Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogyan lehet védekezni “proli”...

Hogyan lehet védekezni “proli” rokonokkal szemben?

Figyelt kérdés

Nem lecsúszott, alkoholista trógerekre gondolok.

És attól még senki sem lesz proli, hogy nincs diplomája vagy falun él vagy fizikai munkát végez.

A szituáció a következő:

Mondunk egy tényt vagy történést

Vettünk egy kocsit -> nektek miből van új kocsitok? -> vettük-> ennyit kerestek a) persze, ahol nincs gyerek/egy gyerek van b) bezzeg, ahol nincs diákhitel, mert titeket tudtak anyagilag támogatni egyetemistaként, bezzeg a Józsi is volt olyan okos, csak neki nem fizettek ki a nyelvvizsgat meg a kulon biologiat közèpiskolában

Másik példa:

Voltunk színházban -> bezzeg ti lakasban eltek, csaladi hazban nem tudtnatok szinhazba menni, johetnetek ide dolgozni, akkor nem lenne ennyi szabadidotok

Fozok egy kavet-> nespressotok van? -> igen -> mennyi egy ilyen? -> 30.000 forint -> a lefozott kave nem ugyanolyan jo

Ehhez hasonló beszélgetesek mennek újra és újra. Szülõ a gyerekkel, testvér a testvérrel.

2022. szept. 23. 13:51
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
92%
El kell engedni. Irigység. Nem tudsz mit kezdeni vele.
2022. szept. 23. 13:53
 2/22 anonim ***** válasza:
89%
Kiröhögni. Megvaltoztatni nem tudod, viszont remekül lehet rajtuk szórakozni.
2022. szept. 23. 13:53
 3/22 Darius- ***** válasza:
28%

A takarékosság nem hátrány, inkább az esztelen pénzszórás. Én nem adok neked igazat. A lefőzött kávé szerintem is jobb.

Abban, hogy beavatkoznak különböző kérdések feltevésével a magánéletedbe, neked van igazad. Nem kell rájuk válaszolni és alkalmazkodni sem kell hozzájuk, mert mindenki a maga anyagi helyzetéért felelős, te nem tartozol nekik semmilyen módon anyagilag, így a kérdéseik ezzel kapcsolatosan jogtalanok, egyszerűen nincs közük hozzá.

2022. szept. 23. 14:07
 4/22 anonim ***** válasza:
98%
Tényleg... Hadd döntse már el mit iszik..
2022. szept. 23. 14:12
 5/22 anonim ***** válasza:
81%
Ignore ON
2022. szept. 23. 14:13
 6/22 anonim válasza:
77%

nem akarlak elszomorítani, de ez egyre rosszabb lesz

"mérgező emberek", keress rá a neten erre

2022. szept. 23. 14:15
 7/22 anonim ***** válasza:
86%
Nem tartanám velük a kapcsolatot. Mennék helyette színházba, ő meg művelje a kertet és igya a saját finom kávéját.
2022. szept. 23. 14:27
 8/22 anonim ***** válasza:
93%
De mért kell velük találkozni??? Innentől a te felelősséged, nem az övék!
2022. szept. 23. 14:27
 9/22 anonim ***** válasza:
85%

Próbáld ritkítani a találkozásokat amennyire csak tudod.Ne foglalkozz amúgy velük mivel úgy élsz ahogy te akarsz ha te teremted meg a rávalót bizonyos dolgokra.Nem értem az ilyen embereket hogy miért kell mindenről véleményt alkotni:) Vagyis lehet véleménye de azzal ne sértsen meg mást vagy ha megsérti aztán ne csodálkozzon ha ritkulnak a találkozások.

Nem vetkőzi le ezt a tulajdonságát soha aki ilyen.Kérdező neked kell mérlegelni hogy meddig bírod elviselni.Szerintem alkalomadtán el lehet viselni de túl gyakran nem.

2022. szept. 23. 14:34
 10/22 anonim ***** válasza:
36%
Ha nem szeretem a gépi kávét, hanem csak a kotyogósban főzöttet, akkor proli vagyok. Minden világos.
2022. szept. 23. 14:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!