Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Kiakaszt a vegán rokon. Mit...

Kiakaszt a vegán rokon. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

A probléma viccesnek tűnhet, de nekem nagyon komoly.

Az unokahúgom pár éve tért át a vegán táplálkozásra, majd úgy egy éve más területen is vegán lett: tisztítószerek, tisztálkodás, stb.

Emellett igyekszik hulladékmentesen élni.

Engem ez nem zavar, ahogy az se, hogy elkezdett térítgetni, sőt: van recept, akit tőle kaptam, mai napig el szoktam készíteni, de pl a házi készítésű mosószere nem jött be, meg nekem erre időm sincs.

A probléma néhány hónapja kezdődött, amikor már egyre agresszívebb lett, pl amikor csak hagyományos tej volt nálunk itthon, akkor állatkínzónak nevezett, meg megjegyzéseket tett arra is, hogy nem mosható pelenkát használok, meg ilyenek. Rengeteg dolog van.

Teljesen az agyára ment, az egész élete ekörül forog. Férjem már azt mondta, hogy ő inkább elmegy itthonrol, ha nálunk van, mert nem bírja hallgatni.

Konolyan nem tudom, mit tegyek, mert ez előtt az egyik kedvenc rokonom volt, együtt nőttünk fel, most meg mintha valami szektában lenne.

2022. márc. 11. 10:43
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/89 anonim ***** válasza:
81%

44: 10pontos!

De ők elvárják, hogy még a házigazdák se egyék azt, amit ők nem akarnak. :-s

2022. márc. 11. 14:04
 52/89 anonim ***** válasza:
62%

47: te is jól tudod, hogy ez a divatvegánság nem pusztán a húsról szól...

Az átlagos zöldséges ételekben is van vagy vaj, vagy tejtermék, netán tojás, meg mittoménmi, amit a vegánok kiátkoznak....

2022. márc. 11. 14:06
 53/89 anonim ***** válasza:
100%

De miért nem mondtàtok még meg neki tisztán, világosan egy ilyen beszólásnál, hogy "figyelj, Mariska, én elfogadom, hogy te így élsz, de mi meg másképp élünk, te ezt fogadd el és ne legyen már köztünk téma, hogy kinek mit hogyan kellene csinálnia, majd mindenki eldönti magának"?

Mondjátok meg neki, és kész. Én is hasonlóan élek amúgy, bár vegán nem vagyok, de hulladékmentesen és környezettudatosan élünk, elhiheted, hogy nekem meg a másik oldalról szoktak magyarázni, hogy de én miért ezr csinálom, miért ezt veszem, úgyse számít, amit teszek, satöbbi. Van Vega rokon is a családban, azt meg folyton cseszegetik néhányan, mert nem eszik húst, de komolyan folyton, hiába mondta már el, hogy hagyják békén, újra és újra rákezdenek a térítésre, hogy egyen húst.

Szóval, ez nem attól függ, hogy vegán vagy nem vegán valaki, egyszerűen van az az embertípus, aki nem bírja elfogadni, ha valami másképp akar élni, és az ilyet határozottan kell leállítani, másképp nem fog érteni a szóból.

2022. márc. 11. 14:11
 54/89 anonim ***** válasza:
100%
De nem értem, olyan nehéz lenne vele leülni megbeszélni? Ez nem egy olyan dolog, ami lehetetlen lenne, semmit nem szoktatok megbeszélni? Ha együtt nőttetek fel, biztosan voltak problemák, veszekedések amiket ki kellett beszélni.
2022. márc. 11. 14:24
 55/89 anonim ***** válasza:
81%

Ne hívjátok át, és kész.

Szerintem mondjuk szuper dolog a vegán étrend meg a low waste is, szóval alapvetően lehet hogy inkább vele értenék egyet. :D

De soha nem fogom megérteni, hogy minek járnak össze emberek olyanokkal, akiknek a társaságában szrul érzik magukat. Ami nem megy, nem kell erőltetni és kész.

2022. márc. 11. 14:39
 56/89 anonim ***** válasza:
94%

Én béketűrő és toleráns ember vagyok, sokszor a hülyeségig empatikus.

De nálam tuti, hogy ott szakadt volna el a cérna, amikor a gyerekem születésének a jogosságát kétségbe vonta volna, mert nem veszek meg valami szart, amit javasolt.

Gyerekkor ide vagy oda, elmebeteggel megszakítok minden kapcsolatot, akármilyen rokon.

2022. márc. 11. 15:35
 57/89 anonim ***** válasza:
25%

Tejtermék előállítása állatölés és szexuális abuzálás mellett állatkínzással is jár. Ez tény. És ha te agresszívnek tartod azt hogy ezt a tényt szavakkal a tudomásodra juttatja, akkor minek neveznéd azt aki fizet ezen termékek előállításáért?

https://www.youtube.com/watch?v=UcN7SGGoCNI&t=4s

2022. márc. 11. 15:46
 58/89 anonim ***** válasza:
93%
58: én már kb. a 20. hsz. tájékán vártam.... :-D :-D :-D
2022. márc. 11. 16:02
 59/89 anonim ***** válasza:
98%
Én vega vagyok, de a pofamról égne a bőr ha más eletébe akarnék beledumálni. Mindenki a saját életét éli úgy ahogy akarja.
2022. márc. 11. 16:18
 60/89 anonim ***** válasza:
74%
59-es már jelentettem a hozzászólását hogy provokatív.
2022. márc. 11. 16:33
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!