Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Miért nem akarja a férjem,...

Miért nem akarja a férjem, hogy találkozzak a szüleimmel?

Figyelt kérdés

A férjemmel egy éve vagyunk házasok és van egy fél éves kisfiunk. Három éve vagyunk együtt. A házasság előtt én a szüleimmel laktam, csak a lagzi után költöztem hozzájuk (férjem, anyós, após). Tudni kell azt a férjemről, hogy eléggé kemény fejű tud lenni, de idáig szerencsére jól együtt tudtunk működni és nem voltak komolyabb vitáink sem.

A pici megszületése után viszont teljesen el akar tiltani a szüleimtől. Azt sem akarja, hogy elmenjünk hozzájuk és ők se jöjjenek ide . Maximum akkor ha valami ünnep van, esetleg születésnap.

Már számtalanszor próbáltam ezt vele szépen, csúnyábban is átbeszélni de semmi eredmény. Besértődik és nem szólunk egymáshoz napokig. Még annyit tudni kell, hogy semmin nem vesztek össze. Ha kérdezem is tőle, hogy mi baja velük nem tud rá normális magyarázatot adni.

Akinek volt/ van hasonló jellegű problémája mit tanácsol, hogyan lehetne ezt megoldani?

Természetesen én nem akarok elzárkózni a szüleimtől és a férjem akarata szerint működni de ez az állandó vitatkozás is már nagyon idegesítő.

Előre is köszönöm a válaszokat, javaslatokat.

2022. jún. 12. 05:09
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/179 anonim ***** válasza:
95%
Úgy gondolja hogy birtokol. Anyós és após mit szólsz ehez? Minden nagyszülőnek joga van a gyerekéhez. Ha nem tudod megbeszélni vele költözz vissza egy hétre szüleidhez. Akkor meglátod mi lesz.
2022. jún. 12. 06:27
 12/179 A kérdező kommentje:
Természetesen. Azt mondja semmi baja velük.
2022. jún. 12. 06:33
 13/179 A kérdező kommentje:
Nem tetszik nekik sem. Szintén azt mondták, hogy mennyek haza a kicsivel pár napra hátha észhez kapnak kicsit.
2022. jún. 12. 06:35
 14/179 anonim ***** válasza:
97%
Hallgas akkor anyósra és aposra. Kell a párodnak ez a kis lecke.
2022. jún. 12. 06:37
 15/179 A kérdező kommentje:
Ha az én szüleimre gondoltál. Az ő szüleit nem avatom be a problémáinkba.
2022. jún. 12. 06:38
 16/179 anonim ***** válasza:
92%

Külön kellene mennetek a szüleitől. Ő van otthon, te meg nem, és úgy gondolja, bármit megtehet, és most elszaladt vele a ló. Ha a közös lakásotokban élnétek és nem az ő szüleinél, nem mondhatná ezt.

Az viszont rossz jel, ha érvelni se hajlandó, hogy miért tiltana. Amikor erről vitáztok, milyen érveket hoz fel pontosan?

2022. jún. 12. 06:41
 17/179 anonim ***** válasza:
94%

Bár a "lakva ismeri meg az ember a másikat" mondásnak van egyfajta negatív kicsengése, de számos alkalommal tapasztaltam már, hogy igaz. Akik imádták egymást, összeköltözve derült ki hogy "együtt tudnak -e működni", "tudnak -e alkalmazkodni".

Tudom késő már de: esküvő előtt kellett volna összeköltözni legalább 1 évre vagy kicsit több időre.

Párterápiát még meg lehet próbálni, ott esetleg kiderülhet miért van ez férjed részéről és hogy hajlandó -e változtatni.

Lehet esetleg hogy valamilyen "négyszemközti beszélgetés" zajlott férjed és szüleid közt, amiről "te nem tudsz", sose lehet tudni.

2022. jún. 12. 06:43
 18/179 anonim ***** válasza:
22%
Azért arra figyelj, hogy egyértelmű legyen, hogy csak pár napra mentek, különben simán feljelenthet.
2022. jún. 12. 06:44
 19/179 anonim ***** válasza:
94%
Férjed egyébként mennyire az a típus, aki őszintén megbeszéli a problémákat (a probléma keletkezésekor) és nem az van, hogy tartogatja a sérelmeit és hirtelen, vita alkalmával jön elő velük?
2022. jún. 12. 06:44
 20/179 anonim ***** válasza:
85%
16os válaszolnak. Apukámék volt ilyen külön voltak mindkét szülőktől. Ugyan ez volt mint most a kérdezőnél. Anyum 3 napra össze csomagolt és irány anyukája. Apukám virággal jött érte és utána soha sem korlátozta semmiben. Sajnos vannak birtokló személyek.
2022. jún. 12. 06:45
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!