Miért nem akarja a férjem, hogy találkozzak a szüleimmel?
A férjemmel egy éve vagyunk házasok és van egy fél éves kisfiunk. Három éve vagyunk együtt. A házasság előtt én a szüleimmel laktam, csak a lagzi után költöztem hozzájuk (férjem, anyós, após). Tudni kell azt a férjemről, hogy eléggé kemény fejű tud lenni, de idáig szerencsére jól együtt tudtunk működni és nem voltak komolyabb vitáink sem.
A pici megszületése után viszont teljesen el akar tiltani a szüleimtől. Azt sem akarja, hogy elmenjünk hozzájuk és ők se jöjjenek ide . Maximum akkor ha valami ünnep van, esetleg születésnap.
Már számtalanszor próbáltam ezt vele szépen, csúnyábban is átbeszélni de semmi eredmény. Besértődik és nem szólunk egymáshoz napokig. Még annyit tudni kell, hogy semmin nem vesztek össze. Ha kérdezem is tőle, hogy mi baja velük nem tud rá normális magyarázatot adni.
Akinek volt/ van hasonló jellegű problémája mit tanácsol, hogyan lehetne ezt megoldani?
Természetesen én nem akarok elzárkózni a szüleimtől és a férjem akarata szerint működni de ez az állandó vitatkozás is már nagyon idegesítő.
Előre is köszönöm a válaszokat, javaslatokat.
35/ Természetesen átbeszéltük, hogy hogyan tervezzük a jövőt. Ellenkező esetben nem is vállalunk be egy babát ha a nézeteink nem egyeznek.
Az viszont nekem nem is kérdéses, hogy a szülőkhöz természetesen jár az ember, ha csak valami komoly probléma nincs. Ezt én teljesen normális dolognak gondolom úgy mint azt, hogy az ember iszik, eszik stb. Nem is értem, hogy valakinek ez, hogy lehet gond.
Már most "kapd el" a, tokeit!! Ez épp olyan, mint a gyerekneveles! Ha időben nem húzod meg a korlátokat (vagy a féket), később már semmit sem tudsz csinálni.
A férjemmel nekünk is voltak az elején hasonló dolgok (nem ez a téma..), de már az első napokban nagyon világossá tettem számára, hogy 2 külön szabad ember vagyunk..
Együtt is tudtunk maradni így.
Ne hagyd magad!!!
babát meg automatikusan utánam írták be arra a lakcímre.
Házas szülők esetén nem automatikus, mindig megkérdezik, melyik szülő címét jegyezzék be. Nyilatkozni kell. És értelmes szülő nem azt diktálja be, amihez köze nem lesz a gyereknek, mert aztán szív, mint a torkos borz. Orvos, ovi, iskola nem köteles fogadni, csak lakcím szerinti. És nyilván nincs közel egymáshoz a két település, ha korábban azért nem laktál ott, mert dolgoztál (nyilván nem bejárós távolság)
Kérdező: az ő szülei ott vannak, az "nem baj"? Milyen jogon gondolja hogy a másik nagyszülők ne láthatnák az unokát?
"19/ Nem szeret lelkizni. Ha valami nem tetszik neki azonnal megmondja,de túl sokat adott témáról nem szeret beszélni. Igazából veszekedni sem akar. Ha
látja, hogy nagyon nem értünk egyet inkább elmegy duzzogni."
Ajjajj... Ez éles döntési helyzetekben, amikor sokminden múlhat az adott dolgon, nem működik...
Ez egy gyerekes stratégia, amit gyerekkora óta nem vetkőzött le, lehet el voltak nyomva az érzelmek vagy önkifejezés, nem tudom, de ha bármilyen nagy horderejű kérdést meg akartok beszélni, bármin megsértődik, elvonul duzzogni, mit csinálsz? Illetve ha nem hajlandó kifejteni ő miképpen gondolja vagy kompromisszumot kötni...
A duzzogásnak amúgy mi a célja? "ha eleget duzzogok, majd a msik fél egyszer csak odajön bocsánatot kérni, hogy inkább legyen úgy minden ahogy akarja csak ne duzzogjon" vagy mi a helyzet?
Ha átiratjuk ide a lakhelyemet váltani kellett volna orvosokat, több dolgot is amit én nem szerettem volna
Ettől még a gyereké lehet a valódi.
Kérdező: a pszichés problémák okait pszichológussal, párterápiával lehetne kideríteni...
Ha nem nyitott rá (van rá esély), akkor nem tudom mi lenne a jó...
Szerintem érzéseit mindig elnyomta, magába fojtotta, vagy neki nem volt szava a családban, esetleg úgy nevelték, hogy érzéseit ne mutassa ki, véleménye ne legyen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!