Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Milyen rokonsági kapcsolatban...

Milyen rokonsági kapcsolatban állsz a keresztszüleiddel? Milyen a kapcsolatod velük? Nevükön vagy keresztanyám, k.apámnak szólitod őket?

Figyelt kérdés
Anyumnak nincs testvére. Apumnak van egy öccse, ő a keresztapám, felesége a keresztanyám. Imadom őket, ők is engem.. olyan mint k.apám az édes testvérem lenne.. (nekem nincs testverem) . És igazából sose mondtam nekik h kereszt, apam, anyam csak simán a nevükön szolitottam őket.. nektek milyen keresztszuleitekkel kapcsolataitok? Milyen rokonsagban alltok veluk?
2022. aug. 17. 20:12
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Nagymamám húga és a férje a keresztszüleim, de soha nem hívtam őket így, csak a nevükön. Végülis jóban vagyunk, de nagyon messze laknak, ritkán találkozunk és telefonon se nagyon szoktunk beszélgetni, csak ha valami nagy hír van. Szóval nem szoros a kapcsolat, de azért jónak mondanám és abszolút a család részeként tekintek rájuk, csak nem a szűk családnak.
2022. aug. 17. 21:10
 12/19 anonim ***** válasza:
53%

"Öcsémnek én voltam"

A testvérednek nem lehetsz keresztapja...

Nekem a mamám húgának a lánya a keresztanyám.

2022. aug. 17. 21:20
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Nagynéném és a férje. Jó volt a kapcsolat, de már meghaltak.
2022. aug. 17. 21:28
 14/19 anonim ***** válasza:
Nincs rokonság.
2022. aug. 17. 23:11
 15/19 anonim ***** válasza:
Keresztanyám apukám húga, keresztapám az ő volt férje. Keresztanyámmal jó a kapcsolat, keresztapámmal nem igazán tartjuk, max ha véletlen összefutunk. Mindkettőt a keresztnevén hívom.
2022. aug. 18. 00:35
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Se én se a gyerekeim nincsenek megkeresztelve. Nem vagyunk vallásosak. Ha mégis meg kéne keresztelkedni akkor a nagynéni vagy nagybácsi lenne a keresztszülő. Akit a kersztnevén szólítok.
2022. aug. 18. 04:44
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Semmilyen kapcsolatom nincs, gyerekkoromban sem álltam közel hozzájuk. Szerintem utoljára a 8.ballagásomon láttam őket 22 éve.. Anyám nővére és a férje hivatalosan a keresztszüleim. Azóta meg nagybátyám meg is halt, de a temetésre se mentünk egyrészt a covid szabályok miatt sem tudtunk, de ők sem akarták.

Sosem láttam ennek értelmét. Nem ez fogja meghatározni kire tud az ember számítani. Vallásos sem vagyok, a saját gyerekeimet már megkereszteltetni sem voltam hajlandó.

2022. aug. 18. 07:25
 18/19 anonim ***** válasza:

Én nem lettem megkeresztelve, de valamiért keresztanyámnak nevezem a nagynénémet (születésem óta így hivatkozik rá a családom, ezt szoktam meg), amúgy a keresztnevén szólítom.

A legtöbb ismerősömnek nagynénje/nagybátyja a keresztszülője és a keresztnevén szólítják.

2022. aug. 18. 10:30
 19/19 anonim ***** válasza:
Anyám unokatestvére a keresztanyám. Kapcsolt nulla.
2022. aug. 18. 13:59
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!