Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Nem mindegy már a temetőben?

Nem mindegy már a temetőben?

Figyelt kérdés
Nagymamám annyira sírkő mániás. Inkább nyugdíjas éveikben míg élt a papa sehova se jártak szórakozni egy gyógy fürdőbe nem mentek el.. csak raktak a pénzt.... mindent sajnáltak maguktól..rokonok ha meghívták őket ballagasra vagy szülinapra sehova se mentek el.. most készült el a papamnak a sírkő 2 és fel millió volt plusz kriptában van , kivan viacolorozva pad van oda rakva neki. Mindig mondja a mamám ez tanuljam meg mert nem mindegy milyen az ember sirkove. Hiszen az az örökös házuk. Nos én úgy látom, hogy Halál után legyen egy tisztességes koporsos temetés. Meg legyen egy olcsó 300 ezer forintos síremlék de nem milliós. Pláne akkor nem milliós.ha azzal jár hogy én életemben ne nyaraljak ne uduljek csak azért hogy nekem 3 milliós siremelekem legyen... mama testvérei akik meghaltak szorakoztak éltek ettek ittak családjukkal mikor . Szerintem élni kell elvezni egyszer élünk ott hiába lesz már 10 millios sír emlék se jövünk visszameghaltak volt nekik koporsos temetés meg van nekik 300 ezer ftos sír emlék. De éltek!! Ők pedig nem. . Egyetlen ded unokajuk az én kisfiam óvodai ballagasara se jöttek el mondva nekik erre pénz..
2022. jún. 18. 14:24
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
77%
Időseknek ez rendkívül fontos. Nekik az óvodás ballagasa mindegy.
2022. jún. 18. 14:34
 2/23 anonim ***** válasza:
98%
Mindegynek mindegy, de ha neki így könnyebb feldolgozni csinálja. Úgy se lehet másról meggyőzni
2022. jún. 18. 14:34
 3/23 anonim ***** válasza:
81%
Én sem értek egyet ezzel, de el tudom fogadni azt is, hogy valakinek ez a fontos. Öreganyám is rakosgatta a pénzt a temetésére - kölyökként én sem értettem -, a szüleim is csináltattak sírkövet maguknak, ezt már jobban megértettem. (A fiam - még fiatalka - egyelőre szintén húzza az orrát emiatt)
2022. jún. 18. 14:40
 4/23 anonim ***** válasza:
87%
Én azt se értem, minek annyi virágot vinni a temetőbe. És a művirág még rosszabb, az még inkább környezetszennyező, és az első eső után ronda is lesz. Oké, hogy emlékezzünk, de ahhoz nem kell virág.
2022. jún. 18. 14:52
 5/23 A kérdező kommentje:
Főleg nálunk cigányoknál, annyira szokás ez a sírkő mánia
2022. jún. 18. 14:54
 6/23 anonim ***** válasza:
95%
Hit kérdése. Szerintem mindegy, hogy milyen dísz alatt esznek a kukacok, de ha valaki ezt az örökös házának tekinti, hát csináltathat magának piramist is, ha telik rá.
2022. jún. 18. 14:56
 7/23 anonim ***** válasza:
81%

Neked édes mindegy, ki hova van és lesz eltemetve. Legyen olcsón sírja, aztán csókolom. Akit szeretek/szerettem, rá akkor is gondolni fogok, amikor meghalt. A testéből távozott a lélek, nem fogok kijárni egy élettelen holttesthez vagy némi porhoz beszélgetni, inkább elhiszem, hogy legyen bárhol, a lelke hallani fogja, amit mondok. Igen, lehet gondolni a halálra, "előkészülni" rá, de én csak azért tenném, mert meghalni is drága mulatság, nem csak élni. Ma már mindenért elkérnek pénzt, maximum a levegőért nem. Apám utált nevelőapjának a temetésén unott pofával olvasott a pap, és az egész "jót vagy semmit" duma volt, miközben a temetésre eljött családtagjai évente jó, ha egyszer látogatták, mi szenvedtünk vele, és bizony ritka undorító ember volt fiatalon és öregen is, és akkor is folytatta, amikor szólva lett neki. De azért lett egy szép kis miséje és egy urnája, amit a kutya se látogat (gondolom én, ha életében nem sikerült látogatni, pedig nem a világ végén laktak, akkor halála után majd pont egy dobozhoz fáradnának ki...). De ezért elkérték a sok pénzt a fix lelkinyugalomért.

Akinek fontos, tegye, az ő élete és halál utánja, nem fogom leszólni érte, tiszteletben tartom a véleményét, de fordítva ő is az enyémet.

2022. jún. 18. 14:56
 8/23 anonim ***** válasza:
90%
Hát nem tudom, az én nagyszüleim nem voltak cigányok, de az ő korosztalyukban -most 90 felett lennének- alap volt anno, hogy a nyugdíjas éveket úgy kezdték, hogy már félre volt téve a temetesre a pénz. Sőt, sokaknál már q sirhely is meg volt váltva, sírkő a nevekkel és a születési dátumokat megcsinaltatva.
2022. jún. 18. 14:58
 9/23 anonim ***** válasza:
87%
Elhiszem, hogy neked ez fáj, nem érted, én se értem egyébként, mire jó ez, de fogadd el nagymamád döntését. Akkor is, ha ez nehéz neked.
2022. jún. 18. 15:25
 10/23 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem is túlzás, ha minden más elé helyezik, és annyira faszarik, hogy a családjukat is háttérbe helyezik. Addig kell foglalkozni egymással, amíg élünk. De úgysem tudsz rajtuk változtatni. Azt érik el ezzel az ilyen emberek, hogy nem fognak kötödni hozzájuk a közeli rokonok, aztán majd csodálkoznak, hogy senki nem látogatja őket. Az oké, hogy teszünk félre a temetésre, ne legyen a családnak anyagi csőd, ha meghalunk, csak vannak, akik túlzásba esnek. Nekem anyai nagymamám a búcsúztatóját is megírta előre, a család mindig háttérbe szorult, 10 évig énekeltem, egyszer sem jött el miattam, hogy meghallgasson minket, most meg nem érti, miért nem hívom fel soha. Biológiai nagyszülő, nem több.
2022. jún. 18. 16:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!