Üdv mindenkinek. Már régebben is észrevettem egy érdekes sírhelyet a Lövői temetőben. A felirat a sírkőn az van hogy Geölth család. Ti mit gondoltok erről? és még a Lövői Krónikában sem írnak ilyen családról. Nos itt jön az érdekes része:
Konkrétan mi itt a kérdés? Hogy miért nem találsz róluk semmit?
Amúgy meg még mindig nincs fent minden az interneten. Illetve előfordul olyan is, hogy leszármazottak már más nevet viselnek.
Simán lehet, hogy egy világháború után kitelepített német család síremléke ( akár tényleges sír nélkül). Nekünk is van olyan rokon, aki kint maradt, ott hunyt el, itthon állítottak neki emléket, de ott helyben temették el. Nyoma pedig azért nem lehet a családnak, mert sok német változtatott nevet, főleg a 20. században, így simán lehet, hogy itthon más néven "futottak", de azért igyekeztek megőrizni az eredetit az emlékeikben.
De ez teljesen az én teóriám, lehet a közelében sem járok. :D
"Véletlenül szavazást indítottam basszus"
És véletlen megadtál 8 lehetőséget is? Vagy 8 #-et akartál alátenni?
Egyébként az én családnevemre se találnál túl sok mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!