Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogyan lehet védekezni “proli”...

Hogyan lehet védekezni “proli” rokonokkal szemben?

Figyelt kérdés

Nem lecsúszott, alkoholista trógerekre gondolok.

És attól még senki sem lesz proli, hogy nincs diplomája vagy falun él vagy fizikai munkát végez.

A szituáció a következő:

Mondunk egy tényt vagy történést

Vettünk egy kocsit -> nektek miből van új kocsitok? -> vettük-> ennyit kerestek a) persze, ahol nincs gyerek/egy gyerek van b) bezzeg, ahol nincs diákhitel, mert titeket tudtak anyagilag támogatni egyetemistaként, bezzeg a Józsi is volt olyan okos, csak neki nem fizettek ki a nyelvvizsgat meg a kulon biologiat közèpiskolában

Másik példa:

Voltunk színházban -> bezzeg ti lakasban eltek, csaladi hazban nem tudtnatok szinhazba menni, johetnetek ide dolgozni, akkor nem lenne ennyi szabadidotok

Fozok egy kavet-> nespressotok van? -> igen -> mennyi egy ilyen? -> 30.000 forint -> a lefozott kave nem ugyanolyan jo

Ehhez hasonló beszélgetesek mennek újra és újra. Szülõ a gyerekkel, testvér a testvérrel.

2022. szept. 23. 13:51
1 2 3
 11/22 Darius- ***** válasza:
63%
10- így van, mert valaki takarékos, azért nem proli. A proli a kommunista.
2022. szept. 23. 14:41
 12/22 anonim ***** válasza:
91%
Nem, akkor vagy proli (A válaszod alapján esélyes, hogy valóban az vagy), ha egy irigy kutya vagy es mindenben csak a szálkát keresed, mint a kérdésben említett emberek :)
2022. szept. 23. 14:57
 13/22 anonim ***** válasza:
75%
Ignorálni kell őket.
2022. szept. 23. 15:49
 14/22 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem nem attól proli, hogy spórol, vagy kotyogós kávét iszik, hanem beszólogat, kritizál, meg szeret panaszkodni. Valójában arra törekszik, hogy elrontsa az örömödet. Ha valaki tényleg a kotyogóst szereti, nem érdekli, hogy más mit iszik, örül, hogy te is olyan kávét iszol, amilyent szeretsz, meg ő is.
2022. szept. 23. 17:51
 15/22 anonim ***** válasza:
64%

Ez engem is úgy idegesít.

Szülés után kicsit megereszkedtem. Aztán szépen lefogytam fél év alatt.

Persze ugyanilyen kategóriás rokonoktól jött az, hogy "hú, mennyibe kerülhetett ez".

Erre már nincs mit mondani.

Én nem tartok mondjuk kapcsolatot már jó pár éve velük, nincs értelme. (Igaz, nálunk nem anyu-apu-tesó, hanem unokatestvérek, nagynénik ilyenek.)

2022. szept. 23. 18:06
 16/22 anonim ***** válasza:
87%
10-es. jól megfogtad a lényeget.
2022. szept. 23. 18:09
 17/22 anonim ***** válasza:
86%
Vicces, hogy az instant kávé életem legnagyobb részében lesajnált félmegoldásnak, mondhatni prolinak számított, de most, hogy nem forralóból öntik rá a vizet és nem dobozból kanalazzák, no és persze George Clooney is ezt issza, hirtelen ez lett az új etalon, a normális kávé meg a proli :)
2022. szept. 24. 05:53
 18/22 anonim ***** válasza:
85%
#10 vendégségben? akkor igen
2022. szept. 24. 09:18
 19/22 anonim ***** válasza:
83%

nem jól használjátok ezt a kifejezést

a proli a proletár rövidítése, szegény gyári munkást jelent, illetve annak életszínvonalát

tehát aki nem 100 ezres presszógépből issza a kávét hanem kotyogósból az a proli

2022. szept. 24. 09:23
 20/22 anonim ***** válasza:
70%

Nyilván, ahol 1800 egy kávé, ott is neszkávét mérnek, persze.

A neszpresszó amúgy nem presszógép attól, hogy benne van a nevében, hogy "presszó", csak hogy összetörjek egy sznob álmot. Aki ezt hiszi, az proli?

2022. szept. 24. 09:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!