Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Kiakaszt a vegán rokon. Mit...

Kiakaszt a vegán rokon. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

A probléma viccesnek tűnhet, de nekem nagyon komoly.

Az unokahúgom pár éve tért át a vegán táplálkozásra, majd úgy egy éve más területen is vegán lett: tisztítószerek, tisztálkodás, stb.

Emellett igyekszik hulladékmentesen élni.

Engem ez nem zavar, ahogy az se, hogy elkezdett térítgetni, sőt: van recept, akit tőle kaptam, mai napig el szoktam készíteni, de pl a házi készítésű mosószere nem jött be, meg nekem erre időm sincs.

A probléma néhány hónapja kezdődött, amikor már egyre agresszívebb lett, pl amikor csak hagyományos tej volt nálunk itthon, akkor állatkínzónak nevezett, meg megjegyzéseket tett arra is, hogy nem mosható pelenkát használok, meg ilyenek. Rengeteg dolog van.

Teljesen az agyára ment, az egész élete ekörül forog. Férjem már azt mondta, hogy ő inkább elmegy itthonrol, ha nálunk van, mert nem bírja hallgatni.

Konolyan nem tudom, mit tegyek, mert ez előtt az egyik kedvenc rokonom volt, együtt nőttünk fel, most meg mintha valami szektában lenne.

2022. márc. 11. 10:43
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/89 anonim ***** válasza:
100%
Mert leagyhalottazni egymást nem az. :D
2022. márc. 11. 16:52
 62/89 qkker1 ***** válasza:
97%

"akkor épp ne legyen tele a hűtő tehéntejjel, meg ilyenek szerintem tudnának segíteni. "

A saját lakásomban nehogymár ne az legyen a hűtőben, amit én szeretek!

2022. márc. 11. 16:55
 63/89 anonim ***** válasza:
81%
Hétvégére töltött káposzta készül, füstölt csülökkel. Most ezt ki kellene dobnom egy hülye vegán miatt? Kidobom , de a hajába kenve.
2022. márc. 11. 16:57
 64/89 qkker1 ***** válasza:
83%

"Hétvégére töltött káposzta készül, füstölt csülökkel."

Nálam éppen székelykáposzta készül a karácsonyi töltött káposzta maradékából. Kicsit sok lett a káposzta, lefagyasztottam, most meg fő a pörkölt bele, Jöhetne akármilyen vega/vegán, nincs más!

2022. márc. 11. 17:35
 65/89 anonim ***** válasza:
84%
Én is így vagyok. Ez nem étterem, vagy ez vagy elmehetne.
2022. márc. 11. 17:37
 66/89 anonim ***** válasza:
24%
Jólvan a kérdés nem erről szól :D
2022. márc. 11. 17:43
 67/89 anonim ***** válasza:
78%

Na ez a vérvegán kategória, mondhatnánk: a ló túloldala...

Nekünk is van vegán családtag (illetve családtagok, mert a felesége, és a gyerekei is vegánok), de amikor eljön/eljönnek hozzánk, bőven megelégszik/megelégszenek annyival, hogy neki/nekik külön menüvel készülünk. Nem nagy dolog elkészíteni (szerintem, mert a párom dolgozik vele...)

Ellenben!

Amikor ők látnak vendégül minket, vagy a nagyobb családot, akkor nem erőszakolják a vegán étkezést a nem vegánoknak, hanem nekünk való menüt is készítenek.

Ha a "nagycsaládos" vendéglátás van, akkor svédasztal-rendszerben oldják meg, "ezen" az asztalon a vegán ételek, "azon" az asztalon a nem vegán ételek vannak.

Így is lehet. Szóval, szerintem (még) ne borulj ki, lehet, hogy van remény arra, hogy beálljon egy afféle egyensúly, csak hideg fejjel, nyugodtan át kell beszélni vele. (Már ha fogékony rá).

2022. márc. 11. 20:47
 68/89 anonim ***** válasza:
91%

"Ha én nem vegánkent elmegyek egy vegánhoz, szerintetek ő sültnyúllal s tyúkhúslevessel fog várni engem? Na ugye hogy nem? Hozzá se érne ahhoz a szegény kis állathoz, nemhogy meg is főzze/süsse..."

Normális vegán ismerősöm sült hússal is megkínál akár, igen. A múltkor vasárnapi ebédet töltöttünk nála, míg ő szejtánt és növényi fasírtot, addig mi rántott húst ettünk.

Cserébe, ha ő jön hozzánk, akkor én is vegán menüvel készülök.

Ismertem nemnormális vegánt is, ő megmondta, hogy nem ül le mellém az étteremben sem baráti találkozón, ő aztán nem szagolja a döghúst. Nos, már nem az ismerősöm.

2022. márc. 11. 21:55
 69/89 anonim ***** válasza:
92%
amikor már egyre agresszívebb lett, pl amikor csak hagyományos tej volt nálunk itthon, akkor állatkínzónak nevezett, meg megjegyzéseket tett arra is, hogy nem mosható pelenkát használok, meg ilyenek - itt megmondanám neki, hogy legközelebb megy, amerre lát, és kidobnám.
2022. márc. 12. 07:29
 70/89 anonim ***** válasza:
88%
Neki az volt a válasza, hogy a gyereket vállalni volt pénzünk, akkor erre is kéne hogy legyen. - ezek után mondjuk teljesen biztos, hogy többet nem jönne hozzánk.
2022. márc. 12. 07:31
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!