Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Üdv mindenkinek. Már régebben...

Üdv mindenkinek. Már régebben is észrevettem egy érdekes sírhelyet a Lövői temetőben. A felirat a sírkőn az van hogy Geölth család. Ti mit gondoltok erről? és még a Lövői Krónikában sem írnak ilyen családról. Nos itt jön az érdekes része:

Figyelt kérdés
Akárhol Facebookon, googlen vagy bármi máson rákeresek arra hogy Geölth ki ad 2 képet meg pár német weboldalt. Facebookon meg nem is ad ki kereshető embert erre. Amúgy a sír nagyon frissnek néz ki. Legkorábban 2014-15, legkésőbb meg olyan 2010 sírkőnek néz ki. Kép sajnos nincs róla de majd teszek be ide minél előbb. Leírása pontosabban: kékes szürkés fényes sírkő. Rajta arannyal ráirva hogy Geölth család. Mi a véleményetek róla??
2021. máj. 31. 18:36
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Arra nem is gondoltam hogy csak állítottak nekik egy emléket.
2021. jún. 1. 15:53
 12/21 A kérdező kommentje:
Azért nem gondolnám annyira réginek mert frissebb és szebb mint egy 2015-ös sírhely
2021. jún. 1. 15:54
 13/21 A kérdező kommentje:
2021. jún. 1. 15:58
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Lehet hogy a sírhely régi családi tulajdon, csak a kő új, és az a vezetéknév már nincs a családban, mert mondjuk csak lányok születtek, de attól még így használják a sírhelyet. Pl az én családom sírhelye is új, vagyis újítva van, Bors család van ráírva, de már mindenkinek más a vezetékneve. Ükapám, ükanyám, két dédszülő, dédszülők testvérei vannak eltemetve oda (mi hamvasztunk, ezért urnák vannak elhelyezve benne, így férnek el sokan ott.)Ez mondjuk azért is jó, mert halottak napján nem kell nyolcezer sírt végigjárni.
2021. jún. 1. 16:07
 15/21 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Majd megérdeklődöm valakitől hogy mi is a háttere ennek a familiának.
2021. jún. 1. 16:10
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

KItettem a kérdést egy családfakutató FB-csoportba. Lennének kérdéseik, úgyhogy idemásolom neked.

1. "Bocsánat, de ez a Győr-Sopron megyei Lövő temetője? Én Egerlövőt (B-A-Z megye) kutatom és röviden azt is csak Lövőnek említjük.

2. "Nem lehet Gölth-Göltl családnév? A Dédmamám testvérének a lányát ilyen családnevű vette el."

3. "Göltl nevű ma is él Győrsövényházon." -> erre válasz: Azt láttam😉mert "firtattam", hogy honnét került Kanizsára és hol élnek most is.

Tudnál ezekre valamit válaszolni/reagálni? A fényképet is megosztanám ott, de nagyon homályos, amit kiraktál, semmi nem látszik belőle.

2021. jún. 1. 20:48
 17/21 A kérdező kommentje:

Jajj köszönöm szépen. Győr moson Sopron megyei Lövőről vak szó.

Nem. Geölth ami olajost jelent németül. De várjál kimegyek a temetőbe és lefényképezem.

2021. jún. 2. 17:07
 18/21 A kérdező kommentje:
2021. jún. 2. 17:39
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Külföldről hazaköltöző vagy beházasodó férfi/nő egykori felmenői is lehetnek, akiket kihantoltatott és áthozatott egy magyarországi temetőbe.

Van akinek ezt nehéz elképzelni, de létező dolog. Így hiába új a sír, lehet hogy 80 éve is nyugszanak benne. Vagy lehet egy régi sír is ami fel lett újítva.

2021. jún. 2. 20:44
 20/21 anonim válasza:
Én a helyedben először is a temető irodában érdeklődnék , amúgy nem értem , mi az ami az érdeklődésedet kiváltotta ?
2021. aug. 12. 16:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!