Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Nem mindegy már a temetőben?

Nem mindegy már a temetőben?

Figyelt kérdés
Nagymamám annyira sírkő mániás. Inkább nyugdíjas éveikben míg élt a papa sehova se jártak szórakozni egy gyógy fürdőbe nem mentek el.. csak raktak a pénzt.... mindent sajnáltak maguktól..rokonok ha meghívták őket ballagasra vagy szülinapra sehova se mentek el.. most készült el a papamnak a sírkő 2 és fel millió volt plusz kriptában van , kivan viacolorozva pad van oda rakva neki. Mindig mondja a mamám ez tanuljam meg mert nem mindegy milyen az ember sirkove. Hiszen az az örökös házuk. Nos én úgy látom, hogy Halál után legyen egy tisztességes koporsos temetés. Meg legyen egy olcsó 300 ezer forintos síremlék de nem milliós. Pláne akkor nem milliós.ha azzal jár hogy én életemben ne nyaraljak ne uduljek csak azért hogy nekem 3 milliós siremelekem legyen... mama testvérei akik meghaltak szorakoztak éltek ettek ittak családjukkal mikor . Szerintem élni kell elvezni egyszer élünk ott hiába lesz már 10 millios sír emlék se jövünk visszameghaltak volt nekik koporsos temetés meg van nekik 300 ezer ftos sír emlék. De éltek!! Ők pedig nem. . Egyetlen ded unokajuk az én kisfiam óvodai ballagasara se jöttek el mondva nekik erre pénz..
2022. jún. 18. 14:24
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
39%

"de az ő korosztalyukban -most 90 felett lennének- alap volt anno, hogy a nyugdíjas éveket úgy kezdték, hogy már félre volt téve a temetesre a pénz"

Max. pár embernél volt alap.

2022. jún. 18. 16:53
 12/23 anonim ***** válasza:
81%
Egy temetés nem olcsó. És vannak még olyanok, akik nem akarnak a halálukkal anyagi terhet róni a családjukra.
2022. jún. 18. 17:03
 13/23 anonim ***** válasza:
90%

Kinek mi a fontos. Én például azt szeretném, hogy elhamvasszanak és szétszórják a hamvakat, engem zavarna, hogy a halálom után a temetkezési vállalkozók akarnak nyerészkedni a családomon.

Másnak meg az a fontos, hogy a halála után legyen valami fix hely, ahová a rokonok járhatnak emlékezni rá. Végülis a saját pénzük.

2022. jún. 18. 17:23
 14/23 anonim ***** válasza:
86%
Lehet most döbbent rá a mama, hogy nem költöttek eleget magukra. Es így kárpótolta a férjét. Az idős generáció traumatizalt, sok mindent átéltek, azert gyűjtenek.
2022. jún. 18. 17:36
 15/23 anonim ***** válasza:
93%
Kérdező, 570 volt tavaly nyáron egy urnakripta, síremlékkel. Ebben nincs sírhely, mert nálunk azért nem kell fizetni.
2022. jún. 18. 17:43
 16/23 anonim válasza:
14%
Az örökös ház nem a sír, mert a halottak fel fognak támadni. Az ember örökös lakóhelye Istennél van. Jn 14,23. Ezt mondd meg neki!
2022. jún. 18. 18:07
 17/23 anonim ***** válasza:
92%

"Főleg nálunk cigányoknál, annyira szokás ez a sírkő mánia"

Minden népnek vannak szokásai - de ezek idővel megváltoznak, ami abból is látszik, hogy pl. te már máshogy gondolod, mint ő.

De attól még ő így gondolja, te meg máshogy. Nem kell, hogy bármelyikőtöknek igaza legyen. Elfér egymás mellett két különböző vélemény is.

(Egyébként a pénz sok esetben csak a fedőszöveg ahhoz, hogy ne kelljen bevallani kellemetlenebb dolgokat, pl. hogy idős emberek lévén már jobb, ha otthon vannak, mert bármikor rájuk jöhet a szapora, és akkor jó, ha az ismerős vécé közelében vannak... meg hasonlók...)

2022. jún. 18. 18:55
 18/23 anonim ***** válasza:
88%

Azt megértem, hogy úgy készül egy idősebb ember, hogy legyen legalább annyi félretett pénze, hogy ne a házastársának/gyerekének kelljen állnia a temetését. DE nem milliós tételben. Az tényleg felesleges és értelmetlen, ahogy a virágvásárlás és hetente/havonta temetőbe járkálás.

De ez most olyan, hogy én elvagyok a jól működő 7 éves mobilommal, de van aki minden évben újat vesz akát részletfizetéssel, csak hogy mutathassa, hogy milyen jól megy neki (akkor is ha cserébe nem eszik hetekig...).

2022. jún. 18. 20:07
 19/23 anonim ***** válasza:
87%

Az időseknek ez fontos, tartsd tiszteletben. Az én nagyszüleim is félretettek a saját temetésükre hogy ne minket "terheljen" a költség. A nagyapám meg mikor egyedül maradt, mindig azt hajtogatta hogy adjuk be a szegényházba (szeretet otthonba) és tegyük el a nyugdíját a temetésére.

Megmondom őszintén, engem sem igazán izgat milyen síremlékem legyen, sokkal inkább hogy míg élek mit teszek és hogyan fognak rám emlékezni ha elmentem.

2022. jún. 18. 20:08
 20/23 anonim ***** válasza:
86%
Ha az ő pénzük, hát ő döntésük.
2022. jún. 18. 22:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!