Abból lehet baja az étteremnek (zárt helység) , ha nincs kiírva, hogy be lehet-e vinni kutyát, valaki beviszi?
Ahova járok étterembe, nincs kiírás és az egyik vendég elég csúnyán kikikelt magából, mert most valaki behozott egy kutyát. Mondjuk én se láttam eddig ott kutyával senkinek.
Lehet baja az étteremnek, ha ez a kedves vendég ráküldi pl. az Ántsz-t?
Ha nincs kiirva semmi es a szemelyzet sem szol menet kozben, hogy nem kellene ... akkor siman be lehet menni.
Altalaban pont azt szoktak kiirni, hogy mit nem lehet ... tahat ha a kutyat nem tiltja semmi, akkor egy kerdezes utan siman be lehet vinni a kutyat.
Van kutyás étterem is.Semmi baja nem lesz az étteremnek,csak most már ki kell írja,hogy nem kutyás étterem.
Sok ember nem tudja,hogy nálunk ilyet nem lehet külföldön körülöttünk még a sima marketekbe,bevásárló központokba is be lehet velük menni ..
Csak nálunk ilyen 100 évvel vissza maradott f*sz a legtöbb ember és még azon is kiakadnak hogy evés közben egy kutyára néznek.🙄
Szerintem illene megkérdezni, hogy belehet-e vinni.
Én pont azt szoktam látni kiírva, hogy állatbarát hely, szerintem sok embernek még alap, hogy nem viszünk kutyát olyan helyre ahol a másik eszik.
Amúgy ruhaboltból volt olyan, hogy emiatt mentem ki. Egy kutya rohangált a fellógatott ruhák között, gondolom tetszett neki, hogy bujkálhat, viszont mindent szőrözött,
Ilyenkor nem azt kell jelölni, hogy nem viheted be, hanem azt, hogy kutyabarát-e a hely.
Csak az ide tartozó részt másolom, az gondolom alap, hogy pl csak vendégtérben lehet
"A vendéglátóhelyek közé tartoznak a 210/2009. (IX. 29.) Korm. rendelet 28. §-nak A megfelelő büfétermékek és melegkonyhás vendéglátóhelyek.
A vendéglátóhely bejáratánál jó látható módon fel kell tüntetni, hogy a hely kutyabarát és milyen méretű kutyával látogatható.
Tájékoztató jellegű házirend kialakítása, és kihelyezése."
Úgy látom, teljesen szubjektív véleményezés alapján megy mind a válaszadás, mint a válaszok értékelése, nélkülözve mindenfajta tényszerűséget. :)
Az alapértelmezett az, hogy beltérbe (tehát a terasz kivétel) csak az arra házilag engedélyt adó helyekre lehet bevinni állatot. Hogy ez kutya, macska, ló, vagy bivaly, qrvára mindegy.
...egyébként a kérdésre a konkrét válasz, nem.
Max annyi baja lehet az étteremnek, hogy elveszíti vagy a kutyás, vagy a panaszkodó vendéget.
A hatóságnak (egyébként hébih, azon belül állat egészségügy, nem ántsz)
milliószor nagyobb problémái vannak ennél, teli pofával kiröhögik a színfalak mögött azt, aki egy ilyen miatt nyekereg, de hogy én is a tényeknél maradjak:
Egy hatóság nyilvánvalóan csak olyan dolog miatt szabhat ki szankciót, ami megerősítettek, független szakértők bevizsgáltak, van rá bizonyíték.
Azt, hogy "valaki mondott valamit" csak torony magasról leszarni tudják, az csak egy egyéni vélemény. Pont semmit nem jelent.
Ha jelentene bármit is, akkor ezzel a logikával, bemondásra milliókat lehetne börtönbe csukni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!