Mit lehetne tenni ha a feleségem lánya 1 éve ingyen lakik
a lakásunkban?
Figyelt kérdés
Részmunkaidőben dolhozik, mert az ideje nagy részében.önkéntes munkát végez, ezért nem tud fizetni. Már szóvá tettem a feleségemnek, hogy elmehetne teljes munkaidőben dolgozni és akkor tudna fizetni valamennyit, az volt a válasz, hogy akkor abba kéne hagynia az önkénteskedést, ami nagyon fontos neki, ezért ne kérjünk tőle továbbra se semmit. Pedig ki is adhatnak a lakást jó áron vagy eladhatnánk, mert jól jönne a pénz.
Ha valaki nem értette volna: a lakás az egy különálló lakás, amiben a lány lakik. A lakás fele a férfié, aki viszont nem apja a lánynak, azt sem tudjuk, nevelőapaként mennyire szoros a kapcsolatuk. Ha a lakás 100%-ban az anyáé lenne, nyilván nem lenne beleszólása a kérdezőnek, de hát a fele az övé. Szerintem a saját részed után kérhetsz használati díjat, bár ez gondolom családi problémákhot vezetne. A másik lehetőség, hogy a feleséged megveszi tőled a részedet, a lakással meg azt csinál, amit akar. Szép dolog az önkéntesség, de a kérdés szempontjából irreleváns, hogy miért nem fizet a lány.
2022. aug. 19. 20:53
23/107 anonim válasza:
Van egy kedves ismerősöm, a fia betöltötte a 18 at de még 2 hónap hátra volt a suliból. Drága jó anyuci azt mondta neki jövő hónaptól perkálod az albèrleti díjat mert itthon laksz😅 A gyerek lelépett otthonról azóta se beszél az anyjával.
2022. aug. 19. 20:53
24/107 anonim válasza:
Egyrészt, amit tesz az nagyon szép és tiszteletre méltó. Több ilyen ember kéne. Esetleg nem gondolkodott még el szociális vagy egészségügyi képzésen? Akkor a "hobbija" a munkája is lenne. Teljes állás, ugyanazokkal a kedvelt tevékenységekkel.
Másrészt, bár ő nem a te lányod, de ha egy fikarcnyit is családtagnak érzed magad, nem a pénzen fogsz nyígni. Igen, persze, kell a pénz, de az a lány családtag. Elvileg szeretned is kellene. A feleségednek meg pláne. A párod helyében én is úgy támogatnám a gyermekem, ahogy csak tudom. Elég szomorú, hogy nem kerültetek olyan közeli kapcsolatba, hogy ne csak a hasznot nézd. Sajnálom. Inkább ezen próbálj javítani. A pénz csak pénz. A szeretet ellenben megfizethetetlen.
2022. aug. 19. 20:55
25/107 anonim válasza:
Kérdező, milyen konkrét céllal vettétek a lakást (felesbe). Az volt a terv, hogy a megtakarítást lakásba teszitek - hogy pl. ne inflálódjon -, és kiadjátok bérbe?
2022. aug. 19. 20:57
26/107 anonim válasza:
Hát ha ennyire kell neked a pénz, akkor adjátok el a lakást, felezzétek el a pénzt, a feleség meg azt csinál a részével, amit akar, a lányának is adhatja, aki albérleti szobában kezdhet új életet, az nem olyan drága.
De kár lenne a lakásért, mert a pénz értéke romlik!
Úgyhogy szerintem beszélj te a lánnyal, hogy adjon neked valamennyit a használatért, mert pénzszűkében vagy.
2022. aug. 19. 21:02
27/107 anonim válasza:
"Dehát a csaj fizeti a rezsit, neked meg az a bajod hogy nincs belőle hasznod" Fordítok: Buknak havi százezer forintot, mert a csaj "jótékonykodik" És ja, ez azért elég nagy gáz.
2022. aug. 19. 21:03
28/107 Drakula válasza:
"Buknak havi százezer forintot, " Miböl?
2022. aug. 19. 21:10
29/107 anonim válasza:
Elveszi a kényelmes libuska a bevétel lehetőségét. Abból. ha ő nem játssza a szentet, miközben el van tartva a segge, az a lakás hozná a pénzt.
2022. aug. 19. 21:12
30/107 anonim válasza:
Kérj albérleti díjat a te részedért. Megértelek kérdező egyébként. Befektetésnek vettétek, de feleséged nyílván nem fog bérleti díjat kérni a gyerekétől, te viszont kérhetsz bátran
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!