Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Kiakaszt a vegán rokon. Mit...

Kiakaszt a vegán rokon. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

A probléma viccesnek tűnhet, de nekem nagyon komoly.

Az unokahúgom pár éve tért át a vegán táplálkozásra, majd úgy egy éve más területen is vegán lett: tisztítószerek, tisztálkodás, stb.

Emellett igyekszik hulladékmentesen élni.

Engem ez nem zavar, ahogy az se, hogy elkezdett térítgetni, sőt: van recept, akit tőle kaptam, mai napig el szoktam készíteni, de pl a házi készítésű mosószere nem jött be, meg nekem erre időm sincs.

A probléma néhány hónapja kezdődött, amikor már egyre agresszívebb lett, pl amikor csak hagyományos tej volt nálunk itthon, akkor állatkínzónak nevezett, meg megjegyzéseket tett arra is, hogy nem mosható pelenkát használok, meg ilyenek. Rengeteg dolog van.

Teljesen az agyára ment, az egész élete ekörül forog. Férjem már azt mondta, hogy ő inkább elmegy itthonrol, ha nálunk van, mert nem bírja hallgatni.

Konolyan nem tudom, mit tegyek, mert ez előtt az egyik kedvenc rokonom volt, együtt nőttünk fel, most meg mintha valami szektában lenne.

2022. márc. 11. 10:43
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/89 anonim ***** válasza:
91%
Hát nálam takarodó lenne egy életre, oktassa a jó édes anyukáját.
2022. márc. 11. 11:06
 12/89 anonim ***** válasza:
81%
7. vagyok. Mondom, hogy pszichiátriai segítségre szorul! Ezt a legutóbbi viszontválasz is mutatja.
2022. márc. 11. 11:08
 13/89 anonim ***** válasza:
9%

A saját lakása, élettere, de vendéget fogad. Az alap, hogy ha jön egy vendég, takarítasz, főzöl, nem értem, ha ő más étrendet követ, hogy nem alap olyat főzni? A vendéget általában meghívják, nem csak úgy megjelenik, mert akkor nyilván más a helyzet. Ráadásul egy rokon, közeli rokonokat, akivel ráadásul eddig jó volt a viszony, nem szokás csak úgy kirakni és megszakítani minden kapcsolatot.

Persze kérdező, amiket írsz, az elég szomorú, és ez esetben nem tudom, mit lehetne tenni. De a kapcsolat megszakítása szerintem nem megoldás. Inkább az erről történő őszinte beszélgetés.

2022. márc. 11. 11:10
 14/89 anonim ***** válasza:
88%
Persze, csak a vendég kedvéért mossa majd a pelenkát meg a törlőkendőt... Ne viccelj már!
2022. márc. 11. 11:11
 15/89 anonim ***** válasza:
81%
Az ilyet úgy elvinném egy bármilyen nagy céghez. Én 10-20db nejlont dobok el 1 hónap alatt azt is azért mert csak abban lehet megvenni a termékeket, ott óránként kb. 600 kilót használnak el a bejövő és kimenő cuccok csomagolása miatt. A vegyszer simán a folyókba, patakokba ürül mert nehogyámmáne, a villany folyamatosan megy és folyamatos a gépek energiahasználata is. Majd kedvesen átvinném egy erdő helyére, ahol az ő zabálni valóját termelik.. Szerintem olyan sokkot kapnak, hogy meghalna, hátha úgy kompenzál, de nem fog, mert őt elégetve vagy elásva maga is szennyez.. :D
2022. márc. 11. 11:12
 16/89 anonim ***** válasza:
18%
Nem mondtam, hogy mossa a pelenkát, csak hogy legyen vegán kaja. Istenem, hogy lehet ennyire mást érteni, mint amit írok? Nem vagyok egyből rohadt ellenséges a rokonnal, aztán mindenki lepontoz. Persze, az agresszió a legegyszerűbb válasz. És nagyon érett is. Biztos ti is ezt tennétek a saját rokonotokkal, akit szerettek.
2022. márc. 11. 11:14
 17/89 anonim ***** válasza:
88%
13-as te sem vagy százas. Főzne a halál az ilyenre, meg rendezzem át a házam, és használjak olyan terméket amikben én nem hiszek. Álmodjatok szebbet. Az én házam, az én váram! Ha nem tetszik, nem jön! Nem fog hiányozni.
2022. márc. 11. 11:15
 18/89 A kérdező kommentje:

Mi olyan viszonyban voltunk, hogy abszolút nem vendégként tekintettünk egymásra, hanem ha kedvünk volt, egyszerűen csak megjelentünk, őt se hívtam soha, hanem jött és mindig örültem neki. Közel is lakunk egymáshoz, Együtt nőttünk fel.

Egyébként amíg csak a vegánság volt, addig még csak-csak, de amióta a fejébe vette ezt a nagy hulladék mentességet is, azóta nem lehet bírni vele.

Volt például olyan, hogy ajánlott valamilyen környezet barátabb megoldást egy dologra, amire a férje mondta neki hogy nekünk erre nincs pénzünk. Drága dolog lett volna. Neki az volt a válasza, hogy a gyereket vállalni volt pénzünk, akkor erre is kéne hogy legyen.

Én ezekkel egyszerűen nem tudok már azonosulni, nekem ez már annyira a mániás kategória.

2022. márc. 11. 11:17
 19/89 anonim ***** válasza:
95%
16-os, a vegán rokonnak nem az a baja, hogy nincs vegán kaja (egyébként a kérdező is írta, hogy van/volt, a tej rájuk is rohadt), hanem hogy azon vekeng, hogy a gyerek fenekét mivel törli ki. Ehhez semmi köze.
2022. márc. 11. 11:18
 20/89 anonim ***** válasza:
77%
Szeretet ide vagy oda, én kiraknám onnan, ha nekiállna velem habzó szájjal ugatni a saját lakásomban, mert én nem úgy élek, ahogyan ő azt tökéletesnek hiszi. Milyen jogon áll le velük kiabálni?? Milyen jogon állatkínzózza le, mert tejet iszik? Senki nem bántja azt a tehenet, eleve csak azért él, hogy hús legyen nekünk és tej. Nem élne magától, nincs verve, kap rendszeresen ételt és orvosi ellátást, még zene is szokott menni nekik, hogy jobban adják a tejcit! Hajtva van, esetleg egy vékony vesszővel, mert hiába állsz elé, hogy legyen szíves odafáradni, nem fog.. A vegánok étele miatt pusztul a Föld élővilága!!! Az ő zabálni valójukat ültetik a helyére!!! Kiraknám, mint macskát szarni.
2022. márc. 11. 11:19
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!