Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Kiakaszt a vegán rokon. Mit...

Kiakaszt a vegán rokon. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

A probléma viccesnek tűnhet, de nekem nagyon komoly.

Az unokahúgom pár éve tért át a vegán táplálkozásra, majd úgy egy éve más területen is vegán lett: tisztítószerek, tisztálkodás, stb.

Emellett igyekszik hulladékmentesen élni.

Engem ez nem zavar, ahogy az se, hogy elkezdett térítgetni, sőt: van recept, akit tőle kaptam, mai napig el szoktam készíteni, de pl a házi készítésű mosószere nem jött be, meg nekem erre időm sincs.

A probléma néhány hónapja kezdődött, amikor már egyre agresszívebb lett, pl amikor csak hagyományos tej volt nálunk itthon, akkor állatkínzónak nevezett, meg megjegyzéseket tett arra is, hogy nem mosható pelenkát használok, meg ilyenek. Rengeteg dolog van.

Teljesen az agyára ment, az egész élete ekörül forog. Férjem már azt mondta, hogy ő inkább elmegy itthonrol, ha nálunk van, mert nem bírja hallgatni.

Konolyan nem tudom, mit tegyek, mert ez előtt az egyik kedvenc rokonom volt, együtt nőttünk fel, most meg mintha valami szektában lenne.

2022. márc. 11. 10:43
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/89 A kérdező kommentje:

Ma is jött volna, de már kinomban azt mondtam neki, hogy az oltás után nyűgös a gyerek…pedig semmi baja.

Annyira rossz érzés ez nekem, egy ilyen ostobaság miatt :(

2022. márc. 11. 11:54
 32/89 anonim ***** válasza:
94%
Itt nem azzal van a probléma hogy vegán, hanem hogy nem tartja tiszteletben hogy ti nem. Én is vegán vagyok de nem viselkedtem soha így mert ez gáz. Szerintem itt már valami felsőbbrendűség is jelen lehet nála és azért osztja az eszt. Egy darabig én hanyagolnam, hátha észbe kap
2022. márc. 11. 11:58
 33/89 anonim ***** válasza:
100%
Ennek nem lesz addig vége, amíg el nem mondod neki, hogy fogja vissza magát. És inkább te mondd el neki kedvesen, mint hogy másnak szakadjon el a cérna.
2022. márc. 11. 11:59
 34/89 anonim válasza:
100%
Nagyon szomorú ez, vegánként is ezt mondom. Sok kezdő vegán ilyen amúgy, reméljük alábbhagy később a lelkesedése, hogy mindenkit meg akar téríteni. Én pl nagyon jól elvagyok a nem vegán rokonokkal, nincs ilyen konfliktusunk.
 35/89 anonim ***** válasza:
71%
Szakítsd meg vele a kapcsolatot. A nyugalom mindennél többet ér. 😈
 36/89 anonim ***** válasza:
100%
Engem az egyik rokonom próbált meg hittéríteni, igaz, ő nem vegán, hanem Isten hívő, de már annyira, hogy másról sem szól az élete. A legutolsó csepp az volt, amikor Bibliával jött át hozzám. Azóta nem találkoztam vele, ennek már 15 éve. Köszönöm, de nagyon jól megvagyok az ilyen erőszakos rokonok nélkül.
2022. márc. 11. 12:08
 37/89 anonim ***** válasza:
96%
"Kedves Gizi, én valahol nagyra becsülöm a veganizmusodat és értékelem a környezettudatosságodat is. De neked is tudomásul kell venned, hogy nem vagyok vegán, a férjem sem az, a gyermekem pláne nem, és nem is leszünk azok. Nagyon bosszantó, ahogy erőszakosan térítgetni próbálsz, és most közlöm veled, hogy vagy tartsd tiszteletben a saját szokásainkat és életmódunkat (ahogy mi is tesszük a tieddel), vagy addig ne gyere hozzánk, amíg meg nem tanulod elfogadni, hogy mi nem úgy élünk, ahogy te. Ha ezen a szektás erőszakos térítgetős stílusból visszaveszel, szeretettel látunk."
2022. márc. 11. 12:13
 38/89 anonim ***** válasza:
22%
Csapj le neki egy pofont és kész! Sok a duma
2022. márc. 11. 12:19
 39/89 anonim ***** válasza:
93%

31-re:

Nem kell kifogást keresni. Meg lehet mondani az igazat.

Ő a bunkó, és ti vagytok zavarban?

Gondolj bele: beszólogat másnak, de annyira nem veszi észre magát, hogy utána újra meg újra menne hozzájuk? Érzelmi intelligenciája alulról közelíti a nullát. Legfőbb ideje, hogy valaki szembesítse azzal, hogy nagyon nem oké, ahogyan viselkedik.

2022. márc. 11. 12:22
 40/89 anonim ***** válasza:
89%
Kivagnam mint macskat szarni. Az en lakasomban nem fogok mashoz alkalmazkodni, hallgatni a serto megjegyzeseit meg plane nem fogom. Menjen a tobbi vegan ismeroseihez.
2022. márc. 11. 12:28
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!