Miért nem akarja a férjem, hogy találkozzak a szüleimmel?
A férjemmel egy éve vagyunk házasok és van egy fél éves kisfiunk. Három éve vagyunk együtt. A házasság előtt én a szüleimmel laktam, csak a lagzi után költöztem hozzájuk (férjem, anyós, após). Tudni kell azt a férjemről, hogy eléggé kemény fejű tud lenni, de idáig szerencsére jól együtt tudtunk működni és nem voltak komolyabb vitáink sem.
A pici megszületése után viszont teljesen el akar tiltani a szüleimtől. Azt sem akarja, hogy elmenjünk hozzájuk és ők se jöjjenek ide . Maximum akkor ha valami ünnep van, esetleg születésnap.
Már számtalanszor próbáltam ezt vele szépen, csúnyábban is átbeszélni de semmi eredmény. Besértődik és nem szólunk egymáshoz napokig. Még annyit tudni kell, hogy semmin nem vesztek össze. Ha kérdezem is tőle, hogy mi baja velük nem tud rá normális magyarázatot adni.
Akinek volt/ van hasonló jellegű problémája mit tanácsol, hogyan lehetne ezt megoldani?
Természetesen én nem akarok elzárkózni a szüleimtől és a férjem akarata szerint működni de ez az állandó vitatkozás is már nagyon idegesítő.
Előre is köszönöm a válaszokat, javaslatokat.
A 110-es nem jó, mert nem megoldás, hanem kerülgetés. Így kár együttélni.
"Nem kell mindent máris feladni." De! A reménytelent fel kell adni. Nem kell feladni a síelést vagy a nyelvtanulást vagy az egyetemi felvételit, mert az rajtad múlik. De a másik ember megváltoztatását fel kell adni, mert abban nincs hatásköröd, nem tudod elérni, ha ő nem akarja. Márpedig nem akarja, elmenekül még a megbeszélés elől is.
Az előttem lévőre: Ez a passzív-agresszív bántalmazás. Fizikailag nem tudja megtiltani, de lelkileg igen.
Legyszi ird mar le, hogy ez mikent zajlik???
- Dragam, elviszem a Pistiket, meglatogatjuk a szuleimet, mar ugyis regen lattak az unokajukat.
- Maradj szepen itthon!
- Mert?
- Csak!!!
🧐🤔
Valamit csak mond nem???
Amugy teljesen lenyegtelen, ki akar sajatitani, fel, hogy majd koltozest fontolgatsz stb. Unnepekkor meg gondolom o is ott van, igy kontroll alatt tud tartani.
Undorito ez az ember! 🤮
En heti RENDSZERESSEGGEL vinnem az unokajukat (joguk van hozza, foleg, hogy tenyleg semmi gond nincs veluk), a ferj pedig duzzogjon!
- Elviszem a Pistit!
- Ne!
- Edes szivem,jobb ha hozza szoksz, mert ezentul rendszeresen meglatogatjuk a szuleimet. Ha nem tetszik, akkor duzzogj nyugodtan, de attol meg nem fog valtozni a dontesem. Kapisi????
Hajra!!!!
Én nem foglak győzködni, mert úgy látom, te szeretnéd ezt megoldható problémaként kezelni, de a helyzet az, hogy a férjedről írt infók alapján erre esélyed sincs.
A házasság után elköltöztél a szüleidtől és ő a tulajdonaként beköltöztetett az otthonába. Neked ott nincs jogod, szavad, szabadságod, csakis veszekedés árán (bocs, arra sem méltatva otthagy). Aki így kezdi, az idővel a munkádat, a barátaidat és a másokkal való kommunikációd minden formáját uralni fogja. A gyerekkel kapcsolatos döntésekben (iskola, képzés, hobbi, barátok, stb.) szintén az alfahím, az apa akar dönteni és meg lesz sértve, ha te, aki csak az anyja vagy, bele mersz szólni a gyerek életébe (főleg, ha fiú). Közben az üvöltés, becsmérlő szavak között cirógat és szeretget, amire te megenyhülsz és maradsz és szolgálod tovább, hátha az hat. A saját életed évekre tönkreteszed, mire rájössz, hogy így semmid sem marad. A legnagyobb baj mégis az, amilyen mintát így a gyereketek lát és tanul minden egyes nap. Nem írtad a nemét, de az elnyomó férfi vagy a meghunyászkodó nő közül egyik sem jó példakép. Már csak miatta is gondold át, meddig akarod hitegetni magad azzal, hogy egy nap a férjed kedves, elfogadó, nem irányító formája mellett ébredsz?
Azt írod Kérdező, hogy a szüleid tudnak a helyzetről.
Az enyémeket ismerve, már régen tiszta vizet öntöttek volna a pohárba!
“Mondd csak Laci, mi a fene bajod van neked velünk?
Most pakold ki, ha van valami sérelmed és rakjuk rendbe, mert az nem állapot, hogy eltiltod a Jucit és a gyereket tőlünk!”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!