Mi volt a legrosszabb pénzügyi döntés amit rokonságban láttál?
Sőt nem csak családban, akár ismerősi körben is
Nekem egy ismerősöm 2010ben minden pénzét vadonatúj, Ausztriában gyártott nyerőgépekbe fektette, hogy bérbeadja őket. Régen ezzel foglalkozott, rengeteg gépe volt, de elvesztette a céget. Rengeteg tartaléka volt, többszáz hektár föld, százmilliók de inkább milliárdos összegek Svájcban, és drága életvitel, meg betegség ami sok pénzét elvitte. Az utolsó fillérjeit ebbe fektette, és jött az új kormány az új szabályozással, és teljesen értéktelenné vált az összes gép, és végleg ki lett semmizve.
Idióta testvérem 20 éve jelzáloghitelt vett fel a saját lakására egy kollégájának, ráadásul azt hiszem nem is banktól, hanem valamilyen másféle
cégtől. Kapott érte 200 ezret. A többit szerintem tudjátok.
Az árverezés előtt szóltak csak erről. Nekünk akkor kb. 2 millióba került ez,
ígéretekkel, hogy majd ha kisebbre cserélik a megmaradt lakást akkor megadják, de nem kaptuk vissza a pénzünket.
Ki volt ez az egész jól találva, a kollégának valószínűleg leesett volna egy kis összeg akkor is, ha sikerült a lakást olcsón elárverezni.
A rokonságon belül van egy házaspár, aki anno egy pici másfél szobás házra vett fel devizahitelt. Közben vállaltak két gyereket, a hitelt meg nem tudták fizetni, a szülők törlesztettek végül, hogy ne kerüljenek utcára gyerekestől.
De amúgy ez a pár mindig csak tingilingizett, semmi normálisabban fizető munkát nem akartak elvállalni, aztán mikor kifizette nekik a család a házat, még becsúszott egy harmadik gyerek is, akit megtartottak. Viszont, már gáznak érezték, hogy 5-en vannak 20 nm-en, ezért 20 éves hitelre vettek egy hatalmas, kb 180 nm-es teljesen felújítandó házat áron alul, de a ház azóta is úgy áll, mert nincs pénz bármit csinálni rajta, és akkor most bejött ez a rezsim dolog, most éppen emiatt fognak éhen halni, mert náluk se szigetelés, se új ablakok, hisz nem telik rá.
De ez inkább ilyen rossz döntéssorozat. Egész életükben sose gondolkodtak előre.
13 ezért fel kellett volna jelenteni őket szerintem nem legális ez
12 sajnálom
14 kíváncsi vagyok hány ilyen lesz még. Vicces lesz ez a tél, de nagyon várom :D
15 ez nagyon frusztráló
16 egyszerűen nem tudom felfogni, hogy lehet ilyen hülye valaki. És az ilyen ember képes kapcsolatot találni és családot alapítani...
A 2000-res évek elején a nagypapám, elajándékozott egy alig ismert rokonának 100 hektárnyi földterületet ( 100 hektár=1 Négyzetkilométer) amiből 10 év után építési telkek lettek.
Egy befektető megvette közel 3 milliárd forintért.
Na az most mind, a ami családunké lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!