Kiakaszt a vegán rokon. Mit tehetnék?
A probléma viccesnek tűnhet, de nekem nagyon komoly.
Az unokahúgom pár éve tért át a vegán táplálkozásra, majd úgy egy éve más területen is vegán lett: tisztítószerek, tisztálkodás, stb.
Emellett igyekszik hulladékmentesen élni.
Engem ez nem zavar, ahogy az se, hogy elkezdett térítgetni, sőt: van recept, akit tőle kaptam, mai napig el szoktam készíteni, de pl a házi készítésű mosószere nem jött be, meg nekem erre időm sincs.
A probléma néhány hónapja kezdődött, amikor már egyre agresszívebb lett, pl amikor csak hagyományos tej volt nálunk itthon, akkor állatkínzónak nevezett, meg megjegyzéseket tett arra is, hogy nem mosható pelenkát használok, meg ilyenek. Rengeteg dolog van.
Teljesen az agyára ment, az egész élete ekörül forog. Férjem már azt mondta, hogy ő inkább elmegy itthonrol, ha nálunk van, mert nem bírja hallgatni.
Konolyan nem tudom, mit tegyek, mert ez előtt az egyik kedvenc rokonom volt, együtt nőttünk fel, most meg mintha valami szektában lenne.
22 és 37 leírta. Ennek a kapcsolatnak vége van, de adhatsz még egy utolsó esélyt, hogy korrekt leszel mindkettőtökkel (igen, jól érted, a rokonnal és magaddal) és tiszta vizet öntesz a pohárba. Elmondod neki amit 37 írt, az a te döntésed, az pedig az övé lesz, hogy mit lép rá. Ha abbahagyja a tolakodást az is egy válasz, ha nem hagyja abba, vagy elmarad tőletek az is egy válasz. Utóbbi kettő esetében meg sírdogálni is fogsz, hogy lám-lám itt vergődtem, meg hónapokig nyeltem nagyokat a kedvéért amikor terrorizált bennünket az eszméivel, ha pedig nekem van igényem azt semmibe veszi. Ennyire szeret engem valójában az unokatesóm. Már a férjedet is szívatod, csávó megérdemli-e vajon a felesége rokona által keltett feszkót? Azért az az ő otthona és az ő családja, mégsincs nyugta. Örülj, hogy eddig nem tört ki. Szerintem a következő látogatásnál üljetek le a kislánnyal és hagyjátok dönteni a kérdésben: abba tudja-e ezt hagyni?
Ja, és itt mindhárman szenvedtek, a kiscsaj a horrorházban, te is és a férjed is. Milyen szeretet ez és minek ilyen kapcsolatot/összejárást erőltetni?
El kell küldeni a pi*ába, s letiltani.
Ha meg valaki vagy ő kérdezi, hogy miért, akkor elmondani hogy nem normális, s szépen felsorolni, hogy miért nem. (A tejes dolog, stb.)
A "vegán kajás" válaszolóknak:
Ha én nem vegánkent elmegyek egy vegánhoz, szerintetek ő sültnyúllal s tyúkhúslevessel fog várni engem? Na ugye hogy nem? Hozzá se érne ahhoz a szegény kis állathoz, nemhogy meg is főzze/süsse...
"Ha én nem vegánkent elmegyek egy vegánhoz, szerintetek ő sültnyúllal s tyúkhúslevessel fog várni engem? "
Miért várna? Aki nem vegán, az folyton húst eszik?
Mondjuk én disznóhúst nem eszem. Ha olyan helyre megyek vendégségbe, ahol ezt tudják rólam, ott nem várnak azzal. Ha mégis, akkor nem eszek belőle.
A sógórnőm laktózérzékeny. Ha jönnek hozzánk, laktózmentes tejjel, tejföllel sütök-főzök. Nekem ez tök természetes.
Mondjuk a beszólogatást én sem tűrném. De ha kérdező gyakorlatilag együtt nőtt fel az unokahúggal, akkor gondolom meg lehet vele beszélni, hogy kicsit "sok", vegyen vissza. Ha mindenki csak kimegy ilyenkor a szobából és nem jelzi neki senki, hogy terhükre van az ismeretterjesztés, akkor nyilván tovább fogja csinálni. Ha elpattan a húr, akkor meg nem fogja érteni, hogy miért.
"Miért várna? Aki nem vegán, az folyton húst eszik?"
Én mindennap eszek húst. 😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!