Hogyan lehet védekezni “proli” rokonokkal szemben?
Nem lecsúszott, alkoholista trógerekre gondolok.
És attól még senki sem lesz proli, hogy nincs diplomája vagy falun él vagy fizikai munkát végez.
A szituáció a következő:
Mondunk egy tényt vagy történést
Vettünk egy kocsit -> nektek miből van új kocsitok? -> vettük-> ennyit kerestek a) persze, ahol nincs gyerek/egy gyerek van b) bezzeg, ahol nincs diákhitel, mert titeket tudtak anyagilag támogatni egyetemistaként, bezzeg a Józsi is volt olyan okos, csak neki nem fizettek ki a nyelvvizsgat meg a kulon biologiat közèpiskolában
Másik példa:
Voltunk színházban -> bezzeg ti lakasban eltek, csaladi hazban nem tudtnatok szinhazba menni, johetnetek ide dolgozni, akkor nem lenne ennyi szabadidotok
Fozok egy kavet-> nespressotok van? -> igen -> mennyi egy ilyen? -> 30.000 forint -> a lefozott kave nem ugyanolyan jo
Ehhez hasonló beszélgetesek mennek újra és újra. Szülõ a gyerekkel, testvér a testvérrel.
Ez engem is úgy idegesít.
Szülés után kicsit megereszkedtem. Aztán szépen lefogytam fél év alatt.
Persze ugyanilyen kategóriás rokonoktól jött az, hogy "hú, mennyibe kerülhetett ez".
Erre már nincs mit mondani.
Én nem tartok mondjuk kapcsolatot már jó pár éve velük, nincs értelme. (Igaz, nálunk nem anyu-apu-tesó, hanem unokatestvérek, nagynénik ilyenek.)
nem jól használjátok ezt a kifejezést
a proli a proletár rövidítése, szegény gyári munkást jelent, illetve annak életszínvonalát
tehát aki nem 100 ezres presszógépből issza a kávét hanem kotyogósból az a proli
Nyilván, ahol 1800 egy kávé, ott is neszkávét mérnek, persze.
A neszpresszó amúgy nem presszógép attól, hogy benne van a nevében, hogy "presszó", csak hogy összetörjek egy sznob álmot. Aki ezt hiszi, az proli?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!