Mi volt a legrosszabb pénzügyi döntés amit rokonságban láttál?
Sőt nem csak családban, akár ismerősi körben is
Nekem egy ismerősöm 2010ben minden pénzét vadonatúj, Ausztriában gyártott nyerőgépekbe fektette, hogy bérbeadja őket. Régen ezzel foglalkozott, rengeteg gépe volt, de elvesztette a céget. Rengeteg tartaléka volt, többszáz hektár föld, százmilliók de inkább milliárdos összegek Svájcban, és drága életvitel, meg betegség ami sok pénzét elvitte. Az utolsó fillérjeit ebbe fektette, és jött az új kormány az új szabályozással, és teljesen értéktelenné vált az összes gép, és végleg ki lett semmizve.
A rokoni körben kb csak pénzügyileg megfontolatlan emberek vannak, szóval nem tudom. Sosincs pénzük valahogy, pedig külföldön élünk. Egyik hitelből pottyannak a másikba, másoknak meg a lakbér fizetés is nehézkesen megy, mert ezer eurókat költenek hülyeségekre minden hónapban.
Bár mi is most szeretnénk hitelt felvenni házra, nyilván sokaknak rólunk is ez a véleménye, hogy felelőtlen az, aki hitelt vesz fel. Ennek ellenére nekem minden ismerősömnek hitellel lett háza és mindenki ki tudta fizetni.
apám a szülőházat újította fel a saját pénzén, csak elfelejtette, hogy ketten vannak testvérek
aztán az eladásból származó vételár felét meg is kapta a testvére
aztán a tisztességes családi házának a felén vett egy kádár kockát a másik felét pedig egy vállalkozásra költötte, ahol vett frankhitelre egy kishaszon gépjárművet és ez csődbe vitte a vállalkozást
aztán eladta azt a házat és a feléből vett egy vályogházat és csinált még egy kör vállalkozást
illetve ezt úgy érzem már én fizettem, mert az egyetemi tanulmányból egy büdös fillért nem fizetett a mérnök-vállalkozó úr
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!