Srácok, mi volt a legjobb és a legrosszabb dolog, amit anyátok tett veletek, ellenetek?
Kisfiús anyuka vagyok, és szomorúan olvasom, hogy mennyi fiatal panaszkodik a szüleire, mennyire üres a szülő-gyerek kapcsolat, sőt, mennyien vágynak mihamarabb elköltözni otthonról.
Nem szeretném, ha az én fiam is így érezne.
Mi az, amivel anyaként segíthetek a fiamnak, hogy jobb legyen a viszonyunk, és mi az, amivel tuti elkergetem itthonról?
Már most félek, mert a mai fiatal generáció annyira más, mint az enyém.
Én a saját példámon egy tanácsot adhatok ezzel kapcsolatban: soha ne áruld el vagy cselekedj a háta mögött, még jószándékból sem! 15 voltam, kamaszodtam, romlottak a jegyeim. Életem első igazi randevújára készültem, persze már hetekkel azelőtt megosztottam édesanyámmal a tervemet és mutogattam neki a lányt fotókon, áradoztam róla. A randevún a lány közölte, hogy édesanyám felhívta, hogy térítsen jobb belátásra és győzzön meg, hogy figyeljek jobban a tanulásra... Kileste a telefonomból a lány számát és a hátam mögött konkrétan kibeszélt neki. Gondolhatjátok.. Annyira megalázva és elárulva azóta sem éreztem magam, és a mai napig gondot okoz megbíznom a nőkben, szóval elég nagy traumát okozott ezzel a húzásával.
22f
- legyél normális, igazságos
- vitában hallgasd meg őt is - bármennyi idős!
- légy következetes - ha valami rossz fát tett a tűzre, beszélj vele, vagy szabj ki rá a tettével azonos mértékű büntetést, de ne ess túlzásba
- ne bántalmazd lelkileg!, ne terrorizáld
- ha valamit jól csinál, dicsérd meg - sok szülő elfelejti ezt, pedig fontos az önértékelés szempontjából
- éreztesd vele, hogy mellette állsz, ha problémája van (kamaszként pl) mehet hozzád, mert segíteni fogsz és nem ítélkezni!
- de ne nyaggasd, ha valamit nem akar elmondani, akkor hagyd rá, vszeg úgyis beszél róla végül
Stb.
De anya nem tett velem semmi rosszat sosem, igazságos volt, meghallgatott, a büntetést jogosan kaptam.
Megbíztam benne, mert tudtam, hogyha le is szid a hülyeségem miatt, nem fog megalázni, vagy direkt megbántani a szavaival...
Kár, hogy csak 13 éves koromig volt velünk. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!