsol, hogy márpedig menni fogunk mi is mert látni akarják a gyereket.

Hetente 1x minimum látják, de ez néha nekem sok. Párom szerint túlreagálom, és a heti 1 alkalom kibírható.

Lassan 2 éves a gyermekünk. Nyilván az elején nem jöttek ennyire sűrűn, de pl tavaly nyáron és idén nyáron napi volt, hogy napi szinten jöttek velem mindenhova, volt, hogy inkább már le se mentem a gyerekkel.

2022. nov. 22. 01:18
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%

"Még mindig gyereknek tekint titeket a rokonság, akinek parancsolni lehet."

egyetértek. Közelítek a harminchoz, de a rokonségnak még mindig az újszülött polyás baba vagyok. Nem tudnak alkalmazkodni ahhoz a tényhez, hogy már külön élek a feleségemmel és van két gyerekünk, akik már ráadásul elsősek. Tök jó állásom van, feleségemnek is, de mégis nekik mi vagyunk azok akik a "kicsik", ők a felnőttek, ők rendezik a napi teendőket.

Aztán amikor egy idő után megunom és megmondom neki/nekik, hogy ööö bocsi, de nem, majd én eldöntöm, hogy mikor van szabadságom stbstb, akkor megsértődnek.

Mintha 11 éves taknyosok lennénk akiket majd anyu és apu rángat családi összejövetelekre.

2022. nov. 22. 09:21
 12/30 anonim ***** válasza:
28%

Olyan könnyen írja mindenki, hogy a varázsszó nem. De belelátni már munkás lenne, azt senki nem vállalja az ilyen tét nélküli "tanács" osztásnál.

Nem a nem kimondása okoz gondot a társadalomnak, hanem az, hogy utána ne foglalkozzunk azzal, hogy a másik megsértődik, mit szól hozzá, lelkiismeretfurdalást kelt. Ezt csak tanulni lehet a saját magunk eszköztárával. Határmeghúzós gyakorlatok során.

2022. nov. 22. 09:31
 13/30 anonim ***** válasza:
100%
Hát aki engem rángat ide-oda, az csak érezze magát rosszul, sértődjön meg, annál jobb!
2022. nov. 22. 09:35
 14/30 anonim ***** válasza:
100%
A rokonod a nem figyelmes, nem te, kérdező! Amúgy is, hiába beszélsz vele, sértődés lesz belőle. Tudod... a buta ember nem tudja magáról, hogy buta, sőt azt hiszi, hogy ő világ közepe. Nem tudod neki megmagyarázni, hogy a gyerek a TIÉD, az életed a TIÉD, nem ő dönt arról, hogy mikor hova hogyan és kivel mentek.
2022. nov. 22. 09:39
 15/30 anonim ***** válasza:
95%
Féltek tőlük, az a baj. Ez amíg nem változik, csicskák lesztek számukra.
2022. nov. 22. 09:40
 16/30 anonim ***** válasza:
100%

12-es, nyilván nehéz nemet mondani, mert senki nem akar a párja családjával rosszban lenni, hiszen egy életre össze vannak kötve. De van az a pont, mikor muszáj kicsit konfrontálódni, nem durván, de mégis.

Illetve, itt látok két tipikus problémát: az egyik, hogy a kérdező hagyta elfajulni idáig az egészet, pedig már az elején le kellett volna kicsit rázni anyósékat, nem is értem, honnan tudják, hogy ő naponta hova és mikor jár sétálni a babával, minek mondta el? Na meg azt is felesleges felvenni, hogy megsértődnek, ha nem mennek egy programra.

A másik tipikus probléma, hogy anyós saját gyereke, az apuka az tipikusan hallgat és nem áll ki a felesége mellett. Egyrészt, mert neki az a megszokott, amit az anyja akar, hisz ebben nőtt fel, másrészt nem az ő nyakára mászik oda naponta az anyja. Ha a kérdező anyja akarna apukával naponta sétálni járni, neki is hamar elege lenne, csak nincs elég intelligenciája, hogy belegondoljon ebbe.

2022. nov. 22. 09:42
 17/30 anonim ***** válasza:
100%

16: nehéz, nehéz, de mégis racionálisan kell(ene) gondolkodni. Nem a krédező lesz rosszban a rokonokkal, ha nemet mond a csicskáztatásra és a gőgösségre, hanem a rokon lesz rosszban a kérdezővel! Az egyedüli rossz láncszem az a rokon a gépezetben. Ha ők megsértődnek az egyedül az ő általuk generált hülyeség miatt van.

"Nehogy már én csodálkozzak, ha bunkó vagyok valakivel és szájon vág... "

2022. nov. 22. 10:00
 18/30 anonim ***** válasza:
65%
17-es, ez rendben van, de a végeredmény ugyanaz. Harag, hiszti, ami megmérgezi hosszútávon a családi életet.
2022. nov. 22. 10:04
 19/30 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egyre inkább meggyőződésem - életbölcsesség :) -, hogy ha fizikailag nem történik meg a szülőktől való eltávolodás (értsd: tisztes távolságra való költözés) -, akkor ebből a gyerekstátuszból nem igazán lehet jól kijönni. Az már csak hab a tortán, ha a szülők valami módon anyagilag is támogatják a fiatalokat - lehet ez egy tányér disznótoros, tojás, gyümölcs a kertből -, és máris le vannak nekik köteleződve. Ilyenkor jönnek a szemtelen, neveletlen, hálátlan, bezzeg, amikor.., megjegyzések, beszólások, sértődések.

Én is túl közel laktam a szüleimhez. Kb. 6 évig tűrtem. Aztán elegem lett. A botrány az égig ért, és másfél évig nem beszéltem az anyámmal. Utána is kár volt, de ez hosszú és messzire vezet..

2022. nov. 22. 10:15
 20/30 anonim ***** válasza:
86%

Felnőttként kell viselkedni, ha már gyereketek van.

A nem az legyen nem. Ha megsértődik, az az ő dolga, nem rád tartozik.

2022. nov. 22. 10:18
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!