Szeretnék kimenni dédszüleim sírjához, de tű a szénakazalban, mert csak a helység nevét tudom, azt nem hogy melyik temetőben vannak. Szerintetek erről ki tud pontos információt adni?
Van olyan város (pl. Székesfehérvár), melynek van sírhelykereső adatbázisa. Itt Fehérváron az ún. városgondnokság a temetők üzemeltetője, nem tudom máshol is így van-e, de mindenképpen az önkormányzatot kéne megkeresni.
Amúgy mekkora településről van szó? Katolikusok vagy protestánsok voltak a dédszüleid? Mikor hunytak el? Ezen kérdések megválaszolásával lehet szűkíteni a kört.
1
"Ha nem Budapest, akk9r mas helységen nem kehet olyan sok temető..."
Székesfehérvárnak 14 temetője van, pedig nem olyan nagy város. Szerintem a jóval nagyobb városokban (pl. Debrecen, Pécs stb.) is van közel ennyi.
3
"csak a nagyobb varososkban van tobb temeto. ha falurol van szo, ott biztos csak egy van"
Ez sem feltétlenül igaz. Sok faluban van katolikus meg református temető is, sőt előfordulhat, hogy evangélikus különálló is van. És akkor az izraelita temetőkről nem is beszéltem, mert vannak olyan falvak (Fejérmegyében pl. Lovasberény vagy Kápolnásnyék), ahol igen nagyszámú zsidó közösség élt anno.
*sőt előfordulhat, hogy különálló evangélikus sírkert is van.
Bocsi, siettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!