Ház vásárlásnál kinek mennyire számít ,hogy hol (melyik faluban) van a ház ? Melyik fontosabb a ház minősége, ára vagy az elgondolt helység, vagy város?
Hát én nem akarnék naponta 2x30 km-t utazni munkába egy életen át, ha helyben is lakhatok. Kivárnám, amíg lesz eladó ház abban a faluban, ahol elképzeltem.
Amúgy meg, ha jó helyen van, de rossz állapotú, akkor fel lehet újítani is, vagy lebontani és a helyére újat építeni.
Igen erre én is gondoltam, hogy veszek egy felújítandó házat vagy egy telket és építkezek ,de visszatart az a tény ,hogy nagyon felmentek az építőanyagárak.
Nekem szamitana.
Kulfoldon lakom de majd ha nyugdijas leszek akkor szeretnek a szulofalumban hazat venni. A szomszedos faluban akkor sem vennek ha olcsobb lenne. En ismerem az embereket ott ahol felnottem, ismerem a kornyeket, stb
Viszont itt kevesbe szamit hogy pontosan melyik varosban lakom. Ott vettunk hazat ahol olcsobb volt, jo a kozbiztonsag is, bar tobbet kell autoznom hogy munkaba menjek.
Egy ingatlannal egy dolgot nem lehet megcsinálni: máshova tenni.
Felújítás csak pénz kérdése. De arrébb tenni akkor se tudod, ha van pénzed
Nem írtál sok információt.
Ennyiből csak azt lehet mondani, hogy én nem mennék 60 km-rel a kinézett terület mellé, csak mert oda van pénzem
Hát, az ingázás nem zavarna viszont nem költöznék idegen faluba. A frissen betelepülőket kinézik, a szomszédok bunkók, felsőbbrendűnek hiszi magát mindenki az "idegennel" szemben. Én legalábbis ezt tapasztaltam... ezért is adtam tovább a falusi házamat. Több ismerősöm is akik falura költöztek, hasonló tapasztalatok miatt visszamentek inkább a városba.
Ha viszont a ház egy kieső helyen lenne, nem lennének szomszédok akkor elgondolkodnék rajta.
Bárki bármit mond, nekem is nagyon számít, hogy egy helyen legyen a munkahelyem, és az otthonom is. A bejárkálás megterhelő, főleg, ha közben gyereked is van, és még utána vásárolj is be. Elmegy az egész nap azzal, hogy jobb esetben 4ig melózol, utána gyere haza, hozd el a gyereket az oviból, vásárolj be, és még főzz is.. Mire mindennel kész vagy, mehetsz aludni.
Nekünk 20 km-re volt egy házunk,még nem laktunk ott, de eladtuk,mert egyikőnk se akart nyűglődni, merlegeltuk a helyzetet. Mi tagadás, kényelmesen vagyunk, ahogy sok más ember is kényelmes.
Vettünk itthon egy kis kertesházat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!