Miért nem akarja a férjem, hogy találkozzak a szüleimmel?
A férjemmel egy éve vagyunk házasok és van egy fél éves kisfiunk. Három éve vagyunk együtt. A házasság előtt én a szüleimmel laktam, csak a lagzi után költöztem hozzájuk (férjem, anyós, após). Tudni kell azt a férjemről, hogy eléggé kemény fejű tud lenni, de idáig szerencsére jól együtt tudtunk működni és nem voltak komolyabb vitáink sem.
A pici megszületése után viszont teljesen el akar tiltani a szüleimtől. Azt sem akarja, hogy elmenjünk hozzájuk és ők se jöjjenek ide . Maximum akkor ha valami ünnep van, esetleg születésnap.
Már számtalanszor próbáltam ezt vele szépen, csúnyábban is átbeszélni de semmi eredmény. Besértődik és nem szólunk egymáshoz napokig. Még annyit tudni kell, hogy semmin nem vesztek össze. Ha kérdezem is tőle, hogy mi baja velük nem tud rá normális magyarázatot adni.
Akinek volt/ van hasonló jellegű problémája mit tanácsol, hogyan lehetne ezt megoldani?
Természetesen én nem akarok elzárkózni a szüleimtől és a férjem akarata szerint működni de ez az állandó vitatkozás is már nagyon idegesítő.
Előre is köszönöm a válaszokat, javaslatokat.
Csatlakozom az előttem szólókhoz. A bántalmazó kapcsolatok jellemzően úgy indulnak, hogy az agresszor minden eszközzel megpróbálja az áldozatot leválasztani a szociális hálójáról: azokról, akiktől segítséget lehetne kérni, amikor a látványos bántalmazás elindul. Óriási hiba volt fizikai és gazdasági kiszolgáltatottságban, együttélési tapasztalat nélkül gyereket szülni neki. Az is jellemző, hogy az áldozat nem ismeri fel, hogy áldozat, mert az agresszió időben szakaszos.
Az egyetlen értelmes dolog, amit tehetsz, hogy nyíltan és egyértelműen meghúzod a határokat, amiket ha ő nem fogad el, akkor azonnal elköltözöl a gyerekkel a szüleidhez, és beadod a válópert. Ezzel lehetne a károkat csökkenteni - sajnos nem nullára, mert az ilyen férfi jellemzően a gyereke(ke)n keresztül zsarolja és zaklatja tovább az exet, hiszen vagyontárgynak tekint, és jogot formál rátok.
Nők, legyetek borzasztóan óvatosak, hogy kivel jöttök össze, és főleg kivel vállaltok gyereket. Nektek van több veszíteni valótok!
Hanem milyen emberekét? Sajnos mi csak ilyen emberek vagyunk :)
Azonban ahogy látom te senkivel nem értesz egyet, senki véleményét nem fogadod el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!