Normális, hogy a párom ennyire nem tartja a kapcsolatot a rokonaival?
A párom 25/f lassan két éve vagyunk együtt ès alig ismerek a rokonai közül néhányat. A szülei meg a testvérén kívül még csak 2 rokonával találkoztam. Az az érdekes, hogy a szülei se tartják szinte senkivel se a kapcsolatot úgy nagyon komolyan. Akikkel meg tartják azokkal is kb egy évben egyszer találkoznak. Az apja az öccsével màr vagy 5 éve nem találkozott.
Múltkor elmentünk az anyai nagybátyához, mert valamit oda adott neki a párom, és csak annyi volt, hogy a párom becsöngetett a nagybátya kijött, átadta a csomagot aztán mentünk is. Azt hittem hogy legalább behívnak.
Nekem ez azért furcsa, mert mi havonta egyszer biztos, hogy elmentünk az unokatestvéremékhez, sokszor még ott is aludtunk, a szüleim is nagyon jó viszont ápolnak a testvéreivel. A páromnak meg van nagyon sok unokatestvére meg másod unokatestvére is és még egyiket sem ismerem. Már mondtam, hogy jelenezzünk be hozzájuk és látogassuk meg őket, de a párom mindig kibújik ez alól.
Valószínűleg oka van, amit te pl kívülről nem látsz, de van akinek a rokonok ha leülnek csak az egymás túl licitálása megy, nem lehet szabadulni stb.
Örülj neki hogy nem kell mindenkihez járni vagy nem jár hozzátok állandóan valaki, nem annyira buli ha minden hétvége elmegy ezekkel, főleg később gyerekkel,munka mellett amikor az az 1-2nap van pihenni, takarítani.
Ha nagyon erősködnél, hogy mutassalak be olyan rokonoknak, akitől a hátamon feláll a szőr, és örülök, hogy nem kell velük találkozni, kétszer meggondolnám, akarom-e ezt a kapcsolatot.
Miért?
Mert nem vagy képes felfogni, hogy - nyilván okkal - nem akarok velük kapcsolatot fenntartani.
No de nem látod be, hogy ez mennyire degenerált hozzáállás, már ne is haragudj?
Ha ő eleve nem tartja a rokonaival a kapcsolatot, akkor most a te kedvedért mégis kellene?
Mi közöd van hozzájuk? Az nem releváns, hogy nálatok hogy megy, ez egy másik család.
Mégcsak az okához sincsen semmi közöd, így alakult és kész. Nem kell megértened, meg elemezni az okokat, egy dolgod van, hogy elfogadd.
Nálunk sincsen busójárás a rokonsággal. Nincsen semmi különös oka, pusztán annyi, hogy attól mert van közös "vérségi" kapcsolat közöttünk, attól még nem kötelező és aki olyan, hogy nem tudok vele mit kezdeni, mert nincsen bennünk semmi közös, azzal nem fogok csak azért összejárni, mert rokon.
Semmi bajom az unokatesóimmal, de nagy a korkülönbség, teljesen más emberek vagyunk, van amelyiket már vagy 3 éve nem láttam. A férjemmel 8 éve vagyunk együtt, eddig tesómon és anyumon kívül egyetlen nagynénémmel találkozott egyszer és lehet neked fura, de képzeld, a sosem látott rokonokat még az esküvőnkre sem hívtam meg, mert minek, sértődés sem volt belőle, nekik sincs szükségük az én társaságomra, muszájból miért járnánk össze?
Az meg már teljesen nonszensz, hogy rokonlátogatni akarsz menni olyanokhoz, akikkel semmi kapcsolata nincsen és igen csak nagy a valószínűsége, hogy egyáltalán nem kíváncsiak a párodra, rád meg aztán végképp nem.
Az ő családja ilyen, fogadd el, semmi más dolgod velük nincsen. Eszem megáll, hogy azt hiszed lehet bármiféle beleszólásod abba, másnak miképp kellene élnie az életét és kivel kellene kapcsolatot tartania.
Hát, nem jósolok túl nagy jövőt ennek a kapcsolatnak.
Nem tudod megérteni, hogy csak mert te uncsitesók meg rokonok között nőttél fel, őt bánthatták, vagy csak szimplán nem kíváncsi a rokonaira.
Szóval nem lesz tartós ez a párkapcsolat, mert majd ráerőltedet a retyerutyádat, akikre a párod nem kíváncsi. Ez állandó konfliktusforrás lesz közöttetek.
Lehet, hogy olyanok ezek a rokonok mint a miénk.
Csak akkor találják meg az embert, ha segíteni kell nekik valamitben :D
Meg ha meg kell hallgatni őket, és mire te szóhoz jutnál addigra meg: - Jé, ennyire elment az idő? Neharagudj, majd máskor folytatjuk :D
Energiavámpírok, pletykások, sokszor keverik a kakit és beleakarnak pofázni a másik életébe.
És még emellé megy a farokméregetés, hogy kinek milye van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!